15 loại cây công trình đẹp, cây xanh nhanh lớn được trồng nhiều nhất (Kèm bảng giá) | Flowerfarm.vn

Pema e ndërtimit Ka qenë prej kohësh një pjesë e njohur e jetës sonë. Qoftë në zonat urbane apo rurale, prania e pemëve luan një rol të rëndësishëm. Bimët në kantierin aktual ndahen në shumë lloje, duke përfshirë pemët me hije, pemët dekorative e deri tek ato bonsai i bukur sipas feng shui. Në varësi të llojit të projektit, ju mund të zgjidhni bimë të përshtatshme. Këtu janë 15 lloje të pemëve ndërtimore të bukura, me rritje të shpejtë dhe më të mbjella për referencën tuaj.

Pemët i bëjnë hije rrugës

Pemët e hijes së rrugës janë zakonisht pemë të mëdha ose të mesme. Kulmi i pemës me hije duhet të jetë i dendur dhe me mbulim të lartë për të krijuar hije dhe shpesh më pak gjetherënës. Këto pemë duhet të jenë të drejta dhe pa gjemba për të garantuar sigurinë për njerëzit kur janë në hije

Pema e ambasadorit

Bima e porcelanit në disa vende quhet pema e luleve të porcelanit. Pema u rrit fillimisht në Amerikë dhe u prezantua në Vietnam. Selvia është një bimë drunore me madhësi mesatare. Trungu është i trashë, i rrumbullakët, 3-10 m i lartë me shumë degë të gjata që rrezatojnë përreth. Gjethet e gjera dhe të zgjatura prej porcelani janë jeshile të errët dhe të ngushta në skajet. Lulet e bimëve të porcelanit rriten mjaft në majë me ngjyra shumë të bukura të verdha, të bardha ose rozë. Sukrahu 800x536

Pema e porcelanit është tolerante ndaj thatësirës dhe ka gjethe të mëdha për të krijuar hije, ndaj është një pemë ndërtimi urbane e mbjellë shumë për të krijuar një peizazh. Pema është e lehtë për t’u përshtatur me të gjitha llojet e tokës, kështu që është mjaft e lehtë për kultivuesin të kujdeset për të. Megjithatë, pema e porcelanit thyhet lehtësisht kur ka stuhi, prandaj është e nevojshme të rregulloni pemën me kunja druri.

Kjo është një bimë zbukuruese shumë e përshtatshme në të gjitha llojet e ndërtesave si zona urbane, vila, pemë që sjellin një ndjenjë luksi, moderniteti dhe rehati në hapësirën e përbashkët.

Pema e luleve Phoenix

Për çdo vietnamez, feniksi është bërë një pemë shumë e njohur. Duke iu referuar bimëve që rriten zakonisht në shkolla, pothuajse të gjithë do të mendojnë menjëherë për pemën e feniksit. Kjo bimë është shumë e përshtatshme për klimën tropikale në vendin tonë. Pema ka një lartësi mesatare 10-15 m me gjethe të dendura të përhapura. Pemët janë të gjelbra gjatë gjithë vitit nëse ka ujë të mjaftueshëm, kështu që ato janë shumë të njohura si bimë zbukuruese dhe për hije.Phuong Vi pikante 800x600

Lulja e madhe e feniksit ka 4 petale të kuqe që rrezatojnë përreth për t’u dukur e ajrosur. Pema nuk është marramendëse për tokën dhe është rezistente ndaj thatësirës, ​​kështu që është e lehtë për njerëzit të kujdesen për pemën. Me një tendë të madhe dhe të gjelbër, shumë ndërtesa si shkolla, parqe dhe zona banimi kanë pamjen e pemëve feniks.

Pema e Tajvanit – pemë ndërtimi e mbjellë shumë

Pema e Tajvanit është një nga pemët më të njohura të rrugëve në projektet e ndërtimit. Pema ka një lartësi prej 10-15 m dhe është një pemë me diametër mjaft të vogël. Gjethet e shqiponjës Tajvaneze janë të vogla, të zgjatura, jeshile. Gjethja rritet në shtresa, duken shumë estetikisht të këndshme dhe nuk zënë shumë hapësirë. Kjo është arsyeja pse pema mbillet shpesh në anë të rrugës për të bërë një zbukurim në zona zyrash, zona urbane të klasit të lartë, zona banimi.Tajvan pikant 800x600

Pema e shqiponjës tajvaneze rritet gjithashtu në fabrika, parqe dhe zona urbane për të zbukuruar dhe pastruar ajrin. Gjethet janë të vogla në madhësi, kështu që kur bien, ato pastrohen lehtë.

