Cách Trồng Và Chăm Sóc Cỏ Sân Vườn đúng Kỹ Thuật | Flowerfarm.vn

Mbjellja dhe kujdesi i duhur i barit të kopshtit A është vërtet aq e vështirë sa mendojnë njerëzit? A është e mundur të mbillni me dorë bar për kopshtin tim të vogël?

miniaturat e kopshtit
Bari i gjelbërt

Vetë a kopsht Me një gamë të plotë të bimëve zbukuruese që ju pëlqeni, është ideale për të gjithë. Kopshti do të bëhet më i gjerë dhe i ajrosur kur mbulohet me bimë dhe lule jeshile. Mbjellja e barit në kopsht gjithashtu kontribuon ndjeshëm në krijimin e një zone të gjelbër për kopshtin.

miniaturat e kopshtit
Bari i gjelbërt

Por nuk është gjithmonë bari që mbillet që të jetë gjithmonë i gjelbër dhe i shëndetshëm; nëse nuk dini të mbillni dhe të kujdeseni siç duhet. Po kjo është e lehtë apo e vështirë; Ju lutemi referojuni artikullit më poshtë me bonsai Hanoi për përgjigjen!

Mbjellja dhe kujdesi për barin e kopshtit
Mbjellja dhe kujdesi për barin e kopshtit

Shënime para mbjelljes së barit të kopshtit

Rrezet e diellit janë faktori kryesor për të vendosur nëse do të mbillni bar në kopsht

Lëndinë kopshti zhvillohet apo jo; a është aq e bukur sa e imagjinoj ende apo jo; Drita e diellit është faktori vendimtar në këtë problem. Identifikoni kopsht për të mbjellë bar ka pak a shumë rreze dielli për të zgjedhur barin e duhur mbjellë për kopsht është një punë shumë e rëndësishme.

Mbjellja e barit në kopsht
Mbjellja e barit në kopsht

Nëse zona që do të mbillet ka shumë diell, ajo mund të mbillet Bari japonez prej kadifeje, bari kacavjerrës; Duhet të ketë më pak diell rritja e barit të gjetheve të xhenxhefilit; Nëse nuk ka diell, është mirë të përdorni bar artificial ose të mos mbillni bar sepse është humbje parash. Sepse dielli përcakton mbijetesën e lëndinës tuaj.

Dielli është faktori vendimtar nëse duhet mbjellë bar apo jo?
Dielli është faktori vendimtar nëse duhet mbjellë bar apo jo?

Përcaktimi i llojit të duhur të barit për kopshtin

Punë Përcaktoni llojin e duhur të barit për të mbjellë për kopshtin bazuar në shumë faktorë të ndryshëm si: klima; moti; vendndodhja për të mbjellë, stili arkitektonik i shtëpisë…

Përcaktoni llojin e duhur të barit për të mbjellë për kopshtin
Përcaktoni llojin e duhur të barit për të mbjellë për kopshtin

Në bazë të klimës së motit

Çdo rajon shqeme ka klimë dhe mot të ndryshëm; punë bari Kjo varet edhe nga klima e çdo rajoni. Megjithatë, për momentin, shumica e barërave të shqemit janë përshtatur mirë me mjedisin, me përjashtim të disa llojeve të barërave të këqija që janë të kujdesshme për klimën.

Përcaktoni llojin e barit që do të mbillni në kopsht bazuar në faktorët e motit
Përcaktoni llojin e barit që do të mbillni në kopsht bazuar në faktorët e motit

Pozicioni në kopsht ka nevojë për të mbjellë bar

Të gjitha pozicionet në kopsht mund të mbillen, por duhet të kenë rreze dielli. Zona në anë të shtëpisë përdoret shpesh si vendkalim, në mes të shtruar me gurë, të dy anët mund të mbillen me bar derri ose me gjethe xhenxhefili, i cili do të jetë shumë i bukur.

