Công dụng, cách dùng Sâm tố nữ | Flowerfarm.vn

Xhensen femër 1

Figura 1: Xhensen femëror (Pueraria mirifica)

1. Informacion shkencor:

 • Emri i shkencës: Pueraria mirifica Airy Shaw et Suvat.
 • Emra të tjerë: tapioka me rrënjë të rrumbullakëta, Kwao Krua, Kwao Krua Kwao, White Kwao Krua, në të cilat emri White Kwao Krua është emri në literaturën shkencore.
 • Familja: Fasule (Fabaceae).

2. Përshkrimi i pemës:

Zhardhokët e tapiokës janë hardhi, shumëvjeçare, mund të rriten deri në 10 m të gjatë. Rrënjët zhvillohen në zhardhokë të mëdhenj e të rrumbullakët. Gjethet e përbëra, të alternuara, të përbëra nga 3 gjethe të plota ose me lobe. Tufë lulëzuese e lëkundur e përbërë nga 3 fletëza të plota ose me lobe, që rriten në gjethet intersticiale, duke përfshirë shumë lloje lulesh aromatike me ngjyrë vjollcë-jeshile. Fruti është i verdhë i zbehtë, me qime të buta, të shtrënguara midis farave.

3. Shpërndarja:

Pueraria Mirifica u gjet për herë të parë në Tajlandën veriore, Myanmar 800 vjet më parë. Aktualisht, kjo specie shpërndahet kryesisht në pyjet gjetherënëse në verilindje dhe veriperëndim të Tajlandës, Mianmarit dhe Indisë. Që nga zbulimi i saj e deri më tani, Pueraria Mirifica përdoret ende zakonisht në Tajlandë si një ilaç ezoterik për të ndihmuar në përmirësimin e plakjes me efektin e zbukurimit të lëkurës, nxirjes së flokëve, rritjes së qarkullimit të gjakut dhe përmirësimit të qarkullimit të gjakut, kujtesës dhe mirëmbajtjes së fiziologjisë për gratë.

Në Vietnam, në vitin 2011, gjatë një sondazhi për të anketuar burimet e bimëve mjekësore në Ban Ca – Son La, Bachelor Ngo Van Trai – Ish-oficer i Institutit Qendror të Materialeve Mjekësore zbuloi aksidentalisht praninë e xhensenit femëror në zonën e banimit të grupi etnik tajlandez i bardhë. Nëpërmjet hetimeve, dihet se gratë tajlandeze që jetojnë këtu shpesh përdorin këtë rrënjë femër xhensen për të mbuluar fytyrat e tyre, marrin ujë për të pirë për t’i bërë flokët e gjatë të butë, lëkurë të lëmuar, bel të hollë dhe për të rritur pjellorinë. Gjatë procesit të kërkimit, shkencëtarët vietnamezë zbuluan gjithashtu se kjo varietet xhensen është shpërndarë në provincat veriperëndimore të Vietnamit si Son La, Yen Bai, Tuyen Quang dhe disa rrethe malore të Thanh Hoa dhe Nghe An. Megjithatë, për shkak se zhardhokët bëjnë ilaç, kështu që pas korrjes, pema nuk është më në gjendje të rigjenerohet. Së bashku me kërkesën në rritje për përdorim, kjo bimë është bërë shumë e rrallë dhe e rrallë në Vietnam.

Përballë kësaj situate alarmante, duke filluar nga fundi i vitit 2017, Tue Linh Co., Ltd. ka investuar në kërkimin dhe zhvillimin e dhjetëra hektarëve të zonave të rritjes Pueraria Mirifica në përputhje me standardet GACP-WHO në rajonin veriperëndimor të Vietnamit.

Xhensen femër 2

Figura 2: Pastroni zonën e rritjes Pueraria Mirifica, sipas standardeve GACP-WHO të Tue Linh Co., Ltd.