Këshillohet që kjo pemë të mbillet në kantiere të sapondërtuara.Pas një kohe, kur të përfundojë ndërtimi, pema do të jetë e madhe dhe e bukur, duke sjellë hije dhe bukuri të përsosur në kampus.

Cassava vjollcë

Bima ka emrin shkencor Samanea saman dhe është vendas në Amerikë. Cassava vjollcë është një pemë shumë e madhe e drejtë. Gjethja është shumë e gjerë, në formë ombrellë ose mjedër. Kulmi është i dendur dhe mbulon një sipërfaqe të madhe, kështu që pema mbillet kryesisht për hije.Zemër pikante 800x533

Pema është e madhe dhe me rritje të shpejtë, kështu që rrallë mbillet buzë rrugës. Kryesisht kassava vjollce rritet në parqe ose zona banimi. Jo vetëm që ofrojnë hije për banorët, por pemët gjithashtu ndihmojnë në bllokimin e stuhive të erës.

Ironwood dru (lim i pjerrët)- pemë ndërtimi urban

Pema e argjilës së hekurit njihet edhe si feniks i artë ose pema e drurit të hekurit. Pema mesatare është 20-25 m e gjatë me një kërcell të ulët të degëzuar gri-të bardhë. Pemët janë të përqendruara kryesisht në rajonet qendrore dhe jugore.

Zakonisht, pemët e veshura me hekur mbillen për qëllime bonsai dhe hije në parqe, shkolla, zona urbane të klasit të lartë dhe rrugë. Sidomos në disa qytete të mëdha si Da Nang, Hai Phong dhe Hanoi, druri i hekurit rritet jashtëzakonisht popullor.Set Lim Spicy 1 800x551

Bima ka përshtatshmëri të mirë me mjedisin, kështu që mund të jetojë në toka të ndryshme. Toleranca ndaj thatësirës e drurit të hekurit është gjithashtu shumë e mirë, kështu që pema është shumë e përshtatshme për mbjellje në ndërtesa publike, ndërtesa moderne zyrash.

Pemë ylli i zi

Pema e yllit të zi është 20-30 m e gjatë dhe është një bimë drunore e drejtë. Pema ka gjeth të dendur, të zhdrejtë me degë të gjata dhe të forta. Për shkak të formës së saj të bukur dhe gjetheve të trasha, pema e yllit të zi është mbjellë në shumë vendpushime dhe parqe.Hot Star Den 800x622

Pema e yllit të zi është një pemë ndërtimi që është mjaft e gjithanshme. Jo vetëm duke krijuar hije dhe bimë zbukuruese, pema e yllit të zi përdoret gjithashtu për prodhimin e drurit. Pema është e shëndetshme dhe e gjatë, kështu që rrallë sulmohet nga dëmtuesit dhe sëmundjet. Gjethet janë jeshile gjatë gjithë vitit dhe bien shumë pak, kështu që kujdestarët rrallë duhet të fshijnë gjethet.

Shiko me shume: TOP 50 pemët me hije me rritje të shpejtë të përshtatshme për mbjellje përpara shtëpisë dhe kopshtit

Pema e gjembaçit të qumështit funksionon

Gjembaku i qumështit i përket familjes së sapodillave dhe është vendas në kontinentin amerikan. Është një bimë drunore shumëvjeçare me gjeth të gjerë e të gjelbër gjatë gjithë vitit. Jo vetëm për hije, por qumështorja ofron edhe fruta të ngrënshëm me vlerë të lartë ekonomike. Fruti është sa një tas me oriz, i ëmbël dhe shumë i ushqyeshëm.Spicy King King 800x600

I përshtatshëm për klimën e vendit tonë, qumështorja mbillet në shumë vende, në ndërtime publike si parqe, zona urbane etj., për peizazhe dhe hije. Në procesin e kujdesit, duhet t’i kushtoni vëmendje ujit të mjaftueshëm që pema të jetë e harlisur dhe të japë fryte.