Përcaktoni llojin e barit që do të mbillni në kopsht bazuar në vendndodhjen e mbjelljes
Përcaktoni llojin e barit që do të mbillni në kopsht bazuar në vendndodhjen e mbjelljes

Zona e kopshtit

Për kopsht gjerësi sa kopshti në vila; mund të mbillet mbulesë bari; krijimi i kodrave, krijimi i liqeneve që peizazhi të bëhet më i gjallë; ti mundesh mbjell bar kadife ose bar me qime derri për mbjelljen e mulçit për të lëmuar sipërfaqen.

Zgjidhni barin për të mbjellë në bazë të sipërfaqes së kopshtit
Zgjidhni barin për të mbjellë në bazë të sipërfaqes së kopshtit

Stili i dizajnit të kopshtit

Zakonisht, ajo do të bazohet në arkitekturën e shtëpisë për të krijuar krahët e kopshtit. Vetëm atëherë do të përcaktohet se çfarë lloj peme duhet zgjedhur; barërat e këqija për kopshtin. Kjo do të nxjerrë në pah bukurinë e kopshtit, duke e bërë pamjen e përgjithshme të kopshtit më të unifikuar dhe të bukur. Përkundrazi, nëse zgjidhni llojin e barit që nuk përputhet me stilin e përgjithshëm të shtëpisë, do të prishë stilin dhe bukurinë e kopshtit.

Krijo një lëndinë për kopshtin
Krijo një lëndinë për kopshtin

Si të mbillni siç duhet barin e kopshtit

Në tregun aktual, ka shumë lloje bari për t’u rritur për të mbuluar kopshtin; duhet përmendur si: Bari japonez prej kadifeje, bari i qimeve të derrit; Bari me gjethe xhenxhefili, bari Torus, bari i kikirikut… Në varësi të vendndodhjes së mbjelljes, si dhe preferencave tuaja, zgjidhni llojin më të përshtatshëm të barit.

Udhëzime për mbjelljen e duhur të barit të kopshtit
Udhëzime për mbjelljen e duhur të barit të kopshtit

Dhe që lëndina e kopshtit të jetë gjithmonë e harlisur, është shumë e rëndësishme të mbillni barin në mënyrë korrekte. Hajde së bashku Hanoi Bonsai Mësoni më shumë për këtë punë më vonë!

Përgatitni tokën para mbjelljes së barit të kopshtit

Së pari duhet të pastrojmë barërat e këqija; Ujiteni tërësisht dhe kompakt në mënyrë që toka të mos fundoset. Kjo fazë është shumë e rëndësishme për të vendosur nëse lëndina juaj është e sheshtë apo jo.

Lagni tokën para mbjelljes së barit
Lagni tokën para mbjelljes së barit

Bëje tjetër toka e sipërme poroze në të njëjtën kohë duke krijuar një sistem të mirë kullimi për lëndinën në veçanti dhe kopshtin në përgjithësi.

Përgatitni tokën para mbjelljes
Përgatitni tokën para mbjelljes

Tjetra është të shpërndani një shtresë plehërimi të përzier duke përfshirë: bajgat e lopës + hirin e lëvozhgës së orizit + humusin e kokosit + dheun e humusit. Trashësia e kësaj shtrese kompostoje varet nëse shtresa e sipërme e tokës është e keqe apo e mirë.

Si të rritet bari është gjithmonë i harlisur
Si të rritet bari është gjithmonë i harlisur

Në fund, përdorni një grabujë për të përzier shtresën e sipërme të tokës dhe kompostimin.

Përdorni një grabujë për të përzier përzierjen e tokës
Përdorni një grabujë për të përzier përzierjen e tokës

Përgatitni fara të mira përpara se të mbillni barin e kopshtit

Në varësi të nevojave tuaja dhe realitetit të secilit projekt, përgatitni sasinë e duhur të barit të lëndinës. Vini re se bari i ri duhet të përdoret për mbjellje.

