5 Loài Cá cảnh biển nên chọn và Cách nuôi hiệu quả | Flowerfarm.vn

Prandaj, përpara se të filloni procesin e rritjes së peshkut të akuariumit detar, duhet të mësoni teknikat e nevojshme për të siguruar që peshqit e akuariumit të jenë të shëndetshëm. Në këtë artikull, Fao do t’ju zbulojë se si të rritni peshk akuariumi detar për të siguruar cilësinë më të mirë.

Teknika për rritjen e peshkut dekorativ në det

1. Burim uji për peshqit e akuariumit detar

Ekzistojnë 2 lloje kryesore të ujit që përdoren për peshqit e akuariumit detar: uji natyral i detit dhe uji artificial i detit. Në përbërjen e ujit natyror të detit përmban shumë mikroorganizma, minerale natyrore që uji artificial i detit nuk i ka.

Peshku i detit

Mënyra për të identifikuar ujin artificial të detit është se kripësia e tyre është në intervalin 20/1000 dhe kur kultivohet për një periudhë 3 deri në 4 muaj, fundi i akuariumit ka fenomenin e formimit të shtresave të zeza (duke përdorur hidrometrin për të matur kripësinë. të ujit). Në procesin e rritjes së peshkut dekorativ me ujë artificial deti, do të formohet shumë myshk jeshil.

Pas blerjes së ujit të detit, lëreni të qëndrojë për një periudhë kohore për të ndihmuar në vendosjen e papastërtive në ujë në fund të rezervuarit, dhe në të njëjtën kohë, duhet të futni vazhdimisht filtrin për të paktën 5 ditë për të pastruar ujin dhe krijojnë kohë për mikroorganizmat.rritje.

Shënim: Mos e vendosni peshqit dekorativë detarë në një rezervuar të ri uji, kjo do të ndikojë negativisht tek peshqit dhe do të shkaktojë lehtësisht kontraktimin e peshqve nga sëmundje mykotike).

2. Sistemi i filtrimit

Kjo është një pjesë shumë e rëndësishme për të qenë në gjendje të rritni peshk akuariumi detar, sistemi i filtrit përcakton deri në 90% të jetës së peshqve detarë. Dy sistemet kryesore të filtrimit për peshqit detarë janë filtri i poshtëm dhe filtri i tejmbushjes (dmth. shponi një vrimë në anë ose në fund të akuariumit).

Sistemi i filtrit të tejmbushjes:
Sistemi i filtrit të tejmbushjes zakonisht vendoset brenda akuariumit, avantazhi është i rregullt, i thjeshtë, i përshtatshëm për rezervuarë të vegjël, disavantazhi është se filtri nuk pastron papastërtitë në fund të rezervuarit. Duke krijuar kështu një humbje të estetikës së akuariumit detar.

Sistemi i filtrit të tejmbushjes për kultivimin e peshkut në akuarium

Përveç kësaj, sistemi i filtrit të tejmbushjes mund të heqë nga rezervuari një mbetje myshku dhe peshku. Nuk ka nevojë për një pompë për të pompuar ujin nga rezervuari dhe më pas në filtrin e poshtëm.

Sistemi i filtrit të poshtëm:
Avantazhi i sistemit të filtrit të poshtëm është se ai mund të filtrojë sedimentin në fund të rezervuarit pa humbur bukurinë e akuariumit sepse kutia e filtrit nuk është e dukshme.

Sistemi i filtrimit të poshtëm për peshqit e akuariumit detar

Pika minus e sistemit të filtrit fundor është se kërkon shumë përpjekje, por në këmbim, përqindja e peshqve të shëndetshëm është shumë e lartë.

Si të zgjidhni peshk akuariumi detar

Sipas përqindjes së shumë njerëzve, nëse blini peshk akuariumi dhe më pas e lëshoni natyrshëm, në një kohë të shkurtër, do të shihni se akuariumi ka humbur shumë peshq ose ka ngordhur, peshku ka grisur pendët, … për arsyen e thjeshtë. që kafshojnë njëri-tjetrin.dhe peshku i madh ha peshkun e vogël.

Si të zgjidhni peshqit e akuariumit që rriten lehtë

Pra, para se të blini Peshku i detit Në lidhje me çorape në rezervuar, le të zbulojmë se cilët peshq mund të jetojnë në harmoni me njëri-tjetrin.

Nëse akuariumi juaj ka anemone dhe korale, nuk duhet të mbani peshk me flutura deti me faturim të gjatë, sepse ky peshk është shumë i mirë në anemonën dhe koralet.

Si të kujdeseni për peshqit e akuariumit

1. Ushqimi i peshkut të akuariumit detar

– Artemia: është një lloj veze e menduar, e përdorur si ushqim për peshqit e detit dhe larvat e karkalecave. Përgatitja e çerdheve të artemisë është e mundimshme dhe e ndërlikuar. Koha e inkubimit zgjat rreth 24 deri në 37 orë, pas kësaj kohe çelet artemia e re.

