Cách trồng và chăm sóc Cây Kim Tiền làm cảnh mang tài lộc | Flowerfarm.vn

Në këtë artikull, ne do t’ju zbulojmë mënyrën më të lehtë për të rritur një pemë parash. Në të njëjtën kohë, përmendni edhe më shumë veçori të spikatura për këtë bimë zbukuruese për lehtësinë tonë në procesin e kujdesit.

1. Çfarë është pema e parasë?

Paraja e artë njihet edhe si pema Phat Tai, emri shkencor është Zamioculcas xamufolia, i përket familjes Qiellore, vendase në Azinë tropikale.

Bonsai parash

Pema e parave është një bimë e shijshme, shumëvjeçare. Gjethet janë me pupla, jeshile të errët dhe me shkëlqim. Gjethet janë në formë ovale, të theksuara në të dy skajet, të bukura të trasha.

Trungu është i shkurtër, i drejtë dhe i shtrirë anash në mënyrë simetrike dhe i zmadhuar në bazë. Degët rriten në shkurre me gjatësi mesatare 18-45 cm.

Degët të forta, të shijshme, cilindrike. Çdo degë kërcelli ka rreth 5-9 palë gjethe të trasha, rreth 4-14 cm të gjata, 2-5 cm të gjera.

Lulet e parave janë të bardha të pastërta, duke u rritur nga baza për të formuar grupe.

2. Si të rritet pema e parave në shtëpi

Teknika e mbjelljes së pemës së parave

2.1. Zgjidhni një tenxhere për të mbjellë bimë parash

Duhet të zgjidhni vazo të mëdha për mbjellje. Arsyeja pse pema ka një sistem rrënjor të fortë dhe të fortë, ajo ka nevojë për një hapësirë ​​mjaft të madhe. Zgjedhja e një tenxhere të madhe më vonë kursen kohën e transferimit të vazove, pema ka sipërfaqe të mjaftueshme për të zhvilluar rrënjë.

2.2. Zgjidhni tokën për të mbjellë pemë parash

Toka duhet të mbillet me humus, të kulluar mirë. Mund të përzihet toka me humus të lëvozhgës së orizit, skorje huall mjalti të grimcuar për të krijuar ajrim për tokën. Pema e parave Preferon tokat acide (pH: 5,5 – 6,5).

Ose përdorni tokat mikrobike të disponueshme në dyqanet bonsai për të ndihmuar në optimizimin e bimëve pa shumë kujdes.

Shënim: Nëse toka duhet të ndryshohet rreth një herë në 3 muaj, arsyeja është sepse një periudhë kohe toka bëhet shterpë, e fortë, më pak ushqyese do ta bëjë pemën të rritet ngadalë, ngec.

2.3. Dritë për pemën e parave

Si një bimë dritëdashëse, ajo rritet mirë në një mjedis të ndritshëm, por nuk duhet të vendoset në rrezet e diellit direkte. Pema mund të jetojë ende mirë në hije, nëse lihet në një vend me pak dritë, nxirre bimën në dritë për disa ditë çdo muaj.

Nëse bima vendoset jashtë, ajo duhet të vendoset nën mbulesën e një peme tjetër, ose të ketë një rrjetë për të bllokuar rrezet e diellit direkte dhe për të parandaluar hyrjen e ujit të shiut në tenxhere, duke shkaktuar mbytje të rrënjëve.

2.4. Temperatura e duhur për rritjen e gjilpërave të parave

Temperatura ideale për pemën është 25 deri në 27 gradë Celsius.Në temperaturat nën 18 gradë Celsius, pema e parave do të zverdhet dhe më pas do të bjerë. Kur temperatura është nën 5 gradë Celsius, bima do të vdesë.

Lagështia e lartë ose e ulët, bimët rriten normalisht.

3. Si të kujdeseni për pemën e parave

Si të kujdeseni për pemën e parave

3.1. Ujitni pemën e parave

Toleranca ndaj thatësirës e pemës së parave është mjaft e dobët, bimët e brendshme duhet të ujiten vetëm një herë në javë. Shumë ujë do të shkaktojë kalbjen e rrënjëve dhe kalbjen e zhardhokëve. Me kalimin e kohës, pema do të vdesë.