4. Pjesët e përdorura

Rrënjët e

5. Përbërja kimike:

Shkencëtarët kanë gjetur të paktën 17 Përbërësit aktivë që kanë efekte estrogjenike në xhensen femër, duke përfshirë:

 • 10 izoflavonoide (daizein, genistein, kwakfurin, daidzin, genistin, puerarin…)
 • 4 coumestan (coumestrol, mirificouestan, hidrat miricoumestan, glikol miricoumestan)
 • 3 krom (miroestrol, izomiroestrol, deoksimiroestrol).

Të gjitha këto substanca janë strukturore të ngjashme me 17β-estradiolin.

Në të cilat, 2 substanca miroestrol dhe deoksimiroestrolme një përmbajtje prej 2-3mg në 100mg pluhur rrënjë P.mirifica të thatë, janë 2 përbërësit aktivë me aktivitetin më të fortë estrogjenik nga të gjithë estrogjenët që rrjedhin nga bimët, me aktiviteti estrogjenik nga ana e tij 1000 dhe 10000 herë më të fortë krahasuar me filizat e sojës.

Gjithashtu gjatë hulumtimit, shkencëtarët zbuluan gjithashtu: Edhe pse përbërësi aktiv Deoxymiroestrol është shumë i çmuar, përmbajtja në Pueraria Mirifica nuk është shumë. Për të mos përmendur, ai oksidohet lehtësisht në temperatura të larta dhe formon një substancë më pak aktive. Prandaj, për të aplikuar Feminine në kujdesin praktik shëndetësor, bukurinë dhe fiziologjinë femërore, është e nevojshme të kryhen kërkime dhe të zhvillohen metoda të nxjerrjes së fitoestrogjeneve, veçanërisht Deoksimiroestrolit dhe Miroestrolit të kësaj specie xhensen.

Nisur nga nevojat praktike të mësipërme, në vitin 2017, Instituti i Kimisë – Akademia e Shkencës dhe Teknologjisë e Vietnamit kreuHulumtimi mbi nxjerrjen dhe izolimin e përbërësve kryesorë aktivë në Pueraria Mirifica“. Projekti ka marrë rezultate jashtëzakonisht pozitive:

 • 1. Ky është studimi i parë në Vietnam që izoloi dhe izoloi me sukses dy fitoestrogjenët më të fortë nga Pueraria Mirifica, Miroestrol dhe Deoxymiroestrol.
 • 2. Ndërtimi me sukses i një procesi për nxjerrjen e fraksioneve të pasura me fitoestrogjen nga Pueraria Mirifica
 • 3. Më konkretisht, gjatë hulumtimit, shkencëtarët zbuluan gjithashtu: Femra vietnameze Pueraria Mirifica ka përmbajtjen e përbërësve aktivë Deoxymiroestrol dhe Miroestrol 5.8 herë më të lartë dhe 7.2 herë më të lartë se kampioni i Thai Pueraria Mirifica.

Xhensen femër 3

Figura 3: Rezultatet e testit të përmbajtjes së Miroestrolit dhe Deoksimiroestrolit në Vietnamese dhe Thai Pueraria Mirifica

Nga rezultatet e mësipërme të kërkimit, Instituti i Kimisë – Akademia e Shkencës dhe Teknologjisë e Vietnamit ka transferuar ekskluzivisht procesin e nxjerrjes së Pueraria Mirifica në Tue Linh Co., Ltd., për ta zbatuar atë në prodhimin e produkteve të xhensenit.Tek Nu Tue Linh.

Xhensen femër 4

Figura 4: Ceremonia e nënshkrimit për të transferuar temën e nxjerrjes së përbërësve aktivë të çmuar në Pueraria Mirifica

6. Shije:

Rrënjët e Pueraria Mirifica kanë një shije të ëmbël, pikante dhe mesatare, në dy meridianët dhe shpretkat, dhe kanë efektin e relaksimit të muskujve, humbjes së nxehtësisë, rigjenerimit, vetëm etjes, rimëkëmbjes nga diagnoza, promovimit të yang-ut dhe vetëm përshkrimit.

