50 loại cây cảnh để bàn làm việc tốt nhất theo phong thủy | Flowerfarm.vn

Pemët e desktopit janë aktualisht një nga produktet më të kërkuara. Sidomos për ata që punojnë në zyrë, shfaqja e bonsai në shtëpinë e tyre nuk është e pazakontë. Për të plotësuar këtë nevojë, ka shumë lloje të ndryshme të bimëve zbukuruese në treg sot. Këtu janë 50 bimët më të mira të tavolinës sipas feng shui që ne ju dërgojmë.

Çfarë është një fabrikë desktop?

Impiantet e zyrave të desktopit shpesh vendosen në pozicione të tilla si tavolina pritjeje, tavolina ose tavolina ngrënieje, etj. Për t’u bërë një fabrikë desktopi, ajo bimë duhet të ketë një pamje të bukur dhe të tërheqë njerëzit që ta shikojnë. Bonsai i tavolinës është zakonisht bimë me përmasa të vogla. Shumica e bimëve të tryezës janë hije-dashëse ose kanë tolerancë të mirë ndaj hijeve. Sepse vendet e brendshme shpesh nuk do të ofrojnë dritë të mjaftueshme për bimët që duan dritë. Spicy De Ban 800x600

Në veçanti, ka bimë zyrash që nuk i pëlqejnë hijet, por kanë një pamje të bukur dhe shumë njerëzve i pëlqejnë, ato ende përdoren si bimë desktopi. Megjithatë, në procesin e kujdesit, është e nevojshme që pema e dekorimit të tavolinës ta çoni në diell ose ta vendosni pranë një dritareje ose ballkoni që pema të rritet mirë.

Përveç kësaj, llojet bonsai për pastrimin e ajrit Është një bimë zbukuruese shumë e njohur. Këto bimë desktopi jo vetëm që janë të bukura, por ndihmojnë edhe për ta bërë ajrin në dhomë më të këndshëm dhe të pastër. Prej aty do të rritet produktiviteti dhe shëndeti i kultivuesit.

Kini parasysh që të shmangni zgjedhjen e bimëve me pamje të ashpër, gjembash apo forma zigzag si kaktusët, dredhka etj. për skena të brendshme. Këto bimë mund të shkaktojnë lëndim ose ngatërrim. Për sa i përket feng shui-t, bimët e mësipërme të tryezës gjithashtu nuk janë të mira dhe mund të jenë të dëmshme nëse ju bëjnë të gjakosni.

Mund të vendosni mini bonsai në tavolinë sepse bimët e vogla zbukuruese në tavolinë zënë shumë më pak hapësirë ​​se bonsai i zakonshëm. Gjithashtu do ta keni shumë të lehtë ta zhvendosni pemën në pozicione të ndryshme në tavolinë.Spicy Phu Quy De Ban Lam Viec 800x800

Sipas hulumtimeve të shkencëtarëve, vendosja e një tenxhere mini bonsai në tryezë i ndihmon punonjësit e zyrës të reduktojnë stresin dhe të përmirësojnë ndjenjën e tendosjes së syve të shkaktuar nga ekspozimi ndaj dritës blu. Një tenxhere me bimë mini tavoline ndihmon në filtrimin e ajrit, reduktimin e stresit dhe zbukurimin e dhomës.

Në ditët e sotme, ka shumë vazo të bukura me lule për të zgjedhur tryezën tuaj, të sjella nga e gjithë bota. Bimët e tavolinës së zyrës jo vetëm që sjellin bukuri në dhomë, por gjithashtu kanë kuptimet e tyre të feng shui-t dhe pastrojnë ajrin.

Me ngjyrën jeshile të freskët të kombinuar me një larmi ngjyrash lulesh, vazot e tavolinës me lule të bukura janë zgjedhja më e mirë për tavolinën tuaj. Në vend të dekorimeve të shtrenjta si piktura, mobilje etj., vazot e bukura dhe të lira të luleve të tavolinës sjellin vitalitet të mirë në shtëpinë tuaj.Lëvizëse pikante Hoa Giay Van Hoa 800x600

Llojet e njohura të tenxhereve bonsai për tavolina, të tilla si krizantemë, poinsettias, orkide, etj., rriten shumë në Vietnam. Çdo lloj peme ka një ngjyrë të bukur ose të butë lulesh të përshtatshme për lloje të ndryshme shtëpish.