Nëse bimët vendosen jashtë, në varësi të motit, mund të vaditen 2-3 herë në javë dhe nëse bimët vendosen në dhomë me ajër të kondicionuar, sasia e ujit duhet të reduktohet.

Mënyra e ujitjes: Mos e ujisni direkt në tenxhere, por përdorni një shishe spërkatës për të ujitur gjethet, kërcellin dhe rrënjët.

Shënim: Pema e parave shpesh vdes për shkak të ujit të tepërt, por rrallë vdes për shkak të mungesës së ujit. Pra, vetëm ujë sa për të lagur tokën në tenxhere është në rregull.

3.2. Plehëroni pemën e parave

Kur pema është gati të degëzohet, tani mund të aplikoni pleh dhe të përdorni pleh NPK për të plotësuar lëndët ushqyese për pemën.

Rreth 2-3 muaj duhet të fekondoni bimën një herë. Plehrat duhet të blihen në dyqanet që shesin bimë zbukuruese, lloji i përdorur për pemët e parave.

Si të fekondoni: Aplikojeni çdo herë nga pak rreth bazës dhe rreth 10-15 cm nga rrënja.

Shënim: Mos aplikoni shumë pleh në të njëjtën kohë, por aplikoni vetëm një sasi të moderuar. Pas plehërimit, uji duhet të njomet në tokë, në mënyrë që bimët të thithin lehtësisht.

3.3. Pastrimi i gjilpërave të parave

Kjo do ta ndihmojë bimën të “marrë frymë”, më e lehtë për t’u fotosintezuar. Përdorni një peshqir të lagur për të fshirë butësisht papastërtitë e ngjitura pas gjetheve, kërcellit dhe zonës përreth.

Gjethet ose degët e verdha, të kalbura ose të thara duhet të hiqen me gërshërë sa më shpejt që të jetë e mundur. Shmangni përhapjen në degë të tjera.

3.4. Parandalimi i dëmtuesve dhe sëmundjeve të pemës së parave

Rezistenca ndaj dëmtuesve dhe sëmundjeve të pema e parave shume mire. Disa sëmundje të zakonshme si gjethet e bardha për shkak të mungesës së gjetheve të lehta ose të verdha, kalbja e rrënjëve për shkak të ujit të tepërt, mbytja e ujit.

Në këtë kohë duhet kapërcyer duke nxjerrë bimët në dritë si ballkone, dritare, korridore me ambient të ajrosur, temperatura rritet, bimët do të kullojnë ujin më shpejt. Ose ndaloni menjëherë ujitjen e bimëve, kontrolloni vrimat e kullimit për bimët.

4. Si të përhapet pema e parasë

4.1. Përhapni pemën e parave me prerje

Përhapni pemën e parave me gjethe

Kjo metodë mund të prodhojë shumë fidanë në një kohë të shkurtër pa shumë ndikim në shkurret e pemës së parasë së nënës.

Pranvera kur moti ngroh është koha më e mirë për t’u përhapur.

Duke bërë:

Hapi 1: Thyej gjethet në Pema e parave Nënë, zgjidhni gjethe jeshile të errët afër bazës, kur prisni gjethet, duhet të prisni kërcellin.

Hapi 2: Përgatitni një përzierje të humusit, hirit të lëvores së orizit dhe vermikompostit në tenxheren e prerjes. Më pas merrni gjethet e parave dhe zhytni gjethet në stimuluesin e rrënjës.

Hapi 3: Më pas, vendosni gjethet në tenxheren e copave në një thellësi rreth 1 cm dhe në fund ujisni pak për të krijuar lagështi për tokën.

Hapi 4: Pas 4 javësh, prerjet do të zënë rrënjë dhe do të formojnë një filiz. Pas rreth një viti, bima zhvillohet në një bimë të rritur.

Shënim: Bima duhet të vendoset në një vend me hije, të ujitet 2-3 herë në javë në varësi të motit.

4.2. Përhapni pemën e parave me degë

Përhapni pemën e parave me degë

Nëse metoda e mësipërme kërkon shumë kohë për të marrë një pemë të re, për këtë metodë, koha për fidanë është më e shpejtë.

Megjithatë, numri i fidanëve do të jetë i kufizuar, në varësi të numrit të degëve të shkurret e pemës së parasë së nënës.

