Cá betta là cá gì? Đặc điểm, cách nuôi, cách ép và giá cá | Flowerfarm.vn

Peshku Betta (peshku siamez) është një peshk i racës së pastër të Tajlandës, me ngjyra shumëngjyrëshe me bisht përhapës fleksibël, me rritje të mirë, ndaj është i dashur nga shumë njerëz. Le të mësojmë rreth peshkut Betta me KHBVPTR më poshtë.

Karakteristikat e peshkut Betta

Ca Betta 0 800x450

Peshku Betta, i njohur edhe me emra të tjerë si peshku siamez, peshku siamez, ka emrin shkencor Betta Splendens, i përket familjes Belontiidae. Betta është një peshk i racës së pastër me origjinë nga Tajlanda, Kamboxhia dhe vendet Malajze.

Betta është një peshk mishngrënës, kryesisht plankton, larva ose larva, kështu që shpesh shihet në fusha orizi, pellgje ose ujëra me lëvizje të ngadalta. Kjo është arsyeja pse Betta është e lehtë për t’u ngritur, mund t’i rezistojë kushteve të vështira mjedisore.

Ca Betta 81 800x533

Betta është një peshk i vogël dekorativ me ngjyra shumëngjyrëshe, zakonisht 6 – 8 cm në madhësi të rritur dhe mund të jetojë për 7 – 10 vjet. Peshqit Betta kanë një kokë relativisht të vogël, nofullën e poshtme më të gjatë se nofullën e sipërme, sy pak të dalë.

Trupi i peshkut është i vogël, pjesa e pasme është pak e përkulur dhe rreth shpinës deri në bark është e mbuluar me një shtresë të butë, me shkëlqim. E veçanta e Betta është se ka një bisht mjaft të gjatë, i cili është i larmishëm në stil dhe ngjyrë.

Një tipar dallues i peshkut Betta në krahasim me peshqit e tjerë të akuariumit është se ai ka një organ të veçantë të frymëmarrjes të quajtur labirint, ky organ i frymëmarrjes ndihmon peshkun të marrë ajrin direkt nga sipërfaqja e ujit. Ndihmon peshqit të mbijetojnë edhe në habitate të ngushta dhe me pak oksigjen.

Ca Betta 71 800x515

Peshku dekorativ Betta pjellet në formën e vendosjes së vezëve ose çiftëzimit (shtrydhja ose mbështjellja e peshkut femër), çdo shtypje do të prodhojë nga 10-40 vezë. Dhe pas rreth 30-40 ditësh, vezët do të çelin dhe peshku mashkull do të kujdeset për skuqjen pas rreth 2 ditësh, pastaj do të ndajë të vegjlit.

Betta është një peshk shumë agresiv, në mjedisin natyror ata shpesh i përzënë shokët e tyre, shpesh i frikësojnë kundërshtarët duke përhapur bishtin.

Peshku i bukur Betta i sotëm

Betta është një linjë peshqish me forma dhe ngjyra të ndryshme, me një bisht të gjerë dhe fleksibël. Dhe bazuar në formën dhe madhësinë e bishtit, ekzistojnë linjat kryesore të mëposhtme të Betta:

Betta Halfmoon (peshk Betta Koi)

Halfmon është Betta më e bukur në botë me një hapje bishtore 180°, e cila është shumë e vështirë për t’u shumuar edhe nëse prindërit janë 100% race të pastër. Prandaj, Halfmoon është peshku më i vlefshëm i të gjitha llojeve.

Betta Halfmoon 1 800x758

Në fakt, peshqit Betta klasifikohen në bazë të hapjes së pendës bishtore, 90 – 120° e quajtur Delta, edukuar në vitin 1959. 120 – 190° e quajtur peshku Super Delta, edukuar në vitin 1979 dhe deri në vitin 1987 edukuar me sukses Betta Halfmoon (gjysmë hënë ).

Dragon Betta

Peshku Dragon Betta, i njohur shkencërisht si Betta Dragon, është vendas në Azinë Juglindore. Dragoi Betta ka shumë ngjyra të ndryshme: e kuqe, e bardhë, e verdhë, gri e errët, … me pendë shumëngjyrëshe të bukura. Normalisht, një dragua standard Betta ka një trup uniform, pendë dhe luspa.

Ca Betta 91 800x679

Betta Crowntail

Crowntail (Kingtail Betta) i zbuluar në 1997 në Indonezinë perëndimore, ka një pendë bishtore të kurorëzuar. Dhe Crowntail ka 3 lloje: Single Crowntail, Double Crowntail dhe Double Double Crowntail.

