Hoa cát tương – Hoa phong thủy đẹp với ý nghĩa may mắn và tài lộc | Flowerfarm.vn

Lule të mbara Lule me fat, fat për vitin e ri

Duke mos mbajtur bukurinë brilante dhe të bukur si trëndafili, por ende të mbarë ka bukurinë e një zonje bukuroshe, fisnike dhe të ëmbël. Duke e parë të mbarën, të butë si mëndafshi, njerëzit shpesh mendojnë për pamjen e turpshme dhe të butë të një vajze adoleshente. Pamja sugjeron brishtësinë, por rritja e fortë në motin e ashpër në qershor e bën të favorshmen si një lule që sjell fat përmes sfidave të vështira.

lule-mace-tuong-1

Kuptimi i luleve të mbarë

Gjithashtu një lule dashurie, jo aq e fortë sa pambuku, por që simbolizon dashurinë delikate, të butë dhe të butë është lulja e mbarë. Bukuria aristokratike, e butë, e mbarë, favorizohet nga aziatikët dhe japonezët me kuptimin e fatit të mirë.

Në feng shui: Në feng shui, lulja e mbarë është lulja e prosperitetit, lulja i sjell fat dhe fat pronarit. Sipas kulturës orientale, kur të kthehet në shtëpi në pranverë, kushdo që vjen në shtëpi për të dekoruar me lule të mbarë, do të ketë një vit plot fat dhe fat.

Lulet e mbara në ditën e Vitit të Ri sjellin fat, pasuri dhe prosperitet në vitin e ri për pronarët e shtëpive, lulet e mbarë janë gjithmonë një zgjedhje lulesh për të luajtur në ditën e Vitit të Ri Vietnamez.

Karakteristikat e jashtëzakonshme të luleve të mbarë

Bima e orkidës ka emrin shkencor Eustoma russellianum ose Eustoma grandiflorum (Raf.) Shinn i përket familjes gentian – Gentianaceae, vendase në Amerikën Perëndimore.

Cat Tuong klasifikohet në lule të vetme dhe dy lule.

Cat Tuong është një bimë barishtore, rreth 15-120 cm e gjatë, koha nga mbjellja deri në lulëzimin zgjat rreth 7-8 muaj. Kërcelli i hollë dhe i gjatë. Gjethet e zgjatura ovale të favorshme, të theksuara në majë, jeshile të errët dhe me shkëlqim, skajet e plota, të rritura në mënyrë simetrike. Gjethet dhe kërcelli janë të mbuluara me një shtresë të bardhë pluhur që kufizon kullimin dhe sëmundjet kërpudhore. Lulet e favorshme kanë shumë shtresa petale delikate, të lëmuara të rregulluara në një formë të bukur, paksa si një trëndafil. Jo vetëm e bukur në formë, por ka shumë ngjyra nga rozë, vjollcë, e bardhë, e verdhë, e kuqe, krem ​​… ose një përzierje e dy ngjyrave. Druri i sandalit lulëzon nga vera në pranverë, lulet janë shumë të qëndrueshme për 2-3 javë. Farërat janë të zeza, të vogla në madhësi, por të mëdha në embrione me endospermë vajore.

Aplikimi dhe dekorimi i luleve të mbarë

Bukuria aristokratike që rrjedh nga e gjithë pema, gjethet dhe lulet e bën auspicious fat shumë të popullarizuar në dekorim:

 • Nga kuptimi i emrit dhe karakteristikave të pemës, fati zgjidhet si një dhuratë domethënëse për miqtë dhe të afërmit me dëshirën për të sjellë fat, dhe momente të qeta dhe të rehatshme në jetë.
 • Me një qëndrueshmëri të gjatë, auspicious zgjidhet edhe si një lule e prerë për vazo për të sjellë hijeshi dhe gëzim në dhomën ose shtëpinë tuaj. Ose ato lule të këndshme vendosen në një shportë me shumë lule të tjera për të krijuar buqeta artistike.
 • Bukuria e shkëlqyer dhe e këndshme e bimëve dhe luleve është gjithashtu e njohur në dhomën e ndenjes, ballkon, verandë, etj., çdo Vit të Ri deri në pranverë.
 • Cat Tuong zgjidhet gjithashtu si lule e dasmës së nuses me kuptimin e një martese të lumtur dhe paqësore.
 • Njerëzit gjithashtu mbjellin fat të mirë në kopshte, kopshte lulesh, parqe … si një theks tërheqës për shfaqjen e hapësirës së pemës.