Duke bërë:

Hapi 1: Zgjidhni degët e tortës së parave, jeshile e errët, me shkëlqim, mos zgjidhni degët e gjelbra të lehta sepse ato janë degë të reja.

Hapi 2: Përdorni një thikë për të prerë kërcellin afër bazës së pemës, kur prerja duhet të pritet përfundimisht, shmangni shtypjen sepse pema do të ngopet lehtësisht me ujë.

Hapi 3: Prisni gjethet e poshtme të pemës së parave të prera, zgjidhni një vend me hije për 3-4 orë që prerja të thahet plotësisht.

Hapi 4: Mbillni copat për tokën Tribat dhe më pas futni degët e prera më parë në tenxhere. Përdorni ujë për ta mbajtur tokën mjaftueshëm të lagësht.

Hapi 5: Vendoseni tenxheren në një vend të freskët dhe të thatë, 7-10 ditë përsëri përdorni stimuluesin e rrënjës N3M të përzier me ujë për të ujitur bazën e copave.

Pas 4 javësh, kur të nxirrni tenxheren, do të shihni fryrjen dhe rrënjën e pjesës së poshtme të degës së vjetër. Në këtë kohë, fidanët mund të mbillen në vazo të reja.

5. Pema e parave të Feng Shui dhe kuptimi i saj

Pema përfaqëson pasurinë, pasurinë dhe paranë. Sidomos kur lulëzon, fati i pronarit po rritet, pasuria është gjithashtu gjithnjë e më shumë.

Pema e parave në feng shui

Sipas analizës së feng shui-t, paratë e parave janë një pemë, ushqimi nga Toka, uji i ujitjes ose zgjidhja ujore është Thuy, bimët në vazo ose vazot e qelqit janë Kim. Për shkak të konvergjencës së të pesë elementëve feng shui, pema është shumë e njohur.

Përveç kësaj, gjethet pema e parave ka një kufi të rrumbullakët me karakter negativ të përshtatshëm për dekorimin modern, sipas feng shui-t është pozitiv. Për të balancuar, kondicionerit i duhen forma të rrumbullakëta, negative, të shëndosha dhe para për të përmbushur këtë kërkesë.

Jo vetëm ajo, lule parash ngjyra e bardhë simbolizon prosperitetin dhe pasuria po jep fryte dhe jeta është gjithnjë e më e bollshme.

Njerëzit shpesh lidhin fije të kuqe në degët e pemëve ose varin disa vargje monedhash ari në gjethe për të simbolizuar prosperitetin dhe pasurinë që shihen shpesh në natën e Vitit të Ri.

Me një ngjyrë jeshile të ftohtë, gjethet e trasha dhe të shijshme kanë aftësinë të thithin substanca toksike të pezulluara në ajër dhe pluhur, duke sjellë një hapësirë ​​të freskët, të sigurt dhe të ajrosur.

Kuptimi i pemës së parave

Sipas studimeve, mund të largojë 0,01 mol/m2 substanca të avullueshme si benzeni, etilbenzen, toluen, ksilen.

Ngjyra jeshile e gjetheve qetëson sytë dhe i rregullon sytë në një gjendje ekuilibri, gjë që ndikon në uljen e stresit kur shikon pemën gjatë orëve stresuese të punës.

Përveç kësaj, pema e parave Konsiderohet gjithashtu një dhuratë domethënëse me rastin e hapjes dhe promovimit me nënkuptimin e dëshirës së personit që i jepet pasuri, pasuri dhe fat.

6. Për çfarë është e përshtatshme pema e parasë dhe për çfarë moshe është e përshtatshme?

Cila është pema e parave me fat?

Pema e parave është e përshtatshme për të 12 kafshët dhe 5 elementët Metal – Dru – Ujë – Zjarr – Tokë. Sidoqoftë, ka disa pika që duhen mbajtur parasysh:

Njerëzit e destinuar për dru dhe zjarr: Ata me parin Druri ose Zjarri janë njerëzit më të përshtatshëm për të rritur këtë pemë, sepse pema i përket elementit të Drurit, kështu që sipas pesë elementeve, është një gjë e madhe të lindësh në zjarr.

