42 Mẫu Sen Đá Đẹp Được Ưa Chuộng Nhất 2021 Và Cách Chăm Sóc | Flowerfarm.vn

Si të rriten suculents për ata që janë të rinj për të luajtur këtë pemë. Çfarë lloj sukulentësh janë, a kanë një formë të bukur? Kjo është një pyetje e bërë nga shumë njerëz.

Llojet më të njohura të succulents që janë të lehta për t'u kujdesur
Llojet më të njohura të succulents që janë të lehta për t’u kujdesur

Kohë më parë shumë kohë më parë zambak uji guri është bërë një bimë zbukuruese e preferuar; Ato përmbajnë lule të grumbulluara që duken si lule zambak uji. Lotus guri Vendas në Amerikë, Afrikë dhe duke u bërë gjithnjë e më popullor në të gjithë botën. Kjo është një bimë me shumë lloje të ndryshme dhe mënyra për t’u kujdesur për to nuk është shumë marramendëse apo e komplikuar.

Llojet e sukulentëve që janë të lehta për t'u kujdesur
Llojet e sukulentëve që janë të lehta për t’u kujdesur

Lotus guri i përshtatshëm për t’u rritur si bimë në vazo; përdoret si dekorim ose dekorim i brendshëm. Së bashku Hanoi Bonsai Mësoni më shumë rreth llojeve të succulents që janë të lehta për t’u kujdesur dhe problemet e zakonshme gjatë rritjes dhe kujdesit për këto lloje succulents!

Lotus guri i lehtë për t'u rritur dhe i kujdesshëm
Lotus guri i lehtë për t’u rritur dhe i kujdesshëm

42 lloje sukulentesh që janë të lehta për t’u kujdesur dhe më të pëlqyera

Si të rritni suculents kur sapo i keni blerë

Kur mbillni dhe kujdeseni për sukulentët, përzierja e tokës është çështja e parë dhe më e rëndësishme; Ky është hapi që përcakton nëse sukulenti do të rritet mirë apo jo. Kur blini bimë të shijshme në dyqanet bonsai ose në supermarkete, shumica e bimëve janë të disponueshme në vazo ose vazo. Këto bimë zakonisht kanë një përzierje toke mjaft të lagësht dhe një tendencë për të mbajtur shumë ujë.

Si të rriten suculents
Si të rriten suculents

Për shkak se këto lloje të succulents janë edukuar kryesisht nga Da Lat. Klima në Da Lat është e ftohtë dhe e thatë, kështu që është e domosdoshme që toka për mbjelljen e pemëve të mbajë lagështi të mirë që bimët e reja të rriten dhe zhvillohen mirë. Por kur ktheheni në vende si Hanoi ose Ho Chi Minh City. Në Ho Chi Minh, klima është e ndryshme. Prandaj, gjëja e parë pas blerjes është përzierja e përzierjes së tokës në përputhje me rrethanat. Ose mund të përdorni edhe media të përziera të rritjes së sukulentëve dhe kaktuseve si p.sh Media për përzierjen e tokës shiten në dyqane.

Llojet e sukulentëve që rriten dhe kujdesen lehtë
Llojet e sukulentëve që rriten dhe kujdesen lehtë

Përzierja e tokës për rritjen e lëngjeve

Një përzierje toke për rritjen e lëngjeve të përshtatshme për zona të nxehta dhe të lagështa si Hanoi përfshin 3 përbërës dhe ka raportin e mëposhtëm: 4 përzierje të hirit të lëvores së orizit: 4 gurë shtuf: 2 gurë perlit. Këto komponentë mund të blihen në dyqanet e pajisjeve.

Si të rriten suculents
Si të rriten suculents

Përveç kësaj, mund të përdorni edhe një përzierje të hirit të lëvores së orizit dhe hirit të huallit (shtypni dhe lani). Kjo përzierje është poroze dhe e ajrosur, kur ujitet, do të thahet më shpejt dhe do të stimulojë rrënjosjen e bimëve. Pas përzierjes së plotë të përzierjes së tokës; kapeni fort nëse përzierja nuk ngjitet së bashku, atëherë standardi.

Tokë për rritjen e bimëve zambak uji
Tokë për rritjen e bimëve zambak uji

Zgjedhja e një tenxhere për të mbjellë një bimë të shijshme

Zgjidhni një tenxhere të shijshme me madhësinë e duhur për pemën; Kjo e ndihmon pemën të rritet më mirë, estetika është gjithashtu më e lartë. Kur bima është më e madhe, mund ta transferoni në një tenxhere më të madhe në varësi të nevojave tuaja. Rekomandohet mbjellja e sukulentëve në vazo terrakote për shkak të shumë përparësive: aftësia për të thithur ujin përmes sipërfaqes së tenxhere për të ndihmuar që dheu në tenxhere të thahet më shpejt.