lule-mace-tuong-14

Lule dhe lule të bukura për të dekoruar çdo hapësirë

Pemë lulesh të mbarë Rritet dhe zhvillohet mirë në temperaturën e ditës nga 18-200C, në temperaturën e natës nga 15-18oC. Drita natyrale 70 – 80 Klux, orët optimale të ditës janë 16-18 orë/ditë. Lagështia e tokës është nga 65 në 75%.

lule-mace-tuong-2

Teknika për mbjelljen dhe kujdesin për lulet e Cat Tuong

Teknika e mbjelljes dhe kujdesit për lulet e Cat Tuong

Varietetet e dyfishta të luleve:

– Grupi Avilia: Ky grup është i përshtatshëm në kushte me dritë të ulët dhe temperatura të ftohta. Prandaj, ky grup varietetesh zakonisht mbillet në dimër. Ngjyrat janë zakonisht të bardha fildishi, kufiri blu, rozë zambak uji, burgundy.

– Grupi Balboa: Ky grup është i përshtatshëm për temperatura më të larta dhe intensitete të dritës. I përshtatshëm për mbjelljen e kulturave pranverë-verë. Rritet mirë në kushtet e fotoperiodës gjatë ditës. Ngjyrat janë zakonisht blu, kufiri jeshil, jeshile burgundy.

– Grupi Catalina: i përshtatshëm për ditë të gjata dhe mot të ngrohtë. Ngjyrat janë zakonisht burgundy dhe të verdhë.

– Grupi i ëmbëlsirave: i përshtatshëm për intensitet mesatar të dritës dhe fotoperiodë të shkurtër ditore. Ky grup lulesh lulëzon në të njëjtën kohë dhe ka shumë ngjyra për të zgjedhur.

– Grupi i jehonës: Ky grup është një grup i zakonshëm në lulet e favorshme.Jo i përshtatshëm për intensitet drite shumë të lartë ose të ulët, i përshtatshëm për të korrat dimër-pranverë. Ngjyrat e zakonshme në këtë varietet janë blu me shkëlqim, burgundy, rozë, burgundy dhe e bardhë e pastër.

– Grupi Mariachi: Ky grup është i përshtatshëm për rritje në tenxhere. Karakteristikë e kësaj varieteti është se ka shumë petale, petalet janë më të holla se varietetet e tjera, kështu që duket shumë bukur. Ngjyrat e zakonshme në këtë varietet janë të bardha, rozë, rozë e lehtë, blu…

lule-mace-tuong-9

+ Varietetet me lule të vetme:

– Grupi i Flamenkos: është i përshtatshëm për intensitet të lartë të dritës dhe fotoperiudhë të gjatë të ditës. Kërcelli i luleve është i gjatë dhe i fortë. Ngjyrat janë blu me shkëlqim, rozë, e verdhë, e bardhë.

– Grupi Heidi: i përshtatshëm për intensitet mesatar të dritës dhe fotoperiodë të shkurtër ditore. Ka shumë ngjyra për të zgjedhur.

– Grupi Laguna: është i përshtatshëm për intensitet të lartë të dritës dhe fotoperiudhë të gjatë të ditës. Kërcelli i lules është rreth 48 cm i gjatë, një bimë mesatare ka 3 kërcell dhe 25 sytha lulesh. Ka 02 ngjyrajanë jeshile të errët dhe jeshile vjollcë.