Është shumë e lehtë të blini vetë një tenxhere bonsai tavoline. Sidomos kur jeni në një qytet të madh, gjetja dhe blerja e bimëve zbukuruese në Hanoi ose bonsai në qytetin Ho Chi Minh nevojiten vetëm disa hapa të thjeshtë. Në faqet e internetit që shesin bonsai, ka pothuajse të gjitha llojet e bimëve të ndryshme zbukuruese. Thjesht duhet të zgjidhni të blini dhe dikush do ta sjellë pemën në shtëpinë tuaj.

Nëse dëshironi, mund të mësoni se si të rritni bimë tavoline dhe të blini fara për të rritur bimët tuaja në tavolinë në shtëpi. Ky proces kërkon më shumë punë, por ka kuptim.

Llojet e bimëve feng shui për tavolinë

Shumë njerëz mbjellin pemë për tavolina të brendshme për shkak të kuptimit të tyre feng shui. Bimët e tavolinës sipas feng shui janë shpesh bimë me fat që sjellin shenja të mira për kultivuesit. Varësisht se çfarë fati ka kultivuesi, edhe zgjedhja e pemës së tavolinës sipas moshës dhe parit do të jetë e ndryshme.Spicy Phong Thuy De Ban 800x533

Në teorinë e pesë elementeve të vendeve lindore, njerëzit kanë pesë lloje të ndryshme të fatit: metali, druri, uji, zjarri dhe dheu. Çdo par ka lloje të ndryshme të bimëve zbukuruese të përshtatshme për feng shui të ndryshëm. Këtu janë disa bimë që ju rekomandojmë.

Bonsai desktop aliazh

Bimët e tavolinës nga aliazhi, si pema e parave të tavolinës, pema e lodhit ose dorëzonja e tavolinës janë shpesh shumë të njohura me njerëzit e par-Kim. Zakonisht këto bimë do të kenë gjethe të mprehta në majë, disa varietete janë të bardha ose emri ka një element gjilpërë.

Njerëzit e metalit janë të fortë dhe vendimtarë, por u mungon fleksibiliteti, ndaj do të përballen me shumë vështirësi. Mbjellja e një peme aliazh do të ndihmojë pjesërisht njerëzit me fat dhe do të shmangë shumë rreziqe në jetë.

Pema e dorëzonjës

Bima e lodh është e vogël dhe e mesme në madhësi. Gjethe pemë dorëzonjë i madh, i përhapur, me ngjyrë blu dhe të bardhë. dorëzonjë mund të rritet në tokë ose në ujë. Me një pamje të bukur dhe luksoze, kjo është një bimë e pastër dhe ka aftësinë për të ekzorcuar.

Spicy Ngoc Ngan 2 800x800

Pema e parave

Pema e parasë është një bimë dekorative desktopi që rritet shumë në vendin tonë. Gjilpërat e parave të gjelbra janë me shkëlqim dhe të alternuara me njëra-tjetrën, ndaj krahasohen me monedhat e vjetra. Kim Tien pikante 800x800

Në feng shui, Pema e parasë përfaqëson pasurinë dhe paranë. Mbjellja e bimëve në shtëpi do të tërheqë shumë para dhe do të zhvillohet në biznes.

Pemë orkide

Orkideja, e njohur edhe si Hoa Binh Hue, pema Bach Mon është një kaçubë mesatare dhe e vogël. Gjethe zambak lugjeve rritet rrallë dhe gjelbërohet gjatë gjithë vitit. Orkideja e bardhë është elegante dhe e freskët për një kohë të gjatë. Kjo është një bimë që sjell paqe dhe bashkon njerëzit. Supë pikante me orkide 800x800

dorëzonjë

dorëzonjë është një bimë drunore, gjethet janë të vogla, të zgjatura dhe rriten në grupe. Forma e dorëzonjës është shumë e bukur, kështu që rritet si një pemë dekorative dhe pemë bonsai.Kim Ngan pikante 800x800

Për sa i përket kuptimit të feng shui, dorëzonjë është një bimë që përfaqëson fat të mirë, Paraja dhe fama. Nëse dëshironi të rritni bonsai, dorëzonjë është zgjedhja e parë.

