Cách Trồng Gừng tại nhà Hiệu quả cho năng suất cao | Flowerfarm.vn

Xhenxhefil Xhenxhefili është një erëz e njohur për të gjitha familjet vietnameze, jo vetëm kaq, por xhenxhefili gjithashtu ka shumë përfitime të ndryshme, duke pasur shumë vlera të larta në shërim dhe mjekësi. Punë rritet xhenxhefil sjellin efikasitet të lartë ekonomik, kaq shumë familje rritet xhenxhefil pikërisht në shtëpi në kova, thasë rëre dhe kosha stiropor për të ardhura shtesë.

Të jesh në gjendje të rritësh një tufë apo edhe një kopsht xhenxhefili nuk është vërtet e vështirë. Sot, le të mësojmë rreth si të rritet xhenxhefili si Si të rritet xhenxhefili në mënyrë efektive? dhe kujdesuni për këtë zhardhok!

Karakteristikat e xhenxhefilit

1, Karakteristikat morfologjike

 • Xhenxhefili është një bimë barishtore dhe shumëvjeçare. Kërcelli është deri në 150 cm i gjatë, rritet në formë tubulare, i përbërë nga shumë mbështjellës gjethesh të vendosura ngushtë dhe fort së bashku.
 • Gjethet e xhenxhefilit janë të alternuara dhe janë të llojit të gjetheve të thjeshta. Gjethet janë heshtak dhe të zgjatura drejt majës. Gjethet janë jeshile të errët, me damarë të zbehtë dhe sipërfaqe me shkëlqim. Aromë e këndshme e këndshme.

Karakteristikat e rrënjës së xhenxhefilit

 • Rrënja e xhenxhefilit ka shumë nyje dhe ato rriten nën tokë. Çdo nyje ka disa filiza. Me kalimin e kohës, këto filiza do të zhvillohen në lastarë dhe kërcell të rinj nëse jetojnë në kushte të favorshme. Rrënja e xhenxhefilit është e verdhë e zbehtë, kërcelli ka shumë fije deformuese.
 • Shija karakteristike e rrënjës së xhenxhefilit është e mprehtë dhe është pjesa që njerëzit përdorin për të ngrënë, përpunuar,…
 • Nga zhardhokja do të rritet lulja e xhenxhefilit. Kërcelli i lules është rreth 20 cm i gjatë, lulet e xhenxhefilit janë rreth 5 cm të gjata, 2 deri në 3 cm të gjera, gjatësia e hirit është 1 cm, duke u rritur afër njëra-tjetrës.

Lulet e xhenxhefilit janë të verdha të zbehtë dhe kanë 3 petale të holla, që zbukurojnë ngjyrën e verdhë të luleve të xhenxhefilit, skajet e petaleve janë vjollcë. Nëse xhenxhefili është korrur herët, xhenxhefili nuk do të lulëzojë.

2, Efekti i rrënjës së xhenxhefilit

 • Xhenxhefili është një erëz e njohur në shumicën e familjeve, është një përbërës për të bërë reçelin e xhenxhefilit, për të gatuar qull ose për të shërbyer me pjata të ftohta, sepse ka aftësinë t’i rezistojë ajrit të ftohtë dhe të ngrohë trupin.
 • Xhenxhefili është gjithashtu një ilaç bimor që përdoret për shumë qëllime: trajtimin e kollitjes, luftimin e ftohjes, rritjen e temperaturës së trupit; kundër dhimbjes së fytit, zhyteni në alkool për të masazhuar dhe kuruar dhimbjet e trupit.

Teknika e rritjes së xhenxhefilit

1, Përgatiteni para mbjelljes së xhenxhefilit

Te behesh rritni xhenxhefilin në mënyrë efektive Me tenxhere me shkurre jeshile me xhenxhefil, që zhardhokët të jenë të mëdhenj, hapi i përgatitjes është shumë i rëndësishëm.

a, Zgjidhni një varietet për të rritur xhenxhefil

Ka shumë lloje të xhenxhefilit që ne të zgjedhim rritet xhenxhefil, në varësi të qëllimit të çdo personi. Megjithatë, nëse doni ta lini familjen ta përdorë atë, duhet të zgjidhni rrënjë të vogla xhenxhefili (të tilla si xhenxhefil, xhenxhefil dé).