– Grupi Malibu: I përshtatshëm për intensitet mesatar të dritës dhe gjatë pranverës dhe vjeshtës. Ka shumë ngjyra janë jargavan, blu e errët, e bardhë, rozë, e bardhë me kufirin blu.

– Grupi Yodel: Gjatësia e kërcellit të lules është rreth 45-50 cm. Ka shumë ngjyra janë jeshile e errët, blu, jargavan, rozë pastel, rozë, e bardhë.

lule-mace-tuong-11

Sasia: 20 fara/paketë

Koha e mbirjes: 7-10 ditë

Periudha e inkubacionit: 50-60 ditë

Koha nga mbjellja deri në fillimin e lulëzimit: 110-120 ditë

lule-mace-tuong-3

Me kohë të pjesshme:

Rekomandohet mbjellja e farave nga gushti deri në tetor dhe mbjellja nga tetori deri në dhjetor.Pas mbjelljes 2,5 – 3 muaj, fidanët mund të lirohen nga kopshti, pas mbjelljes 4,5 – 5 muaj për korrje. Kështu, nga mbjellja e farave deri te vjelja e luleve zgjat rreth 7-8 muaj.

1/ Udhëzime për mbjelljen e farave të luleve të mbarë

Temperatura e përshtatshme për rritjen dhe zhvillimin e luleve është nga 18-20 gradë Celsius gjatë ditës dhe 15-18 gradë Celsius gjatë natës. Një lagështi prej rreth 70% konsiderohet ideale, por pasi të jetë formuar sythi i parë, ulja e lagështisë nën 70% do të rrisë cilësinë e lules. Përfshirja e kohës nga mbjellja e farave deri tek lulëzimi i bimëve është nga 20 në 23 javë

– Hidhni në tenxheren e luleve Greenbo një përzierje humusi + torfe kokos + hiri i lëvozhgës së orizit + vermikomposti në raportin 3:3:3:1. Vini re se toka me kullim të lartë është shumë e përshtatshme për rritjen e aquilaria. Pas përgatitjes së përzierjes së tokës, vendosni fidanët e vazos së luleve Greenbo.

2/ Si të ujitet siç duhet lulet e mbarë

– Pas mbjelljes duhet ujitur 2-3 herë në ditë. Koha e ujitjes duhet të jetë në 5 të mëngjesit, 10 të mëngjesit dhe 14:00 në mënyrë që bimët të zënë rrënjë shpejt në tokë. Pas 10-15 ditësh, kur pema ka zënë rrënjë, zvogëloni sasinë e ujitjes në 1-2 herë/ditë në varësi të kushteve të motit.

– Nëse e shihni se vazoja e mbarë me lule është bërë e gjelbër, duhet të kufizoni sasinë e rrezeve të diellit direkte në bimë për të rritur gjatësinë e degëve të luleve dhe për të rritur cilësinë e luleve më vonë. Kur lulja të ketë lulëzuar, ujisni vetëm bazën, mos i ujisni gjethet dhe lulet, dhe lotimi i tepërt do të çojë në kalbje të bimëve.

lule-mace-tuong-10

Plehërimi:

* Sasia e plehrave të rekomanduara për 1ha/kulturë përfshin:

+ Pleh organik: 80-100m3

+ Gëlqere: 800 – 1000 kg

+ Pleh mikrobiologjik fosfor (LVS): 300 kg

+ Trikoderma: 10 kg

+ Plehrat inorganike të llogaritura sipas sasisë së pastër: 310kg N – 360kg P2O5 – 440kg K2O.

Është e mundur të përdoren plehra të vetme ose komplekse ekuivalente me sasinë e pastër të mësipërme.