Bonsai për tavolinë të përshtatshme për zdrukthtari

Në teorinë e pesë elementeve, druri përfaqëson bimët dhe pemët. Prandaj, shumica e llojeve të bimëve zbukuruese janë shumë të përshtatshme për njerëzit që mbartin fatin e drurit. Llojet tipike të bimëve të tavolinës që përputhen me drurin e parë janë dëllinja arhat, pema e pesë familjeve, shqiponja e Singaporit. Njerëzit me këtë fat shpesh e duan natyrën dhe i pëlqejnë pemët, ndaj janë shumë të përshtatshëm për rritjen e bimëve zbukuruese.

Arhat pisha

Është një bimë e famshme në pisha, pisha arhat mbillen shumë për qëllime zbukurimi. Trungu i pemës është i drejtë dhe i fortë, gjethja e trashë është e vendosur në shtresa, duken shumë bukur.Cay Tung La Han Bonsai 800x600

Fryti i pishës arhat duket si një statujë arhat në tempull, kështu që pema ka një kuptim mjaft të shenjtë. Njerëzit e konsiderojnë pishën lahan si një pemë fisnike dhe një pemë që përfaqëson zotërinë. Rritja e pishave dekorative në ambiente të mbyllura mund të largojë të keqen dhe t’i sjellë fat të mirë kultivuesit.

Pema e shqiponjës së Singaporit

E sjellë në vendin tonë mjaft vonë por Pema e shqiponjës së Singaporit shpejt u bë popullor me popullin vietnamez. Pema ka një formë të drejtë, gjethet e mëdha rriten të holla dhe jeshile gjatë gjithë vitit, duken shumë të ndritshme dhe bien në sy. Pema është veçanërisht e përshtatshme për dekorim në arkitekturën moderne me ngjyra të lehta.Spicy Bang Singapore 6 800x800

Shumë njerëz besojnë se mbjellja e pemës së shqiponjës së Singaporit do të sjellë pasuri dhe prosperitet për familjen. Prandaj, pema është mbjellë dhe po mbillet nga shumë njerëz si një bimë dekorative dhe e shtëpisë feng shui.

Pemë pesëvjeçare

Pemë pesëvjeçare Është një bimë drunore me madhësi të vogël deri të mesme. Gjethet janë të gjelbra, mjaft të mëdha dhe kanë një formë helike të dyfishtë. Aroma e bimës mund të largojë mushkonjat, kështu që mbillet mjaft.

Yu Gia Bi Green Thuy Sinh 800x800

Në feng shui, pesë pema familjare simbolizon harmoninë dhe një lidhje të fortë midis anëtarëve të familjes. Kjo është gjithashtu një nga bimët më të përshtatshme për njerëzit e drurit.

Tavolinë bonsai e përshtatshme për ujë

Pema e yew, bar shumëvjeçare ose bima orkide janë të gjitha bimë të njohura miqësore me ujin. Ata që janë të destinuar të mbjellin këto bimë do të kenë shumë fat dhe sukses. Përveç kësaj, bimët ujore janë gjithashtu shumë të mira për ata që janë të destinuar për ujë. Prandaj, nëse keni një fat, zgjedhja e një bime ujore si dekorative nuk është një zgjedhje e keqe.

Pema e vezës

Për të folur për bimët që janë në harmoni me ujin, është e pamundur të mos përmendim pemë e yew. Druri është një specie drunore që jeton në brigjet e lumenjve dhe liqeneve dhe ka dru të cilësisë së mirë. E vendosur në kryqëzimin midis tokës dhe ujit, pema ka edhe qëndrueshmërinë dhe forcën e pishës, por jo mungesën e fleksibilitetit dhe sofistikimit të ujit. Pema e yew mund të rritet në mënyrë hidroponike ose në një tenxhere prej balte.Thuy Tung pikant 1

Pema e Rinisë së Përhershme

Pema e Rinisë së Përhershme Është një bimë barishtore shumëvjeçare. Gjethet kanë një kufi të bukur të gjelbër dhe të bardhë në mes. Bima shumëvjeçare ka ngjyrë të çelur, ndaj është e përshtatshme për tavolinë ose për mbjellje si zbukurim. Megjithatë, bima shumëvjeçare është helmuese, ndaj duhet pasur kujdes që bima të vendoset larg fëmijëve dhe kafshëve.Van Nien Thanh Thuy Sinh 800x800

Në feng shui, mijëvjeçari përfaqëson jetëgjatësinë dhe shpesh përdoret si dhuratë me rastin e inaugurimit dhe hapjes së veprave. Besohet gjithashtu se pema ka efektin e tërheqjes së pasurisë dhe është një bimë e mbarë.