Zhardhokët e mëdhenj shpesh kanë një shije të zbehtë dhe pema rritet mjaft e madhe, kështu që pak njerëz zgjedhin të mëdhenjtë. Bima e vogël që rritet nuk zë shumë hapësirë ​​në kopshtin tuaj, për më tepër ajo sjell edhe një aromë pikante në çdo llambë.

Zgjidhni varietetet për të rritur xhenxhefilin

b, Përgatitni tokën dhe tenxheren për rritjen e xhenxhefilit

Mund të përdorni pothuajse çdo lloj tenxhere: enë qeramike ose tenxhere plastike janë të përshtatshme. Madhësia e tenxheres së përshtatshme është nga 30 deri në 35 cm e gjerë, 35 deri në 40 cm e lartë. Por lloji më i mirë që duhet të përdorni është një tenxhere terrakote, kjo është një tenxhere që është në gjendje të mbajë kullimin e mirë dhe ta mbajë bimën mjaftueshëm të lagësht.

Përveç kësaj, ju absolutisht mundeni rritet xhenxhefil në çantë ose rritja e xhenxhefilit në tenxhere, ky është një artikull shumë i lehtë për t’u marrë. Avantazhi i kësaj metode është se ndihmon bimën të rritet mirë dhe shpejt sepse xhenxhefili ndodhet në një mjedis të madh dheu. Kapacitet i mirë kullues dhe siguron shumë lëndë ushqyese për bimët.

Megjithëse xhenxhefili është një bimë e lehtë për t’u jetuar dhe e përshtatshme për shumë lloje toke, duhet të merren disa masa paraprake për tokën. rritet xhenxhefil. Për mbjellje duhet të zgjidhni një tokë të lirshme, të pasur me humus dhe të drenazhuar mirë. Ose mund të krijoni tokë duke përzier tokë të pastër me lëndë ushqyese në një raport 2:1. Ose përzieni përzierjen: dheun, hirin e lëvores së orizit, plehun e krimbit të tokës në raport 1:2:1.

c, Në cilin muaj duhet të mbillet xhenxhefili?

Koha kur mund të vazhdoni rritet xhenxhefil ose në fillim të pranverës (janar, shkurt) ose në fund të pranverës (prill, maj). Përveç kësaj, në fund të vitit (11-12 tetor) mund të kryhet gjithashtu rritet xhenxhefil.

Periudha kohore e zhvillimit të xhenxhefilit deri në korrje është nga 8 deri në 10 muaj (në varësi të varietetit).

2, Si të rritet xhenxhefil efektiv

Ndiqni hapat që udhëzojmë më poshtë për të marrë shkurret ose tufat më produktive të xhenxhefilit:

 • Hapi 1: Zhytni xhenxhefilin në ujë dhe në të njëjtën kohë lëreni gjatë natës.
 • Hapi 2: Më pas, nxirreni xhenxhefilin dhe e prisni në copa të vogla (rreth 1 gisht të gjatë). Vini re, gjatë prerjes, shmangni syrin e xhenxhefilit, mos e prisni në të dhe hiqni rrënjën që nuk ka filiza.
 • Hapi 3: Vendoseni tokën e përgatitur në 1/2 tenxhere. Ngjesh tokën, por mos e ngjesh shumë fort. Më pas, varrosni 2 deri në 3 degë të farës së xhenxhefilit dhe mbulojeni me tokë nga 2,5 deri në 3 cm.
 • Hapi 4: Pas kryerjes teknike rritet xhenxhefil, e vendosni tenxheren në një vend me hije, shmangni rrezet e diellit direkte që shkëlqejnë mbi bimë. Ujitni lagështi të mjaftueshme për bimët me një frekuencë prej 1 ose 2 herë në ditë

Arti i rritjes së xhenxhefilit

3, Si të kujdeseni pas mbjelljes së xhenxhefilit

Xhenxhefili fillon të mbijë pas rreth 20 ditësh nga vendosja e farës në tokë. Vendi i duhur për të vendosur tenxheren rritet xhenxhefil Ose në një dhomë të ndriçuar mirë ose jashtë në verandë.