Zgjedhja e tenxheres së duhur të lotusit prej guri
Zgjedhja e tenxheres së duhur të zambakut prej guri

Ndërrimi i tenxhereve për succulents

Përdorni dorën tuaj për të hequr butësisht lëngun nga tenxherja e vjetër dhe shtrydheni butësisht me dorën tuaj për të hequr dheun e vjetër, duke shmangur ndikimin e rrënjëve. Hiqni gjithashtu çdo rrënjë të grimcuar ose të dëmtuar. Më pas zëvendësojeni pemën me tokë të re. Kushtojini vëmendje të veçantë kur mbjellim bimën, duhet ta vendosim bimën pak sipër grykës së tenxhere, mos e mbillni shumë poshtë ose shumë lart sipër.

Rritja e sukulentëve në enë terrakote
Rritja e sukulentëve në enë terrakote

Pas rifutjes, përdorni një shtresë akulli të shpërndarë në mënyrë të barabartë mbi sipërfaqen e tenxhere. Kjo do të shmangë rrjedhjen e tokës gjatë ujitjes dhe do të sjellë një vlerë më të lartë estetike.

Rivendosni bimën e shijshme
Rivendosni bimën e shijshme

Ujit bimët

Gjatë ditës së parë të rifutjes, mos e ujitni dhe ekspozoni bimën në diell. E tëra çfarë ju duhet të bëni është ta mbani bimën në një vend të freskët dhe të ajrosur. Të nesërmen vazhdoni të ujisni bimët. Është e nevojshme të ujitet shumë në bazë, jo në gjethe. Rreth 2-3 ditë, ujisni bimën një herë nëse e lini tenxheren në një vend të ajrosur dhe me diell. Mos harroni ta lini ujin të thahet plotësisht përpara ujitjes tjetër.

Si të kujdeseni siç duhet për succulents
Si të kujdeseni siç duhet për succulents

Është e nevojshme të sigurohet një sasi e mjaftueshme uji për bimën; Nëse nuk dehidratohet, nuk do të rritet. Në rast se pema është shumë e ngopur me ujë, zëvendësoni tokën e re të përshtatshme për pemën. Nëse tenxherja juaj ka një vrimë kullimi, ujisni shumë bimën për të mos u shqetësuar për mungesën e ujit të bimës.

Nevojat për ujë të sukulentëve
Nevojat për ujë të sukulentëve

Bërja e diellit për succulents

Pas 2 ditësh të mbjelljes, bima mund të ekspozohet në diell; rreth 1-2 orë që bimët të stabilizohen së pari; pastaj rritni gradualisht orët e diellit. Rekomandohet të thahet para orës 9 të mëngjesit ose pas orës 15:00. Në respektimin e parë; Disa lloje sukulentësh do të kenë fenomenin e marrjes dhe në gjethe dhe rënies.. Mos u shqetësoni, shkaku i kësaj është sepse pema sapo ka ndryshuar dheun, pra nuk është e qëndrueshme. Megjithatë, nëse javën tjetër e keni këtë gjendje, mund të jetë për shkak se nuk jeni kujdesur siç duhet për të.

Bëni banja dielli për suculents çdo ditë
Bëni banja dielli për suculents çdo ditë

Pas 1 jave, bima do të bëhet e qëndrueshme, ju duhet të siguroni mjaftueshëm rrezet e diellit direkte për 3-4 orë në ditë për bimën. Kur merr rreze dielli të mjaftueshme, bima do të rritet shumë mirë dhe do të ngjyros bukur.

Si të kujdeseni siç duhet për succulents
Si të kujdeseni siç duhet për succulents

Vendndodhja për të vendosur zambak uji është i përshtatshëm

Vendos zambak uji guri në një vend të ajrosur mirë, në mënyrë ideale që mund të kap diellin e mëngjesit.

Vendndodhja e bimës sukulente është e përshtatshme
Vendndodhja e bimës sukulente është e përshtatshme

Mbarështimi i sukulentëve

Zakonisht succulents shumohen me prerje. Bëni sa vijon:

 1. Pritini gjethet dhe degët e pemës origjinale. Kushtojini vëmendje zgjedhjes së pjesëve të pjekura, të shëndetshme dhe pa dëmtues
 2. Pas korrjes së gjetheve dhe degëve, lëreni të thahet për rreth 1 ditë
 3. Pritini gjethet, duke e ekspozuar bazën rreth 1-2 cm për ta bërë më të lehtë futjen në një tenxhere të re
 4. Përzieni tokën e vazos si më sipër dhe mbillni degët e korrura në një tenxhere një nga një. Shënim për gjethet, vendosini me kujdes gjethet në tokë për t’i mbjellë, jo t’i varrosni në tokë
 5. Ujiteni bimën, mbajeni në një vend të ajrosur
 6. Pas ujitjes vendoseni bimën në një vend me diell për rreth 2 orë/ditë.
 7. Uji përsëri kur toka të jetë tharë, pas 1 muaji do të ketë rezultate
Si të shumohen bimët e shijshme
Si të shumohen bimët e shijshme