Përgatitja e barit për kopshtin
Përgatitja e barit për kopshtin

Çdo lloj mulch ka kërkesat e veta teknike. Ka kërkesa të ndryshme në varësi të mënyrës së mbjelljes së tapetit apo mbjelljes. Për barin me tapet si: bar kadife japonez; bari i qimeve të derrit… pastaj 1 m2 fara e barit do të rritet 1.2 m2 toka. Për sa i përket barit të kultivuar si: Gjethja e xhenxhefilit; Torus chi… po deshironi te rriteni do te merrni 2m2 mbjellja mesatare do të marrë 3m2; Nëse dëshironi të holloheni, do të arrini deri në 4 m2 toka.

Si të mbillni barin e kopshtit
Si të mbillni barin e kopshtit

Mbjellja e barit kopsht

Hapi 1: Mbjellja e barit (pas përgatitjes së tokës)

Për barin e tapetit: Përdorni sipërfaqen e dyshekëve të farës sipas numrit të përbashkët prej 0,5×1 m shtrirje drejt, dhe çdo lëndinë do të jetë afër njëra-tjetrës sipas vijës së qepallës. Për barin e kultivuar: Ndani shkurret e farës së barit në shumë nëndegë. Çdo degë do të ketë rreth 3-5 fara bari. Vendoseni butësisht në tokë ose përdorni një fëndyell për të bërë një vrimë dhe për të ulur tehun e barit.

Mbjellja e barit në kopsht
Mbjellja e barit në kopsht

Hapi 2: Përdorni feçet Përzieni hirin e lëvozhgës së orizit dhe përhapeni sipër sipërfaqe bari (nëse qilimi nuk ka nevojë për këtë thurje)

Përhapja e kompostos për të mbjellë barin e kopshtit
Përhapja e kompostos për të mbjellë barin e kopshtit

Hapi 3: Përdorni një kompaktor druri, të ngjeshur lehtë në mënyrë që rrënjët e barit të ngjiten në tokë. Në të njëjtën kohë, spërkatni tokë shtesë hiri në vendet ku mungon.

Mbjellja e barit të mesëm do të rritet më së miri
Mbjellja e barit të mesëm do të rritet më së miri

Këshillë: Përvoja tregon se mbjellja e të dyjave ka përparësitë më të mëdha, si duke kursyer farat, ashtu edhe duke lejuar që bari të rritet dhe të prodhojë më shumë rrënjë. Në këtë mënyrë mbjelljeje, pas 20-25 ditësh, bari mbulohet në mënyrë të barabartë, i lëmuar dhe i bukur.

Si të kujdeseni që bari i kopshtit të jetë gjithmonë i harlisur

Përveç mbjelljes së barit të kopshtit me teknikën e duhur, kujdesi për lëndinën është gjithashtu një pjesë po aq e rëndësishme që ju të zotëroni një lëndinë të harlisur kopshti.

supë e gjelbër pikante san vuon
Kujdesi për lëndinën e kopshtit

Si të kujdeseni për barin e kopshtit të sapombjellë në muajin e parë

Kur bari i kopshtit nevoja e mbjellë rishtazi për të siguruar lagështi të mjaftueshme; Prandaj, duhet të ujitet rregullisht. Vini re se është e nevojshme të pastrohen vendet ku uji është i ndenjur për të shmangur barin e ngopur me ujë dhe gjithashtu të ujiten vendet ku është mbjellë bari për të krijuar kodra të larta.

Lotim i barit të kopshtit
Lotim i barit të kopshtit

Plehra siguron lëndë ushqyese në lëndinë. Në muajin e parë, duhet t’i kushtoni vëmendje 3 afateve kohore të mëposhtme:

  • 5 ditë pas mbjelljes duhet aplikuar 2 kg DAP/100m2
  • 15 ditë pas mbjelljes aplikoni 3 kg DAP/100m2
  • 30 ditë pas mbjelljes aplikoni 2 kg NPK 16-16-8 dhe 1 kg kek me vaj/100m2.
Plehrat sigurojnë lëndë ushqyese për lëndinë
Plehrat sigurojnë lëndë ushqyese për lëndinë

Përveç kësaj, është e nevojshme që në muajin e parë të pastrohet rregullisht 2-3 herë, në mënyrë që të mos shohim më barërat e këqija.