Ju mund të zgjidhni vendet ku ndriçon drita për 5 deri në 6 orë në ditë për të vendosur bimët, kështu që bimët do të prodhojnë më shumë llamba.

a, Lotim pas mbjelljes së xhenxhefilit

Toleranca ndaj mbytjes së xhenxhefilit është mjaft e dobët edhe pse xhenxhefili është një bimë që e do lagështinë. Gjatë procesit të rritjes, bimës duhet të sigurojë vazhdimisht lagështi në tokë.

Në momentin e mbjelljes duhet të ujitet rregullisht 1 deri në 2 herë në ditë, nëse e lini bimën jashtë në shi, mund të mos jetë e nevojshme të ujitet.

Pas një periudhe prej 7 deri në 8 muaj nga fillimi rritet xhenxhefil Ndaloni ujitjen e bimëve. Kjo është koha kur pema ka humbur të gjitha gjethet e saj dhe është gati për t’u korrur.

b, korrni xhenxhefilin siç duhet

Pas një periudhe prej 8 deri në 9 muaj nga bimore xhenxhefil është se ju mund t’i korrni ato për zhardhokët. Tregohuni të butë për të shmangur shkaktimin e plagëve në zhardhokët si gërvishtje ose mavijosje gjatë korrjes. Zhardhokët e dëmtuar për shkak të sulmit mikrobik.

c, Plehëroni kur rritet xhenxhefili

Për shkak se ju e rritni xhenxhefilin pikërisht në kopshtin tuaj, nuk duhet ose kufizoni përdorimin e pesticideve. Tëharrje rregullisht për bimët, duke shtuar plehra kimike në tokë për të ndihmuar bimët të rriten mirë si dhe për të dhënë llamba më të mëdha.

Por ajo që është veçanërisht e rëndësishme është regjimi i dritës dhe lagështisë së tokës për bimën.

Kujdes pas mbjelljes së xhenxhefilit

4, Shënime se si të rritet xhenxhefili në mënyrë efektive

 • Nëse e vendosni xhenxhefilin në vazo në hije, bima do të prodhojë pak llamba dhe llamba të vogla. Prandaj, duhet ta zhvendosni tenxheren tuaj me xhenxhefil në vende me dritë të mjaftueshme, shmangni zgjedhjen e vendeve që marrin dritë direkte gjatë gjithë ditës.
 • Gjatë fazës së rritjes, me kalimin e kohës rrënja e xhenxhefilit tenton të dalë nga toka. Në këtë pikë, ju vazhdoni të mbuloni një sasi tjetër të dheut të përzier rreth 3 deri në 4 cm të lartë mbi sipërfaqen e vjetër të tokës.
 • Përdorimi i pesticideve duhet të minimizohet për të mbrojtur shëndetin e të gjithëve, sepse ju po kultivoni xhenxhefil në shtëpi. Nxirrni barërat e këqija dhe shtoni periodikisht një përzierje të re dheu në majë të tenxhere. Dhe është e nevojshme që rregullisht t’i kushtohet vëmendje sasisë së ujitjes, e mjaftueshme për të mbajtur bimët me lagështi.
 • Pas rreth 5 muajsh nga fillimi i mbjelljes, mund të gërmoni për llamba. Gjatë procesit të gërmimit, jini të butë për të shmangur shtypjen e zhardhokëve ose thyerjen e rrënjëve. Pas rreth 7 deri në 8 muaj, xhenxhefili automatikisht do të bjerë gjethet e tij, në këtë pikë ju duhet të ndaloni lotimin.

Rrënja e xhenxhefilit mund të korret për t’u përdorur për shumë qëllime, ose mund të përdoret si farë për të korrat e ardhshme.

Han Phong Khang – Produkt i shkëlqyeshëm me ekstrakt “Xhenxhefili i freskët”.

Çfarë përbërësish ka Han Phong Khang?

