Cách trồng Cây thủy sinh để bàn và trong bể cá SIÊU dễ | Flowerfarm.vn

Nëse jeni adhurues i natyrës dhe bimëve dhe dëshironi të sillni natyrën në shtëpinë tuaj, atëherë rriten bimë ujore është një zgjedhje e shkëlqyer. Ato nuk janë vetëm të bukura, por janë edhe mjaft të thjeshta për t’u rritur dhe për t’u kujdesur dhe mund t’i rritni plotësisht vetë.

Bimët ujore që mund të përdorni për të dekoruar akuariumin apo tryezën janë shumë të përshtatshme. Dhe në këtë artikull, Fao do t’ju udhëheqë si të rriten bimë hidroponike për referencën tuaj dhe rritini vetë këto bimë!

Si të rriten bimë ujore tavoline

Për të ndryshuar hapësirën tuaj shumë monotone të punës rriten bimë ujore do të jetë një zgjedhje e mirë sepse jo vetëm që sjell freski, por gjithashtu sjell një kuptim shumë të mirë feng shui për pronarin e shtëpisë.

1. Veçoritë e bimëve ujore të tavolinës

Mbjellja e bimëve ujore

Bimët ujore të desktopit konsiderohen nga shumë si bimë feng shui që sjellin shumë energji dhe fat për pronarin e shtëpisë.

Nuk e di nëse është e vërtetë apo jo, por në fakt, shumë bimë ujore kanë aftësinë për të pastruar shumë mirë ajrin, duke e mbajtur ajrin e brendshëm të freskët dhe duke i ndihmuar njerëzit të ndihen më rehat. Duke qenë se punon në mënyrë efektive, është gjithashtu një përfitim i madh i bimëve ujore.

Për shkak se ato janë bimë ujore, ato kanë karakteristikat e të qenit në gjendje të jetojnë në ujë, kanë aftësi të mira filtruese të ujit, jetojnë në një mjedis me dritë të ulët, janë të lehta për t’u rritur dhe të lehta për t’u kujdesur, ndaj janë shumë të njohura. Dhe këtu janë disa bimë ujore të njohura:

Pemë zanash

Pema zanash e mbjellë në bimë ujore

Pema e zanave është një bimë e veçantë tavoline që zgjidhet nga shumë gra për shkak të ngjyrës së saj të shkëlqyer dhe formës së luleve.

Me këtë pemë, ju mund ta zotëroni atë pa marrë parasysh se çfarë fati keni, sepse pema ka shumë ngjyra nga të cilat mund të zgjidhni.

Pema e sherebelës

Bimët ujore

Nëse jeni një person që është i interesuar për feng shui dhe dëshiron rriten bimë ujore Në shtëpi, shembulli është një zgjedhje e përsosur.

Për shkak se kjo bimë ka një kuptim feng shui, ajo sjell energji, një humor të relaksuar dhe rehati për pronarin e shtëpisë, dhe ka shumë lloje ngjyrash nga të cilat mund të zgjidhni.

Pema e parave

Pema e parave ujore

Pema e parasë është një bimë që rritet në tokë, por mund të bëhet edhe një bimë ujore dhe zgjidhet nga shumë njerëz për shkak të bukurisë dhe kuptimit të favorshëm të biznesit që i sjell pasuri pronarit.

Bimë merimangash

Bimë merimangash ujore

Kjo është një bimë shumë e përshtatshme për zyra të vogla dhe bukuroshe sepse bima merimangë ka një formë të hollë, një trup barishtor dhe estetikë të lartë.

Mbjellja e bimëve merimangash ka aftësinë për të filtruar ajrin, për të filtruar ndotjen e mirë për të mbajtur hapësirën përreth saj gjithmonë të freskët dhe të dobishme për njerëzit.

Bimë e parave (gotu kola)

Centella asiatica e rritur në mënyrë hidroponike

Mjafton vetëm të dëgjojmë emrin për të parë kuptimin e gerberës, shumë e përshtatshme për njerëzit që merren me biznes, përveç kësaj, pamja e tyre e gjelbër mund të na ndihmojë edhe të relaksohemi shumë mirë pas orarit të punës.të lodhur.

Pemë orkide

Bimë orkide ujore

Nëse dëshironi rriten bimë ujore atëherë zambaku është një bimë që nuk mund ta injorosh. Kjo bimë ka aftësinë të thithë shumë mirë gazrat toksikë në ajër dhe rrezatimin nga pajisjet elektronike.

Video 8 lloje të bimëve ujore të tavolinës që rriten më lehtë

2. Si të rriten bimët ujore të tavolinës

Si të rriten bimët ujoreSi të rriten bimët ujore

Kur zgjidhni rriten bimë ujore Nuk do t’ju duhet të shqetësoheni shumë sepse bimët ujore janë të lehta për t’u rritur dhe për t’u kujdesur dhe mund të rriten nga njerëz të zënë. Kur kujdeseni, mjafton t’i kushtoni vëmendje ndryshimit periodik të ujit sipas stinës ose karakteristikave të secilës bimë.