Betta Crowntail 1 800x800

Thai Betta

Peshku Thai Betta (peshku siamez Betta) është një linjë peshqish me origjinë nga Bolivia dhe Kili, zakonisht me ngjyrën më të errët, gjatësia e trupit të peshkut nga 5-8 cm. Peshqit Thai Betta vijnë në një larmi ngjyrash për shkak të kryqëzimit dhe mund të ndryshojnë nga varietetet origjinale.

Ca Betta Thai 1 800x800

Betta Doubletail

Bishti i dyfishtë konsiderohet një lloj Halfmoon me 2 pendë bishtore të veçanta, njëra e vendosur mbi tjetrën, me trup të shkurtër dhe të fortë. Betta Doubletail ka një pendë të gjatë anale dhe të pasme, kështu që është e njohur me shumë njerëz.

Double Tail Betta 1 800x571

Betta Plakat (luftëtare)

Plakat është lloji më i popullarizuar i Betta sot, i popullarizuar në fushat e orizit në Tajlandë qindra vjet më parë. Peshku Betta Plakat përfshin 4 lloje: Channa Striata Bloch (kokë gjarpri me trup të gjatë), Anabas Testudineus (kokë e shkurtër me trup të trashë), Chitala Ornata (trup i gjatë me gojë të lakuar) dhe Plakat hibrid:

Betta Plakat 1 800x533

 • Channa Striata Bloch (kokë gjarpër me trup të gjatë): ka një trup të gjatë, ngjyra të përziera midis të kuqes, jeshiles dhe blusë. Ky peshk ka një temperament agresiv dhe dhëmbë të mprehtë.
 • Anabas Testudineus (kokë e shkurtër, trup i dhjamosur): ka trup të trashë, kokë të shkurtër. Shumica janë ngjyra të forta si blu, jeshile ose e kuqe. Peshorja është shumë e trashë, kështu që gazi shpohet. Megjithatë, ky peshk ka një stil të ngadaltë luftimi, kështu që është i dashur nga pak njerëz.
 • Chitala Ornata (trup i gjatë me gojë të lakuar): është një prejardhje me një trup të hollë, të përpjestuar mirë dhe me pendë të gjatë anale.
 • Hibrid Plakat: Kjo është një linjë e edukuar nga peshku i egër Betta me linjat e mësipërme.

Betta Dumbo

Betta Dumbo ose “peshku i veshit të balenës” është një peshk i shquar Betta me flamuj të vendosur në anët që përdoren për not. Përveç kësaj. Pendët dhe bishti janë të gjata, fleksibël, me shumë ngjyra të spikatura. Kjo është arsyeja pse Betta Dumbo është e dashur nga shumë njerëz.

Ca Betta Dumbo 1 800x680

Betta Wildtype

Wildtype është linja më e bukur e Betta, që zakonisht jeton në ishullin Borneo në Malajzi. Peshku i tipit të egër ka një madhësi maksimale prej rreth 5 cm.

Betta Wildtype 1 800x640

Si të rrisim Be peshkTTA e thjeshtë në shtëpi

Edhe pse është një peshk që mund të rritet në një mjedis të ngushtë ose të ashpër të natyrës, për të pasur një akuarium të bukur Betta, duhet të keni parasysh sa vijon:

Çfarë ha peshku Betta?

Në mjedisin natyror, duke jetuar në fusha, pellgje dhe liqene, ushqimi i Betta-s janë krustacet, jovertebrorët ose insektet e tjera ujore. Kjo është arsyeja pse kur mbani peshkun Betta në një shishe ose rezervuar, mund të krijoni një mjedis që i ngjan shumë habitatit të tyre natyror.

Be Ca Betta 11 800x800

Ose mund të blini edhe ushqim peshku Betta: pelet, krimba gjaku, karkaleca të kripura etj. për të siguruar rritjen e peshkut.

Përveç kësaj, ju duhet të ushqeni peshkun vetëm dy herë në ditë, të kufizoni fekondimin e tepërt sepse ushqimi i tepërt do të ndotë burimin e ujit dhe do të ndikojë në shëndetin e peshkut.

Pellg bujqësor

Akuariumi standard duhet të arrijë një temperaturë prej 24 – 30 gradë Celsius dhe një pH prej 7 – 7.5. Për t’u siguruar që peshqit të rriten dhe zhvillohen, duhet ta ndërroni ujin çdo 2 javë. Kini parasysh që gjatë ndërrimit të ujit duhet të ndërroni vetëm 2/3 e ujit, 1/3 e mbetur e ujit ta mbani në mënyrë që peshku të mos tronditet me mjedisin e ri.