Njerëzit e destinuar për në Tokë: Toka është toka që ushqen bimën për t’u rritur, prandaj zgjidhni një tenxhere ose tenxhere me ngjyrë rozë të kuqe, portokalli ose vjollcë si ngjyra e zjarrit për të mbështetur reciprocitetin.

Njerëzit e destinuar për Kim dhe Thuy: Sipas feng shui-t duhet të zgjidhni bimë në vazo të bardha ose të verdha ose të shtoni disa guralecë të bardhë ose të verdhë për të dekoruar, këto janë ngjyra shumë mbështetëse. Kim lindi Water, Aquatic Moc.

7. Ku duhet vendosur pema e parave?

Pozicioni i vendosjes pema e parave Shtëpia me shumë dritë është për të ndihmuar bimët të fotosintezohen më mirë, jeshile gjatë gjithë vitit. Megjithatë, vendosja e pemës së duhur do të ndihmojë që shtëpia juaj të jetë më e ndritshme, më e bukur dhe gjithashtu “të tërheqë” më mirë.

Vendndodhja e pemës së parave

Prioritet duhet t’i jepet vendosjes së pemëve në drejtimet Lindore, Juglindore dhe Jugore, të cilat janë drejtime të mira, të vendosura në shtëpinë e fatit do t’i sjellin shumë para dhe fat pronarit.

Mos vendosni bimë në zonën përballë derës. Kjo është një tabu në bonsai i shtëpisë së feng shui. Ky pozicion mund të shkaktojë humbje të pasurisë dhe pasurisë, duke kundërshtuar kuptimin e natyrshëm të pemës së parave kur rritet në ambiente të mbyllura.

Përveç kësaj, është gjithashtu e mundur të vendosni gjilpëra të vogla parash në tryezën e ndenjes, tavolinë.

8. A është helmuese pema e parave?

Ka disa materiale të treguara në kërcell dhe gjethe të pema e parave përmban shumë kristale të oksalatit të kalciumit.

Kjo substancë mund të irritojë lëkurën e ndjeshme, mukozën e buzëve, gjuhës, mukozën e fytit ose konjuktivën e syve kur gabimisht hamë ose prekim lëngun e sekretuar nga bima dhe më pas e aplikojmë në sy.

Sidomos te fëmijët me lëkurë të hollë dhe lehtësisht të irrituar, është edhe më e rrezikshme.

Megjithatë, oksalati i kalciumit mund të ndikojë vetëm në shëndetin e njeriut, duhet të përdorni një sasi shumë të madhe. Ndërkohë, kjo substancë përmban shumë pak në gjethet e pemës së parasë.

Përveç kësaj, rrëshira është helmuese, kështu që nëse gëlltitet, do të shfaqen skuqje, puçrra, … Këto toksina shfaqen vetëm në një nivel të butë jashtë dhe nuk hyjnë thellë në pjesët e brendshme.

Si të merreni me helmin nga pema e parave

Manifestimet kur infektohen me toksina të pemës së parave janë shpesh hangover, çrregullime të tretjes ose një ndjesi djegieje në gojë.

Në atë kohë, duhet ta shpëlani shpejt gojën shumë herë për të reduktuar sasinë e toksinave që i janë ekspozuar trupit më parë dhe të shkoni në spitalin më të afërt për trajtim të plotë.

Ky rast është i zakonshëm tek fëmijët e vegjël, ndaj kur vendosni gjilpëra dekorative me para në shtëpi, duhet t’i vendosni ato lart, jashtë mundësive të fëmijëve.

konkludoni: Pema e parave a është toksik? Përgjigja është Po, por nuk është shumë e rrezikshme, kur di ta përdorësh, pema është krejtësisht e padëmshme për askënd. Prandaj, kjo është pema më e njohur e dekorimit të brendshëm në botën bonsai.

9. Disa foto të pemës së parasë

Lule e parave

Lule e parave

Pema e parave

Pema e parave lulëzon

Pema e parave të desktopit

Më lart është se si të mbillni dhe kujdeseni për një pemë të mirë të parave të gjelbra, të sillni më shumë pasuri, si dhe të kuptoni më shumë rreth kuptimit të saj në feng shui, par. Me vetëm pak kohë për t’u kujdesur, është e mundur që një pemë të rritet mirë.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now