Kujdesuni për barin e kopshtit në muajt në vijim

Lotim: Gjithmonë krijoni lagështi në tokë, trashësia e tokës është të paktën 3 cm. Hapeni fushën kur bie shi i madh, mos lejoni që bari të mbytet me ujë për më shumë se 24 orë.

Pleh: Çdo muaj duhet aplikuar 2 kg DAP/100m2. Nëse bari është shumë i errët, zëvendësoni DAP me NPK (16-16-8). Nëse bari nuk është i lëmuar, shtoni 1 kg kek me vaj/100m2. Disa vite më vonë, është e nevojshme të aplikohen më shumë plehra organikë dhe mikroorganizma pak a shumë në varësi të lëndinës aktuale.

Pastroni barërat e këqija për ta mbajtur kopshtin të bukur
Pastroni barërat e këqija për ta mbajtur kopshtin të bukur

Vini re se barërat e këqija duhet të pastrohen rregullisht së bashku me procesin e kositjes së lëndinës; Për të ruajtur bukurinë e lëndinës së kopshtit mesatarisht nga 20 deri në 30 ditë, prerë një herë. Gjatë prerjes duhet të lini rreth 1-1,5 cm.

Kositni rregullisht lëndinë për të krijuar një pamje të bukur për kopshtin
Kositni rregullisht lëndinë për të krijuar një pamje të bukur për kopshtin

Disa dëmtues dhe sëmundje të zakonshme për barin e kopshtit

Bari i kopshtit shpesh sulmohet nga dëmtuesit dhe sëmundjet për shumë arsye të ndryshme. Është e mundur që mungesa ose teprica e lëndëve ushqyese të bëjë pH të tokës të paqëndrueshëm; ndryshimet e motit; drenazhim i dobët… Shumë lloje bari janë të infektuara për shkak të ndryshimit të kushteve të motit; Ky është edhe shkaku kryesor i sulmit të lëndinës së kopshtit nga dëmtuesit.

Kujdesuni mirë për barërat e këqija për të shmangur dëmtuesit
Kujdesuni mirë për barërat e këqija për të shmangur dëmtuesit

Afidat, vemjet që hanë gjethe, krimbat e bardhë të tokës…. janë dëmtues të zakonshëm në lëndina. Ju mund të përdorni Bassa: trajtimi i bimëve; Fenbis: trajtimi i krimbave të gjetheve; Vibasu 10H: trajtimi i krimbave të bardhë, krimbave të tokës, vemjeve, kriketave, milingonave… (Dozimi dhe përdorimi ndiqni udhëzimet në etiketën ose paketimin e barit).

Kujdesuni për barin e kopshtit tuaj siç duhet për të zotëruar një kopsht të bukur
Kujdesuni për barin e kopshtit tuaj siç duhet për të zotëruar një kopsht të bukur

Nëse keni nevojë të mbillni bar lëndinë për kampusin tuaj të shtëpisë ose të krijoni lëndina të gjelbra përreth parqeve, kompanive, parqeve industriale etj., mund të na kontaktoni menjëherë. Hanoi Bonsai për këshilla më specifike.

Hanoi Bonsai One Member Co., Ltd

  • Linja telefonike: 088.66.22.088 VND
  • Zalo/Viber: 0915.885.558

Adresë:

  • Dyqani 1: 628 Hoang Hoa Tham, Tay Ho, Hanoi
  • Dyqani 2: 616 Hoang Hoa Tham, Tay Ho, Hanoi
  • Dyqani 3: 583 Hoang Hoa Tham, Ba Dinh, Hanoi

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now