Probleme të zakonshme në zambak uji prej guri

Lotus guri Është një bimë e fuqishme me pak dëmtues dhe sëmundje. Megjithatë, kur rritet si një bimë zbukuruese në zona me kushte të papërshtatshme të kujdesit, do të shfaqen sëmundje që mund të shkaktojnë vdekjen e pemës. Këtu janë disa probleme të zakonshme të pemës.

Disa probleme të zakonshme në bimët me shije
Disa probleme të zakonshme në bimët me shije

Gjethet e verdha në pemë

Gjethet e verdha nuk janë gjithmonë shenjë e bimëve të sëmura. Sipas ligjit të natyrës, gjethet e reja rriten, gjethet e vjetra zverdhen dhe vdesin. Ky është një fenomen normal. Ne do të heqim gjethet e vjetra të bimëve që rriten në katin e poshtëm. Përveç kësaj, bimët e goditura nga nxehtësia do të kthehen gjithashtu të verdha dhe të shëndosha. Thjesht vendoseni bimën në hije dhe ndryshoni temperaturën ngadalë; Bima e zambakut rimëkëmbet.

Si të kujdeseni për bimët e shijshme me gjethe të verdha
Si të kujdeseni për bimët e shijshme me gjethe të verdha

Lotusi prej guri është i zhytur në ujë

Lotusi prej guri është i zhytur në ujë është për shkak të shkaqeve të tilla si lotim i tepërt; Tenxhereja nuk është e drenazhuar mirë ose toka nuk është ndryshuar siç duhet…. Është e nevojshme të njihen bimët e ngopura me ujë kur shfaqen shenjat e para të mbytjes me ujë. Nëse është shumë e ngopur me ujë, bima do të vdesë.

 • Njohja e shenjave: Gjethet dhe kërcelli zverdhen, errësohen, bëhen transparente për shkak të shumë ujit, pema bëhet e brishtë dhe e dobët. Rrënjët e zeza, që nuk rriten rrënjë të reja.
 • Trajtimi: Ndani dhe prisni çdo pjesë të kalbur. Më pas lëreni të thahet për 2-3 ditë në një vend të freskët dhe rimbilleni
Si të kujdeseni për sukulentët e ngopur me ujë
Si të kujdeseni për sukulentët e ngopur me ujë

Djegie nga dielli në zambak uji prej guri

Ky fenomen zakonisht ndodh kur bima është e ekspozuar ndaj rrezeve të diellit direkte në mesditë për një kohë të gjatë.

 • Njohja e shenjave: Mund të vëreni se skajet e gjetheve thahen dhe bëhen të zeza sikur të jenë djegur
 • Trajtimi: Thjesht zhvendoseni bimën në një vend me dritë të lehtë dielli pas një kohe që bima të rikuperojë gjethe të reja për të zëvendësuar të gjitha gjethet e djegura.
Si të kujdeseni për një bimë të shijshme të djegur nga dielli
Si të kujdeseni për një bimë të shijshme të djegur nga dielli

Bimët e sulmuara nga kërpudhat dhe afidet

Lotusi prej guri sulmohet nga kërpudhat dhe afidet është jashtëzakonisht i rrezikshëm. Ky fenomen ka shumë mundësi të ndodhë në momentin e ndërrimit të sezonit. Më e rrezikshmja është të sulmohesh nga insektet e bardha.

 • Njohja e shenjave: Gjethet në fund të pemës do të bien ose do të ndahen lehtësisht nga kërcelli. Kërcelli është i kalbur; shfaqja e njollave të bardha (kërpudhave)
 • Parandalimi: Bimët duhet të mbillen në një zonë ku nuk ka milingona. Mund të spërkatet me fungicide dhe afide.
 • Kur bima shfaqet e sëmurë, hiqni shpejt të gjitha gjethet e poshtme dhe prisni kërpudhat. Më pas, lëreni bimën në hije për rreth 3 ditë që prerja të shërohet. Më pas do të kryhet rimbjellja për të shpëtuar pemën.
Si të kujdesemi për sukulentët kur infektohen me kërpudhat?
Si të kujdesemi për sukulentët kur infektohen me kërpudhat?

Më sipër janë llojet e succulents që janë të lehta për t’u kujdesur; si si të rriten suculents aq i detajuar Hanoi Bonsai dërguar për referencë tuaj. Shpresoj se mund të zgjidhni llojet e sukulentëve që janë të lehta për t’u kujdesur; paç fat!.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now