Mesatarisht, ju ndryshoni ujin një herë në javë për bimët e zakonshme, në dimër mund të zgjasë më shumë dhe ndonjëherë t’i sigurojë bimës lëndë ushqyese shtesë duke fekonduar, pema tashmë mund të rritet e shëndetshme.

Video tutorial se si të rriten bimët ujore në tryezë

Si të rriten bimë ujore në një akuarium

Si të rriten bimët ujore

1. Çfarë duhet përgatitur për hidroponikë?

 • Akuariumi
 • Materialet bazë të përshtatshme për bimët – baltë aluviale, rërë, argjilë
 • Zhavorr (opsionale)
 • Sistemet e filtrimit të ujit
 • Bimët ujore të ujërave të ëmbla
 • Burimi i dritës me spektër të plotë
 • Peshku
 • Ujë i dekloruar
 • Kripë akuariumi ose kripë kosher
 • Raketa e peshkimit
 • Mjete për gërvishtjen e algave
 • Tub sifon

2. Zgjidhni bimët ujore

Kur rriten bimë ujore Në akuarium, ju duhet të zgjidhni bimë ujore të njohura, të lehta për t’u rritur dhe të bukura që janë të përshtatshme për hapësirën e akuariumit si Echinoderms, Lilaeopsis, Anarchies, Anubis ose bimë të larta si shpata e Amazonës dhe fieri Java (Fieri Java),…

Për ta bërë rezervuarin tuaj më të përsosur dhe më të gjallë me bimë të madhësive të ndryshme, mund të përdorni myshk për të dekoruar pjesën e poshtme dhe përgjatë pjesës së përparme të rezervuarit. Dhe myshqet e ujërave të ëmbla të lehtë për t’u rritur përfshijnë Java Moss, Willow Moss dhe Water Wisteria.

Për më të thjeshtën, duhet të blini bimë ujore të rritura ose tdragua bimore ujore nga degët nëse doni të kurseni para.

https://www.youtube.com/watch?v=E3dsRc0rw_CODE

5 bimët ujore më të bukura dhe më të lehta për t’u gjetur për akuariume

3. Instaloni akuariumin

a. Drita

Rritja e bimëve hidroponike

Drita është një kusht i domosdoshëm për fotosintezën për të krijuar energji dhe lëndë ushqyese për bimët, pra kur rriten bimë ujore atëherë ju duhet një kapak për dritat e rezervuarit fluoreshente dhe LED me spektër të plotë. Ose e vendosni rezervuarin e peshkut në një vend që mund të marrë dritë natyrale.

Sipas përvojës nga rriten bimë ujore Në një akuarium duhet të filloni me një dritë fluoreshente uji 2,5 W/ 4 L, përveç nëse keni të instaluar një sistem dioksid karboni.

b. Izoloni bimët ujore

Përpara se të shtoni bimë ujore në akuariumin tuaj, ju duhet t’i izoloni dhe trajtoni bimët pasi bimët e reja mund të mbajnë dëmtues si kërmijtë ose karkalecat që mund të kërcënojnë sigurinë e akuariumit nëse nuk i mbani ato, peshqit që hanë këto krijesa.

Për më tepër, procesi i izolimit do t’ju ndihmojë të zbuloni dëmtuesit përpara se të kenë një shans për të hyrë në rezervuar. Ju gjithashtu mund t’i trajtoni bimët me zgjidhje zbardhuese për të siguruar sigurinë e rezervuarit tuaj.

Për të trajtuar bimët me zbardhues, duhet të përzieni zbardhuesin me ujë në një raport 1/19. Në varësi të ndjeshmërisë së bimës, mund ta zhytni bimën në tretësirë ​​për rreth 2-3 minuta. Më pas shpëlajeni bimën tërësisht në ujë përpara se ta vendosni në ujë të deklorit.

Duhet ta zhysni bimën në ujë të kripur pas blerjes për të parandaluar ënjtjen e kërmijve. Përzieni 240 ml kripë për akuariume ose kripë kosher në 4 litra ujë. Më pas zhytni bimën në tretësirë ​​për rreth 15-20 sekonda, duke i mbajtur rrënjët mbi ujë dhe shpëlajeni përpara se ta vendosni në akuarium.

Pas një jave izolimi, mund ta vendosni bimën në rezervuar.

c. Materiali i sfondit

Si të rriten bimë hidroponike

Liri me një substrat miqësor ndaj bimëve për të mbuluar pjesën e poshtme të rezervuarit. Kur Mbjell nje peme ujore Do t’ju duhet një shtresë bazë e pasur. Një material i mirë bazë për bimët gjithashtu tenton të mjegullojë ujin kur përzihet dhe do t’ju duhet të vendosni një shtresë të hollë zhavorri për ta parandaluar këtë.