– Nëse përdorni pleh me një element, është e nevojshme: 670 kg ure, 2250 kg superfosfat, 740 kg kalium të kuq

– Nëse përdorni plehra të përbëra: Plehrat dhe plehrat mund të përdoren si më poshtë për rendiment të mirë dhe cilësi të luleve: 900 kg NPK 16-16-8, 600 kg NPK 20-20-15, 300 kg NPK 15-5-20, 400 kg kalium i bardhë, 500 kg superfosfate

lule-mace-tuong-16

Plehërimi:

Pas 2-3 javësh trajtimi të tokës, aplikoni pleh organik të kompostuar me Trichoderma dhe superfosfat, raporti i përzierjes: 2 kg produkt Trichoderma + 40 kg pleh organik + 5% superfosfat, sasia e plehut: 20 ton pleh organik i kompostuar/ha. Shtoni një sasi të plehut mineral NPK (16:16:8): 500 kg/ha. Përhapeni plehun në mënyrë të barabartë në sipërfaqen e shtratit dhe përzieni mirë në sipërfaqen e tokës (20 – 30 cm) dhe më pas vazhdoni me mbjelljen.

Veshja:

– Pas mbjelljes 3 javë, salcë e sipërme 200 kg NPK (16:16:8) + 100 kg sulfat kaliumi/ha.

– Pas mbjelljes 6 javë, salcë e sipërme 300 kg NPK (20:20:15) + 100 kg sulfat kaliumi/ha.

– Pas mbjelljes 9 javë, salcë e sipërme 300 kg NPK (15:5:20)/ha.

– Pas vjeljes së parë 2 javë, salcë e sipërme 200 kg NPK (16:16: 8) + 100 kg sulfat kaliumi/ha.

– Pas vjeljes së parë 4 javë, salcë e sipërme 300 kg NPK (20:20:15) + 100 kg sulfat kaliumi/ha.

Kontrolli i insekteve:

Për të maksimizuar parandalimin e sëmundjeve për lulet e mbarë, është e nevojshme të kombinohen shumë masa për menaxhimin e të korrave si: Krijimi i mikroflorës së dobishme në tokë. Krijoni një mjedis të ajrosur mirë për zhvillimin e sistemit rrënjor. kuptimi i luleve të mbarë, kuptimi i luleve të mbara vjollcë

Da Lat lule të mbarë Bimët nuk janë të infektuara me sëmundje kërpudhore. Pastroni barërat e këqija në tokë përpara mbjelljes. Mbillni në përputhje me parimin, siguroni furnizim adekuat me ujë dhe pleh për bimët. Kontrolloni dhe eliminoni insektet, artropodët dhe barërat e këqija që janë burim i sëmundjeve të bimëve. Monitorim i rregullt për kontrollin e hershëm të patogjenëve. Aplikoni pesticidet në mënyrë racionale dhe sipas parimeve.

Lulet e mbara shpesh preken nga disa nga dëmtuesit dhe sëmundjet e mëposhtme:

I sëmurë:

 1. Sëmundja e kalbjes së rrënjëve, kalbja e rrënjëve:

Kjo sëmundje zakonisht shfaqet te bimët e reja në fidanishte. Simptomat e sëmundjes janë bimët që zbehen dhe bien në qafën e rrënjës. Agjenti shkaktar është myku Pythium spp. dhe Rhizoctonia solani. Përdorni ilaçin Monceren 30 ml / 10 litra ose Kasuran 20g / 10 litra.

 1. Sëmundja e zbehjes së verdhë:

Shkaktohet nga kërpudhat Fusarium avesaeum. Simptomat e sëmundjes janë bimët me gjethe të verdha dhe vdekja e parakohshme. Përdorni drogë Rovral 30g / 10 litra ose Kasuran 25g / 10 litra.

 1. Sëmundja e mykut të zi:

Agjenti shkaktar është myku Botrytis cineea. Simptomat e sëmundjes janë njolla të thata të verdhë-kafe në kërcell dhe gjethe. Përdorni barnat Kasuran 25g/10 litër, Dithal M45 30g/10 litër, Metalaxyl 30g/10 litër.