Be Ca Betta 12 800x450

Përveç kësaj, në varësi të numrit të peshqve dhe zonës së akuariumit, duhet të ndërroni rregullisht ujin, duke kufizuar ndotjen ose mungesën e oksigjenit që ndikon në shëndetin e peshkut. Vini re se gjatë ndërrimit të ujit është e nevojshme të ruani 30-50% të ujit të vjetër në mënyrë që peshku të mos tronditet shumë nga diferenca e pH.

Dhe kur ndërtoni një fermë ose akuarium peshku Betta, ka disa gjëra që duhen mbajtur parasysh:

 • Rezervuari duhet të vendoset në një vend të freskët, jashtë rrezet e diellit direkte.
 • Për shkak se është një peshk agresiv dhe agresiv, nuk duhet të mbani shumë peshq në të njëjtin rezervuar.
 • Akuariumi nuk duhet të vendoset në një vend të errët, të ajrosur keq, duke shkaktuar mungesë oksigjeni tek peshku dhe stresi mund të çojë lehtësisht në kafshimin e bishtit.

Si të shtypni peshkun Betta në shtëpi

Shtrydhja konsiderohet një metodë e veçantë e riprodhimit të peshkut Betta që ndihmon për të sjellë efikasitet ekonomik dhe numër të lartë farash. Për ta bërë këtë ju duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm:

Ca Betta 61 800x698

 • Përgatitni: Ju duhet të përgatisni një vend për të shtypur peshkun me një tabaka ose tas plastik me një kapacitet 15-20 litra. Guralecët e vegjël mund të përdoren për të krijuar një vend ku femra të fshihet pas shtypjes.
 • Zgjidhni gishtërinjtë dhe vendosini në rezervuarin e shtypjes: Racat duhet të zgjedhin ato të shëndetshme me jetëgjatësi 1-2 vjet. Vendoseni peshkun mashkull në rezervuar për rreth 5-7 ditë, kur peshku mashkull lëshon shumë shkumë, filloni të lëshoni peshkun femër. Mashkulli do të grumbullohet dhe do të thithë pendët e femrës pas disa herë dhe do të shfaqen vezët
 • Hiqni peshqit femra pas vezëve: Pasi femra të ndalojë së shtruari, ajo do ta çojë atë në një rezervuar të veçantë për të shmangur rastin që femra të gëlltisë vezët.
 • Prisni që vezët të çelin dhe hiqni peshkun mashkull: Rreth 2-3 ditë, vezët do të çelin, mashkulli do të zëvendësojë vazhdimisht flluskën e thyer sepse të skuqurat ngjiten në huall mjalti. Pas disa ditësh kur të skuqurat janë rritur, duhet të ndani mashkullin nga peshqit e vegjël në mënyrë që të vazhdojnë të rriten.

Si të kujdeseni për peshkun Betta femër

Krahas shtrydhjes së peshkut, për të siguruar që të krijohet numri i të skuqurve, duhet të kujdeseni që femra të krijojë kushte të mira. Ja se si të kujdeseni për peshkun Betta femër në shtëpi, të cilës mund t’i referoheni:

Ca Betta 51 800x450

 • Hapësira e mbarështimit: Ky është një faktor shumë i rëndësishëm, duhet ta mbani peshkun në një hapësirë ​​sa më të madhe. Mund të përdoren tenxhere dhe depozita me përmasa nga 40 x 30 (gjatësia x gjerësia).
 • Ushqimi: Duke qenë se është mishngrënës, duhet të ushqeni peshkun e faqeve Betta, krimbat etj., për të siguruar ushqimin.
 • Si të kujdeseni: Zgjidhni peshqit femra dhe vendosini në hapësirën ushqyese, niveli i ujit duhet të jetë nga 12-15 cm, pastaj çdo 3 ditë vendosni një krimb të madh në rezervuar për t’i dhënë peshkut më shumë lëndë ushqyese.

Ju mund të ndryshoni ujin për peshkun kur ka shenja kontaminimi dhe të prisni rreth 3 javë, peshku do të japë shumë vezë.

Sëmundjet e zakonshme të peshkut Betta

Pavarësisht aftësisë për t’u rritur dhe zhvilluar mirë, duhet t’i kushtoni vëmendje disa sëmundjeve të peshkut Betta më poshtë:

Peshku Betta refuzon të hajë

Ca Betta 31 800x567

Kur peshku juaj Betta refuzon të hajë, shkaku mund të jetë për shkak të ndryshimit të kohës së ushqyerjes, ushqimit të pasigurt, stresit të peshkut ose kapsllëkut të peshkut për shkak të infeksionit me parazit. Për të trajtuar këtë sëmundje, duhet ta ushqeni peshkun plotësisht, në kohë dhe të përdorni antibiotikë për të shtuar pleh.