Pemë e lulëzuar me mauzole

Pema e hurmës është një pemë ndërtimi mjaft e zakonshme në rajonin verior. Kërcelli është i drejtë, i lëmuar dhe i gjatë 4-15 m. Kulmi është mjaft i gjerë dhe i dendur, kështu që ka një efekt të mirë hijezues dhe zbukurues. Bima ka lule që rriten në grupe në verë. Lulet janë të bukura, me petale të holla si cikada vjollcë.Spicy Bang Lang 1 800x1200

Bimët mbillen në vende të tilla si parqe, lëndina dhe kopshte për të zbukuruar, pastruar ajrin dhe për të siguruar hije. Lulet janë të bukura dhe aromatike, ndaj janë mjaft të njohura. Gjethet dhe frutat e bimës përdoren gjithashtu për të bërë ilaç për diabetin.

Llojet e bonsai-ve të ndërtimit

Bimët dekorative të ndërtimit janë shpesh bimë të bukura të mbjella shpesh në kantiere ndërtimi si zonat urbane, parqet argëtuese ose kampuset. Punimet Bonsai jo vetëm që ndihmojnë në rritjen e estetikës, por gjithashtu koordinohen me dizajne artificiale për të krijuar një hapësirë ​​harmonike midis njerëzve dhe natyrës.

Palma dekorative

Palma është një bimë zbukuruese e njohur, e njohur dhe e lehtë për t’u ndërtuar në ndërtesat urbane. Palma është me madhësi mesatare dhe rritet shumë ngadalë. Pemët me jetëgjatësi të gjatë janë mjaft të larta. Forma e pemës është mjaft e veçantë në krahasim me pjesën tjetër të bimëve zbukuruese. Trungu është i madh, i drejtë, me shenja të lëna nga gjethet e rënë. Gjethet e palmave zbukuruese mblidhen kryesisht në majë të pemës me një formë të madhe, të përhapur në formë ventilatori për të krijuar hije. Spicy Co Canh My 800x616

ndeshem shpesh palme zbukuruese në oborret dhe kopshtet e familjeve në fshat. Në qytete, palma mbillen në shumë ndërtesa si hollin e kompanisë, oborrin e vilës ose pishinën si pjesë e projektimit. Pema ka gjethe të mëdha dhe të bukura, kështu që shpesh mbillet për zbukurim dhe hije.

pemë elmi

Palma është e njohur në shumë vende, përfshirë Vietnamin. Pema njihet edhe si mermer sepse ngjyra e gjelbër e gjetheve duket si mermer. I përket një bime drunore shumëvjeçare, e lartë nga 10 deri në 15 m. Mbulesa horizontale është mjaft e dendur dhe e gjerë me një ngjyrë të bukur mermeri, ndaj mbillet si zbukurim. Në veçanti, degët e pemës nuk rriten në mënyrë kaotike, por në shtresa të bukura dhe të rregullta.Hot Bang Nhat 800x600

Pema është e bukur dhe ka jetë të gjatë, prandaj shpesh mbillet si pemë ndërtimi. Mbjellja e pemëve në trotuaret në anë të rrugëve ose parqet mund të marrë hije dhe të përmirësojë estetikën e peizazhit. Gjethet e jaseminit me ngjyrë të çelur duken si mermer nga larg, kështu që pema mund ta bëjë hapësirën përreth shumë më të ndritshme. Bang Nhat meriton të jetë një nga pemët më të bukura dhe më të denja të gjelbërta urbane.

Barringtonia acutangula

Si një bimë vendase e Azisë Jugore, kjo është një bimë shumë e njohur në vendin tonë. Pema e susamit është edhe një pemë e gjelbër urbane edhe një bimë shkollore. Pema është një bimë drusore e qëndrueshme me një diametër mjaft të madh dhe një formë të bukur. Sythat e gjelbër të susamit janë në formë heshte dhe rriten mjaft harlisur. Kaq shumë vende rriten sythat e susamit për të rritur bukurinë dhe hijen.