 1. Sëmundja e njollave në gjethe:

Agjenti shkaktar është myku Phyllosticta spp. Simptomat janë njolla të vogla të bardha në kafe të errët që shfaqen në gjethe. Përdorni barnat Vicaben 25 ml / 10 litër, Score 10 ml / 10 litër, Metalaxyl 30 g / 10 litër.

lule-mace-tuong-21

Dëmtuesit Tuong të maceve

 1. Mizat e bardha:

Miza e bardhë zakonisht dëmton gjethet e poshtme, duke bërë që gjethet të zverdhen. Parandalimi: Përdorni kurthe ngjitëse të verdha për të kontrolluar numrin e mizave të bardha në shtëpitë e mbuluara me plastikë. Kur shihni myk pluhur, përdorni barna kulluese si Confidor 10ml/10liter, Regent 1g/10liter… ose barna që parandalojnë procesin e shkrirjes tek insektet si Pegasus 20ml/10liter, Trigard 30ml/10liter…spërkatni në mëngjes. 1 herë në javë më herët. Përveç kësaj, grerëzat parazitare përdoren gjithashtu për të shkatërruar brumbujt e polenit si Encarsia formosa, Eretmoceus califorius… ose për të përdorur kërpudhat.

Beauveria bassiana për të shkatërruar fazën pupale të mizës së bardhë.

 1. Trips:

Thrips dëmtojnë gjethet, lastarët e rinj dhe lulet. Simptomat në gjethe janë njolla argjendi, pastaj përhapen, pambuku i dhëmbëzuar dhe nuk lulëzojnë nëse janë të rënda. Parandalimi: Përdorni kurthe ngjitëse jeshile për të kontrolluar numrat e thripsit në shtëpitë e mbuluara me plastikë. Kur ka thrips, përdorni barna kulluese si Confidor 10ml/10litër, Regent 1g/10litër… spërkatje një herë në javë. Për më tepër, armiqtë natyrorë si Amblyseius cucumeria ose merimangat e vogla Neoseiulus degenerans përdoren për të shkatërruar brumbujt.

lule-mace-tuong-18

Korrja: Ky seksion është për kopshtarët

– Duhet të korret në mëngjes. Përdorni gërshërë të mprehtë për të prerë degët e luleve rreth 2-3 cm mbi tokë, në mënyrë që pjesa tjetër e bazës të vazhdojë të lulëzojë dhe të prodhojë grupin tjetër.

– Mblidhni gjethet e sëmura, trungjet e ngordhura, barërat e këqija dhe gërmoni lehtë sipërfaqen e shtratit për të krijuar ajrim në tokë. Injektoni ilaçin për të parandaluar hyrjen e patogjenëve përmes prerjes.

– Mblidhni degë lulesh kur ka 2 lulëzime. Për tregun vendas këshillohet korrja kur kashti i luleve ka 4 lule në lulëzim.

– Mbani bishtat e luleve në një temperaturë rreth 160C gjatë transportit dhe konsumit.

Lulet e favorshme mund të ruhen për 2 javë dhe ende japin cilësi të mirë, lulet nuk janë shumë të ndjeshme ndaj gazit etilen.

lule-mace-tuong-5

lule-mace-tuong-13

lule-mace-tuong-15

lule-mace-tuong-17

lulet e mbara çelin lulet e mbara ne cfare stine thahen lulet e mbara per sa kohe lulet e mbara i ruajne lulet e mbara ne vazo sa zgjasin lulet e mbara muri hanoi farat e luleve te mbara si vullneti, lulet e mbara, si te ruhen lulet e mbara si gjatë lulëzojnë lulet australiane, procesi i mbjelljes së luleve të mbarë, dëmtuesit dhe sëmundjet Çfarë përfaqëson lulja e mbarë?

lule-mace-tuong-20
lule-mace-tuong-22

Ju dëshironi të kërkoni informacion rreth luleve, bimëve, ju lutemi plotësoni formularin e mëposhtëm. Ne do t’i përgjigjemi letrës suaj, ju lutemi plotësoni deklaratën. I kënaqur për të shërbyer dhe sinqerisht ju falënderoj për interesimin dhe komentet tuaja për Hoa Dep Vietnam

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now