Bonsai desktop i përshtatshëm për zjarr

Njerëzit të cilët janë të destinuar që zjarri të përputhet me atë pemë për tavolinë ose çfarë rrjeti zjarri duhet të vendosë në tavolinë është gjithashtu një pyetje e shumë njerëzve. Llojet e zakonshme të bimëve të tavolinës të përshtatshme për barazinë e zjarrit përfshijnë pemën tenan loc, lulen poinsettia dhe pemën e arrës së kuqe të betelit.

Pema e fatit

Bima njihet edhe si pema e pasurisë natyrore. Pema ka përmasa të vogla dhe ka ngjyra që bien në sy, ndaj është shumë e njohur për qëllime zbukurimi. Bima ka aftësinë për të filtruar shumë mirë ajrin, kështu që rritja e bimëve të brendshme është edhe e bukur dhe ndihmon në mbajtjen e ajrit të freskët.

Van Spicy Loc Do 800x800

Bima ka një ngjyrë të kuqe-rozë, kështu që është shumë e përshtatshme për njerëzit me fatin e zjarrit. Kjo është një bimë që sjell fat dhe ogur të mirë për njerëzit. Mbjellja e bimës në shtëpi do të tërheqë pasuri dhe do të bëjë që kultivuesi të ketë shumë përparësi në jetë.

Pemë e kuqe betel perandori

Pema e arrës së kuqe të betelit është një pemë me madhësi mesatare që është shumë e përshtatshme si bonsai desktop. Gjethet kanë dy ngjyra të ndërthurura të gjelbër dhe të kuqe që duken shumë luksoze dhe fisnike. Në feng shui, kjo është një bimë që i sjell fat dhe fuqi kultivuesit. Personi që mbart fatin e zjarrit që mbolli pemën e betelit të perandorit të kuq do të arrijë shumë sukses dhe famë në jetë.

Spicy Trai Ba 4 1 800x800

Bonsai për desktop në harmoni me tokën

Përveç kësaj, pemët që janë të përshtatshme për fatin e tokës duhet të përfshijnë pemën e gjuhës së tigrit, bimë me shije, pemë panje…. Shumica e këtyre bimëve rriten në tokë dhe jetojnë një jetë të gjatë me vitalitet të qëndrueshëm si njerëzit e tokës.

Bimë e shijshme

Lotusi i gurit njihet edhe si pemë hi ose pema e luleve prej guri. Pema është shumë e vogël në madhësi, gjethet janë të forta dhe të shijshme të rregulluara në një formë lotusi shumë të bukur. Kjo është një fabrikë shumë e njohur për mini desktop sot.Nautical Lotus 800x800

Bimët e shijshme përdoren shpesh si dhurata në ditën e Shën Valentinit. Lëvorja e jashtme e pemës është e fortë dhe duket si shkëmb, prandaj konsiderohet se bima sukulente është një pemë që ka kuptimin e qëndrueshmërisë.

Pema e gjuhës së tigrit

Pema e gjuhës së tigrit Gjithmonë në krye të listës së bimëve që pastrojnë ajrin. Gjethet e pemës së gjuhës së tigrit janë të gjata, me vija të verdha të përhapura në të gjithë gjethet si venat në flokët e një tigri, kështu që pema quhet gjuha e tigrit. Kollë pikante 800x1000

Gjuha e tigrit konsiderohet një bimë shumë e mirë kundër së keqes. Pema ka damarë të verdhë me ngjyrën e tokës, kështu që është shumë e përshtatshme për njerëzit e tokës.

Shiko tani: 15 Bimët më të bukura dhe më të lehta për t’u kujdesur për zyra në feng shui

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now