Seachem Fluorite është një material bazë që përmban të gjithë lëndët ushqyese të nevojshme dhe ka shumë ngjyra por është mjaft i shtrenjtë. Ju gjithashtu mund të përdorni argjilën dhe lateritin për lëndë ushqyese shtesë dhe më pak të kushtueshme. Megjithatë, ata kanë disavantazhin se kërkojnë më shumë kohë për t’u vendosur në rezervuar.

Aqua Soil është një substrat i përdorur zakonisht që përmban shumë lëndë ushqyese për bimët, por bën që niveli i pH në ujë të bjerë në 7 dhe mund të jetë i dëmshëm për peshqit, kështu që së pari duhet të kontrolloni nevojat për pH të peshkut tuaj. kur zgjidhni këtë lloj sfondi .

d. Mbjellja e bimëve ujore

Kur rriten bimë ujore Në akuarium duhet t’i vendosni rrënjët pak nën sipërfaqen e nënshtresës, por jo shumë të thellë, pasi kjo do të mbulojë rizomën e bimës dhe bima mund të vdesë nëse rizoma groposet. Shënim: Sigurohuni që pemët kur futen në prizë të mos mbillen njëra mbi tjetrën.

Si të rriten bimë hidroponike në tryezë

Për disa bimë që rriten në shkëmbinj ose dru si myshk, fieri Java ose fieri i Nanës, mbështillni vijën tuaj të peshkimit lehtë rreth pemës, më pas lidhni vijën mbi shkëmb ose copë druri dhe lëshoni shkëmbin dhe pemën në rezervuar atëherë bima do të lëshojë rrënjë në shkëmb ose dru.

Driftwood dhe shkëmb lavë janë opsione të mira për ankorimin e pemës.

e. Lëshoni peshkun

Mos e lëshoni peshkun shumë shpejt, por lëreni rezervuarin të stabilizohet për rreth një javë nga data e lëshimit rriten bimë ujore në rezervuar sepse akuariumi duhet të kalojë një proces të quajtur mikrobiologji për ta bërë mjedisin ujor të qëndrueshëm dhe të sigurt për peshqit. Shumë pak peshq mund të mbijetojnë përpara se uji të stabilizohet, kështu që duhet t’i kushtoni vëmendje kësaj.

Një udhëzues i plotë se si të bëni një akuarium që është sa i lehtë dhe i bukur nga A në Z

Teknikat e kujdesit për bimët ujore

Teknikat e rritjes hidroponike

1. Krasitja për bimët ujore

Kur rriten bimë ujore Në akuarium, nëse bimët rriten jashtë rezervuarit, bimët e jashtme do të vdesin, kështu që ju duhet të prisni me kujdes bimët e tepërta me gërshërë të mprehtë për të shmangur dekompozimin e bimëve, duke shkaktuar shëmtuar.

2. Ndërroni ujin për bimët ujore

Mbjellja e bimëve ujore Ndryshimet periodike të ujit janë shumë të rëndësishme për të mbajtur bimët të shëndetshme, veçanërisht kur rriten në një akuarium.

Për të ndryshuar ujin, së pari pastroni algat në murin e rezervuarit, më pas përdorni një sifon për të thithur 10-15% të ujit.

Kur e bëni këtë, kushtojini vëmendje të veçantë shtresës së zhavorrit dhe zonës rreth pajisjeve të lidhura me akuariumin dhe mos e vendosni në platformën e mbjelljes për të shmangur vdekjen aksidentale të bimëve. Ju duhet të vendosni tubin sipër nënshtresës. Mbushni ujin e kulluar me ujë të pastër dhe të dekloruar.

Ju mund ta ndryshoni plotësisht ujin, por kjo mund të shqetësojë ekosistemin në rezervuar. Është më mirë të përdorni një filtër uji dhe të mbani një akuarium të pastër.

3. Shtoni pleh për bimët ujore

Mbjelljahej ujor Plehrat zakonisht nuk nevojiten, veçanërisht kur ka peshq në rezervuar. Megjithatë, për rritjen më të mirë të bimëve, mund të përdorni më shumë plehra. Ka shumë mënyra për të fekonduar bimët ujore:

 • Shtoni fluorit direkt në substrat për të siguruar lëndë ushqyese për bimët.
 • Përdorni nënshtresa që vendosen pranë rrënjëve dhe futen nën substrat për të siguruar lëndë ushqyese për bimën.
 • Plehrat e ujit janë të përshtatshëm për bimët që nuk zënë rrënjë në substrat. Ju mund të përdorni pleh uji 1-2 herë në javë.

4. Siguroni CO2 për bimët ujore

Teknika për rritjen e bimëve ujore

Siguroni më shumë CO2 që bimët të thithin dhe të shndërrojnë në O2 nga pompa CO2 për akuariumin. Krijimi i më shumë CO2 kombinohet me dritën për të përshpejtuar fotosintezën, që do të thotë se bimët do ta konvertojnë CO2 në oksigjen më shpejt.

Këtu vjen udhëzuesi se si të bëhet rriten bimë ujore Ju lutem përfundoni. Shpresoj se përmbajtja në artikull mund t’ju ndihmojë. Mirupafshim!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now