Loc Vung Lule pikante 800x600
Burimi: internet

Barringtonia acutangula Ekzistojnë dy lloje kryesore të luleve: lulet e kuqe dhe lulet e bardha. Pema me lule të kuqe ka lule të bukura që rriten në breza të varur. Lulet e bardha rriten në tufa tërheqëse. Sythat e bukur të susamit kanë një aromë të këndshme, ndaj mbillen shpesh si pemë parku ose si bimë zbukuruese në zonat e banuara.

Bimë dekorative (shkurre ndërtimi)

Shkurret e ndërtimit janë gjithmonë një pjesë e pazëvendësueshme e ndërtesave të kopshtit, kampusit ose apartamenteve urbane. Prania e këtyre bimëve kontribuon në krijimin e një hapësire të bukur dhe komode të hapësirës së ndërtesës.

Pema e luleve të krizantemës

Bima e krizantemës njihet edhe si bima e krizantemës së diellit. Pema fillimisht u rrit në Indi dhe më vonë u prezantua në shumë vende të botës. Krizantema është një zvarranik barishtor me shumë lule. Pasuria 500x600Kjo pemë në miniaturë ka një ritëm rritjeje mjaft të shpejtë, lule të bukura të verdha, ndaj mbillet në shumë parqe dhe mbulon tokën në ndërtesat e banimit dhe zonat turistike. Pemët rrisin estetikën e peizazhit dhe parandalojnë pluhurin dhe tymin për të mbajtur ajrin të pastër. Përveç kësaj, pema e krizantemës ka kuptimin e besnikërisë dhe rritjes së vazhdueshme në jetë.

Bimë orkide

Bima e orkideve është një kaçubë e njohur ndërtimi në miniaturë. Pema e ka origjinën nga pjesë të Afrikës dhe është futur në vendin tonë. Gjethet janë të holla, të gjata, jeshile të ndezura me të bardha jeshile në skajet, duken shumë elegante. Co Lan Chi 800x548

Orkideja ka vitalitet shumë të fortë dhe përshtatet mirë me shumë kushte të motit. Prandaj, pemët mbillen shumë në kantiere të tilla si shkolla, ndërtesa zyra, ndërtesa banimi si bimë dekorative dhe pastrues ajri.

Mbjellja e pemëve në orën dhjetë

Ora dhjetë është një bimë barishtore në miniaturë me origjinë nga Amerika e Jugut dhe ka qenë e njohur sot në Vietnam. Pema e orës dhjetë është e vogël në madhësi, e shijshme dhe ka shumë degë. Gjethet e vogla jeshile që rriten në kërcell të shijshëm janë rozë e zbehtë.

Pema e orës dhjetë është mjaft e njohur në vendin tonë për karakteristikat dhe bukurinë e saj unike. Zakonisht pikërisht në orën dhjetë kur është me diell, pema do të lulëzojë dhe do të mbyllet shpejt pasdite. Lulet e orës dhjetë janë shumëngjyrëshe me shumë ngjyra të kuqe, të verdhë, rozë, të bardhë.

Lule lulebore

Hortensia është një shkurre e vogël me madhësi 20-60 cm. Gjethet janë të vogla, jeshile dhe të harlisura gjatë gjithë vitit. Pema e lulebores bie në sy me lulet tërheqëse ngjyrë vjollcë-rozë. Prandaj, shumë projekte kanë pamjen e pemëve lulebore në miniaturë.Cam Tu Mai 800x532

Bimët mund të përdoren për t’u rritur në vazo ose si lëndina të gjelbra urbane ose kopshte vilash. Pema është e gjelbër gjatë gjithë vitit dhe ka lule të bukura vjollcë, kështu që është e përshtatshme për shumë dizajne të ndryshme. Lulet e bimëve tërheqin mjaft mirë edhe fluturat dhe bletët, kështu që nëse janë me fat, ato do të tërhiqen të afrohen dhe të kontribuojnë në bukurinë e ndërtesës.

Lista e çmimeve të pemëve ndërtimore

Ky është një citat referencë i dy furnizuesve me reputacion të bimëve në Vietnam për referencë të klientëve.

Bang Bao Gia Cay Cong Trinh 1Bangbaogia 740x150

Më sipër janë pemët e bukura dhe të mbjella gjerësisht të ndërtimit sot. Shpresojmë që artikulli t’ju ketë dhënë informacion të dobishëm për ju që të zgjidhni bimët e duhura për ju.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now