– BoBo: Vezët janë një emër alternativ dhe njerëzit shpesh i quajnë kështu, duke u shfaqur shpesh në zona të pista të përmbytura, të specializuara si ushqim për peshqit e ujërave të ëmbla dhe larvat e karkalecave. Pika minus e bobos është se kur i vendosin në ujë të kripur, ata do të vdesin dhe do të vendosen në fund, duke e bërë ujin e rezervuarit të ndotur.

– Ushqimi i peletit: Sot në treg ka shumë lloje të këtij ushqimi dhe besohen nga shumë njerëz për akuariumet e tyre.

Ushqim për peshqit e akuariumit të ujit të kripur

– Karkaleca e freskët: është një lloj ushqimi që merret nga natyra. Karkalecat kanë shumë madhësi të ndryshme, të përshtatshme si ushqim për peshqit e akuariumit detar të shumë moshave.

Përveç shumë lëndëve ushqyese, lëvozhgat e karkalecave përmbajnë edhe karotinë, e cila ndihmon në ngjyrosjen e peshkut. Për ta mbajtur karkalecin gjallë për një kohë të gjatë, duhet të keni ajrim të fortë. Karkalecat e freskëta janë gjithashtu një ushqim më pak i ndjeshëm ndaj patogjenëve.

– Krap: është një ushqim i zakonshëm dhe mjaft i lirë në krahasim me karkalecat dhe peshkun e egër. Megjithatë, trupi i krapit shpesh përmban patogjenë dhe mund të kalojë te peshqit tuaj të akuariumit detar. Patogjenët që krapi i transmeton zakonisht janë krimbat e pjeprit ose sëmundja e njollave të bardha (Kruarja – Ichthyophthirius multifiliis).

Ushqim për peshqit e akuariumit detar

Para se të ushqeni peshkun e akuariumit detar, peshku i karremit duhet të lahet plotësisht. Nëse keni kujdes, duhet të ngrini karremin e krapit në një rezervuar të veçantë, të shtoni pak kripë për t’u dezinfektuar, të monitoroni rregullisht peshqit e karremit për disa ditë dhe nëse është e nevojshme, t’i trajtoni sa më shpejt të jetë e mundur.

2. Përdorni barna mikrobiologjike për të pastruar akuariumet e akuariumit

Zakonisht njerëzit përdorin një mikroorganizëm dekompozues të poshtëm, i cili ka një aftësi të fortë për të pastruar ujin, siç është AQUARIUM CLEAR. Akuariumet detare nuk duhet të përdorin kimikate për të prerë algat dhe myshkun që do të ndikojnë negativisht në koralet, anemonet dhe Peshku i detit.

3. Pajisjet e nevojshme për akuariumet detare

– Sistemi i ndriçimit: 2 llamba rozë dhe blu

Si të rritni peshk akuariumi detar

– Pastrues proteinash

– Ftohës uji (nëse ngrihen koralet e buta)

– Kutia e poshtme e filtrit

Pompë akuariumi detar

– 2 pompa

– Gjenerator i valëve

Peshku akuariumi më i lehtë për t’u rritur sot

1. Rojtari i verdhë Goby

Yellow Watchman Goby njihet gjithashtu si gobi i artë për shkak të trupit të tij të verdhë portokalli të kombinuar me njolla blu të ndezura në kokë dhe pendë.

Hobi i tyre është gërmimi dhe preferojnë të jetojnë në vende me hapësira të mëdha dhe me shumë vende për të notuar. Edhe pse madhësia e tyre është relativisht e vogël, një akuarium prej rreth 113 litrash do të jetë i përshtatshëm që ata të notojnë lirshëm dhe të tregojnë karakteristikat e tyre të gërmimit në rërë.

Rojtari i verdhë Goby

Jo vetëm kaq, ky peshk akuariumi ka edhe aftësinë për të kërcyer lart, kështu që akuariumi duhet të jetë i pajisur me një kapak sipër. Ky peshk ka karakteristikën e të qenit agresiv ndaj peshqve të vet, përveç rasteve kur çiftëzohen me njëri-tjetrin.

Disa informacione themelore në lidhje me peshkun e akuariumit detar Yellow Watchman Goby:

 • Madhësia minimale e rezervuarit: 113 litra
 • Madhësia maksimale e trupit: 5 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë, e thjeshtë
 • Personaliteti: I qetë
 • Dieta: Të jesh mishngrënës

2. Peshku flutur me ngjyrë kafe të lehtë – një peshk akuariumi detar popullor

Ndryshe nga peshku i zakonshëm i fluturës, peshku flutur me ngjyrë kafe të çelur ka një dietë shumë të thjeshtë, jo aq të bezdisshme sa peshku flutur tradicional.