Cordyceps është tipari më i veçantë i Produktet Han Phong Khangpranë tij është Ekstrakti i xhenxhefilit të freskët. Megjithatë, nuk mjafton vetëm të kesh barishte të mesme të verës dimërore, produktet Han Phong Khang përmbajnë edhe deri në 14 vajra të tjerë esencialë bimorë shumë të rëndësishëm. Ndër to duhen përmendur disa emra të veçantë si:

 • Ekstraktuar nga xhenxhefili i freskët: Antibakterial, antiinflamator, forcon sistemin imunitar.
 • Një ekstrakt temjan: Trajtimi i dëmtimit të erës, gazit helmues, reumatizmit, dhimbjeve të kockave.
 • Ekstrakti i menorragjisë: lehtëson të ftohtin, lehtëson dhimbjen, nxehtësinë e erës; trajtimi i dhimbjes së kokës, tempullit, etheve.
 • Ekstrakti i rrënjës së marshmallow: Ndihmon në lehtësimin e lodhjes, stresit.
 • Ekstrakti i rozmarinës: Detoksifikues, antiinflamator, diuretik, qarkullimi i gjakut, ndihmon në reduktimin e ënjtjes, dhimbjes, pickimit të insekteve.
 • Ekstrakti i trëndafilit: Lehtëson dhimbjet, qarkullimin e gjakut, tret mavijosjet, lehtëson dhimbjet menstruale, dhimbjet e mesit, dhimbjet në gjymtyrë ose në çdo pjesë të trupit.
 • Ekstraktet e bimëve: Trajtoni dismenorrenë, dhimbjet e shpinës, mavijosjet, edemën, kundër plakjes.
 • Ekstrakti i bishtit të miut: Anti-inflamator, detoksifikues, ndihmon në balancimin e lëkurës së kokës dhe zbukurimin e lëkurës.
 • Ekstrakt i lëvores së kanellës: Anti-inflamator, antioksidant, anti-bakterial, anti-fungale, qarkullimi i gjakut.
 • Ekstrakti i zambakut të ujit: Anti-inflamator, detoksifikues, qetësues i dhimbjeve, trajton gazrat, ka një aromë të këndshme.
 • Ekstrakti i selvisë: Antibakterial, shtrëngon poret, e bën lëkurën me shkëlqim, të shëndetshëm dhe të hidratuar mirë.
 • Ekstrakti i trumzës: Lëkura kundër tharjes, e plasaritur, hidraton dhe redukton irritimin e lëkurës.

Han Phong Khang me ekstrakt të freskët xhenxhefili

Si ju ndihmon Han Phong Khang në lehtësimin e dhimbjeve të muskujve?

Han Phong Khang ju ndihmon të lehtësoni dhimbjet e muskujve falë 3 vetive të jashtëzakonshme që asnjë produkt tjetër në treg nuk i ka..

 • Produkti Han Phong Khang funksionon si një mini masazhues, së bashku me vajin esencial brenda. Pjesa e sipërme e shishes është ngjitur me topa nano-argjendi, të cilët masazhojnë drejtpërdrejt në zonën e dhimbshme dhe përshpejtojnë thithjen e esencës me një efekt të menjëhershëm qetësues.
 • Me këtë mini masazhator, mund ta përdorni shumë herë, pasi ta përdorni të gjithën, mund të blini më shumë esencë për ta vendosur dhe për të vazhduar ta përdorni. Prandaj, ju duhet të blini vetëm një herë një mini masazhator Han Phong Khang, i cili do të kursejë shumë para.
 • Thelbi brenda masazherit Han Phong Khang është një theks i veçantë, i krijuar sepse është një kombinim i 14 vajrave esencialë, veçanërisht: ekstrakt i freskët i xhenxhefilit dhe kordyceps. Çdo vaj esencial kryen një funksion specifik, i kombinuar për të krijuar një përzierje të përsosur esencash, kjo është një formulë ekskluzive që mund të sjellë vetëm Han Phong Khang.

Han Phong Khang është një produkt i shkëlqyer. Nëse jeni të interesuar, ju lutemi ejani tek produktet tona përmes këtij linku!

Artikull i sponsorizuar nga:

Farmaceutikë NDH
Faqja e internetit: ndhphar.com.vn
Telefoni: 0961682900
NDH Pharmaceutical është e specializuar në ofrimin e produkteve nga natyra, duke ndihmuar në kujdesin për shëndetin dhe bukurinë. Ne zgjedhim produktet më cilësore për t’i shpërndarë te konsumatorët.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now