Peshku Betta kafshon bishtin e vet

Arsyeja kryesore është se peshku është i stresuar kur është i izoluar për një kohë të gjatë ose kur e vendos peshkun në një mjedis të vogël, me ndriçim të dobët, gjë që shkakton gjithashtu që Betta të kafshojë bishtin e saj. Për ta trajtuar, duhet t’i kushtoni vëmendje izolimit të peshkut, kufizoni vendosjen me shumë lloje të tjera peshqish dhe mbani akuariumin gjithmonë të ndritshëm dhe të butë.

Nëse peshku ka kafshuar bishtin, duhet ta mbani peshkun në ujë shumë të pastër, mund të përdorni rregullisht Melafix për të ndihmuar në shërimin e shpejtë të plagëve të peshkut dhe për të parandaluar infeksionet mykotike dhe bakteriale.

Peshku Betta me gushë të hapura

Rasti Betta 11 800x450

Peshku me gushë të hapura, shfaqja afatgjatë e lëngut të bardhë si qelb në zonën e hapur shkaktohet nga individë njëqelizor. Nëse nuk ka trajtim në kohë, peshku mund të vdesë pas rreth 5-7 ditësh. Për ta trajtuar atë, duhet të ndani kafshët e sëmura dhe më pas të përdorni antibiotikë me dozë të lartë për të kuruar sëmundjen.

Peshku Betta është i zbehtë

Kur mbani peshk Betta për një kohë të gjatë, do të shihni se luspat e peshkut janë të zbehtë, gjë që shkaktohet nga ndryshimet e rralla të ujit ose ndryshimet e motit. Për trajtim, duhet të ndryshoni rregullisht ujin, të mbani temperaturën e ujit në një nivel të qëndrueshëm. Në të njëjtën kohë, duhet të siguroni një burim ushqimi për peshkun.

Një vend për të shitur peshk të lirë dhe me reputacion Betta

Ku të blini peshk Betta të lirë dhe cilësor? Le ta zbulojmë me ne më poshtë.

Dyqan Derra

 • Uebfaqja: https://shopheo.com/

Me 5 vite funksionim në biznesin e shitjes së peshkut Betta, Shop Heo është një adresë që nuk mund ta shpërfillni. Me një shumëllojshmëri të linjave të peshkut të bukur dhe më të fundit si: Peshku luftues Betta, Peshku Betta i zi dragon, … me çmime jashtëzakonisht të volitshme.

Shop Pig është gjithmonë i përkushtuar ndaj peshqve të shëndetshëm, ngjyrë të bukur dhe jo të sëmurë kur dorëzohet te klientët, kështu që ju të jeni të sigurt. Përveç kësaj, kur bëni blerje në Shop Heo, merrni edhe dhurata si: ushqim peshku, ujë të dekloruar, peshk femër, … dhe shërbim jashtëzakonisht i përshtatshëm për dërgesë dhe porosi.

Bettasale

 • Uebfaqja: http://bettasales.net/

Nëse jeni duke kërkuar për një vend për të shitur peshkun Betta në Ho Chi Minh City, Bettasale është adresa që nuk duhet ta humbisni. Me shumëllojshmëri peshqish: Dragon Betta, Koi Betta, Fancy Betta, … me çmime të përballueshme.

Duke ardhur në Bettasale, stafi do t’ju këshillojë në mënyrë specifike për çdo lloj peshku dhe si të kujdeseni për të, në mënyrë që të jeni të sigurt.

Çmimi i peshkut Betta 2021

Betta është një peshk akuariumi i jashtëzakonshëm me ngjyra të gjalla dhe pendë unike, kështu që çmimi është gjithashtu mjaft i lartë. Çmimi i peshkut dekorativ Betta është nga 100,000 deri në 1,000,000 VND/peshk në varësi të llojit. Këtu janë çmimet për çdo specie që mund t’i referoheni:

 • Red Dragon Betta: 100,000 – 200,000 VND/krerë
 • Black Dragon Betta: 150,000 – 200,000 VND/kokë
 • Betta Thai Dumbo: 150,000 – 250,000 VND
 • Dragoi me bisht kurorë Betta: 200,000 – 350,000 VND/kokë

Shënim: Çmimet e mësipërme janë vetëm për referencë, çmimet mund të ndryshojnë për shkak të kohës dhe vendit të blerjes.

Në të vërtetë, Betta nuk është vetëm e bukur, por sjell edhe efikasitet të lartë ekonomik, ndaj zgjidhet nga shumë njerëz. Shpresoj se me informacionin që ndaj më sipër, ju mund të zgjidhni për vete një akuarium të bukur dhe të kënaqshëm Betta.

Shihni më shumë >> Mësoni peshkun Koi: karakteristikat, mënyrat e rritjes, kujdesi dhe çmimi i secilit lloj

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now