Peshk flutur me ngjyrë kafe të lehtë - një peshk akuariumi detar popullor

Krahasuar me peshq të tjerë, ky peshk akuariumi detar është i përshtatshëm për t’u mbajtur në një akuarium të madh, i mbajtur me peshq me karakteristika të buta, i shoqërueshëm me peshq të tjerë.

Përveç kësaj, peshqit e fluturave kafe të lehta kanë nevojë për më shumë hapësirë ​​për not dhe më shumë gurë për t’u fshehur.

Disa informacione themelore për këtë peshk akuariumi detar:

 • Madhësia minimale e rezervuarit: 454 litra
 • Madhësia maksimale e trupit: 15 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Personaliteti: paqësor
 • Dieta: Gjithëngrënëse.

3. Peshku i purpurt myrtle – peshk akuariumi detar i shquar

Emri anglez i myrtles vjollce është Coral Beauty Angelfish, ky është një nga peshqit më të lehtë të akuariumit detar për t’u kujdesur.

Pamja e peshkut të purpurt myrtle është vërtet tërheqëse me trupin dhe kokën blu të errët të kombinuar me ngjyrën e verdhë të jashtëzakonshme. Myrtle vjollcë është një peshk shumë aktiv, por ka një personalitet mjaft të butë.

Peshku i purpurt myrtle - peshk akuariumi detar i shquar

Gjatë kohës së mbajtjes së peshqve të akuariumit të purpurt myrtle, ata nuk kërkojnë që ju të siguroni një dietë që është shumë e plotë. Prandaj, mund të lëshoni lirisht një shumëllojshmëri të algave të detit në akuarium për të krijuar një peizazh dhe për t’i përdorur ato si një burim ushqimi për peshqit e akuariumit detar.

Informacion bazë rreth peshkut të purpurt myrtle:

 • Madhësia minimale e rezervuarit: 70 gallon
 • Madhësia maksimale: 4
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Personaliteti: Gjysmë agresiv
 • Dieta: Gjithëngrënëse

4. Peshku klloun Ocellaris – peshk i lezetshëm akuariumi detar i cilësisë së oqeanit

Peshku klloun Ocellaris është bërë i njohur për të gjithë përmes filmit vizatimor të famshëm “Finding Nemo”. Ky peshk klloun i përket familjes Pomómridae, trupi i tyre është portokalli me shirita të bardhë dhe kufij të zinj.

Peshku klloun Ocellaris - peshk i lezetshëm akuariumi detar i cilësisë së oqeanit

Me karakteristikat e të qenit i guximshëm dhe shumë i lehtë për t’u rritur, kështu që ky është padyshim miku juaj i madh. Peshqit e kllounit femra janë zakonisht më të mëdhenj se meshkujt dhe pasi të çiftohen, ata do të vazhdojnë të jetojnë së bashku për pjesën tjetër të jetës së tyre.

Vini re se ato nuk duhet të mbahen me peshq të tjerë agresivë. Nëse mbani peshk klloun me anemone, përdorni një rezervuar më të madh për të përshtatur madhësinë e anemonës.

Disa parametra bazë për peshkun klloun Ocellaris:

 • Madhësia minimale e rezervuarit: 113 litra
 • Madhësia maksimale e trupit: 7 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Personaliteti: Paqësor
 • Dieta: Gjithëngrënëse

5. Krapi i detit – peshku i akuariumit detar më i lehtë për t’u rritur

Shumë njerëz në botën e akuariumit detar e duan këtë peshk detar, emri i tyre në anglisht është Chromis viridis. Me një pamje shumëngjyrëshe që i bën ata të dallohen mes një shkolle peshqish akuariumi, ata kanë një pendë dorsal blu që zbehet dhe bëhet e gjelbër.

Krapi i detit - peshku i akuariumit detar më i lehtë për t'u rritur

Ju mund ta mbani pompanon me shumicën e peshqve të tjerë, duke përfshirë koralet dhe jovertebrorët për shkak të natyrës së tyre shumë paqësore dhe të bindur.

Në mjedisin natyror, krapi i detit mund të rritet dhe të riprodhohet fuqishëm, ndaj është shumë i përshtatshëm t’i mbani në akuariumin tuaj të shtëpisë.

Disa informacione bazë për peshkun e lugës:

 • Madhësia minimale e akuariumit detar: 113 litra
 • Madhësia maksimale e trupit: 10 cm
 • Niveli i kujdesit: Lehtë
 • Personaliteti: Paqësor
 • Dieta: Gjithëngrënëse

Së bashku kemi mësuar se si kultivimi i peshkut në akuarium Deti është teknikisht i saktë me peshqit dekorativë aktualë të bukur dhe të lehtë për t’u rritur. Nëpërmjet kësaj, Fao shpreson që ju mund të rritni lehtësisht peshq dekorativë në rezervuarin tuaj të mrekullueshëm. Paç fat!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now