Lulja Pueraria Mirifica ka një shije të ëmbël, është mesatare dhe ka efekt detoksifikues të alkoolit.

7. Përdorimi dhe përdorimi:

Sipas përvojës popullore, xhensen femra përdoret shpesh në një dozë prej 5 mg/kg/ditë në mbrëmje për të luftuar rrudhat, për të errësuar flokët dhe për të stimuluar rritjen e flokëve, për të reduktuar kataraktet, për të mbështetur trajtimin e humbjes së kujtesës, për të rritur forcimin e forcës fizike, për të rritur qëndrueshmërinë. , rrisin qarkullimin e gjakut dhe trajtojnë çrregullimet e gjumit.

Kohët e fundit, Pueraria Mirifica përdoret gjithashtu për të lehtësuar simptomat që lidhen me moshën dhe mungesën e estrogjenit, si p.sh. gjinjtë e varur, lëkurën e rrudhosur, osteoporozën dhe flokët gri, sepse përmban përbërës të ngjashëm me estrogjenin.

Shihni gjithashtu: Përfitimet e Pueraria mirifica (Femra Pueraria Mirifica) – Mjetet juridike bimore për simptomat e menopauzës

8. Efektet farmakologjike dhe studimet shkencore mbi Pueraria Mirifica:

Pueraria Mirifica është bari më i fuqishëm estrogjenik i disponueshëm sot:

 • Sidomos në vitin 2005, në një studim të një grupi shkencëtarësh A. Matsumara, A. Ghosh, Prof. Pope, PD Darbre i Departamentit të Biologjisë Qelizore dhe Molekulare, Universiteti i Reading (UK) tregoi: Deoksimiroestroli aktiv është 1000 dhe 10000 herë. më i fortë, respektivisht, se dy fitoestrogjenet Daidzein dhe Genistin në filizat e sojës, që është estrogjeni më i mirë natyral për gratë.
 • Zbulimi i përbërësit aktiv Deoxymiroestrol ka hapur një terapi të re të përsosur hormonale shtesë për të zëvendësuar estrogjenin sintetik dhe suplementet e estrogjenit të embrionit të sojës.

Pueraria Mirifica ndihmon në reduktimin e shpejtë të simptomave të perimenopauzës dhe menopauzës.

Një studim i vitit 2001 nga autori Verasing Muangman dhe kolegët e tij (Tajlandë) testoi një formulë mjekimi bimor nga Pueraria Mirifica.

 • Rezultatet: pas 1 muaj përdorimi me një dozë prej 200 mg/ditë: 100% e përdoruesve kanë përmirësuar simptomat e afsheve të nxehta, depresionit, lëkurës së thatë. Pas 2 muajsh: shenjat e mëparshme të përmirësimit mbahen ende, gjumi nuk është më i shqetësuar. Pas 3 muajsh: gjoks më të fortë, lëkurë më të shndritshme dhe më të lëmuar, ulje të kolesterolit në gjak. Pas 4 muajsh: simptomat e perimenopauzës janë zhdukur plotësisht, trupi është i shëndetshëm dhe i përmirësuar mendërisht. Për të sqaruar më tej efektin, në vitin 2004 shkencëtarët tajlandezë kryen gjithashtu një provë klinike në spitalin Hat Yai – duke përdorur Pueraria Mirifica për të trajtuar gratë me simptoma para menopauzës. Rezultatet tregojnë se: 100% e përdoruesve pas 4-6 muajsh kanë përmirësuar ndjeshëm simptomat e pagjumësisë, afsheve të nxehta, lëkurës së thatë dhe rrudhave, kolesterolit të lartë në gjak, ishemisë, osteoporozës….

Përveç kësaj, studimi i mësipërm tregon gjithashtu se Pueraria Mirifica ndihmon në mbajtjen e niveleve të FSH/LH (një hormon që luan një rol të rëndësishëm në stimulimin e vezoreve për të prodhuar estrogjen) në një nivel të qëndrueshëm. Në vitin 2007, shkencëtarët tajlandez vazhduan të kryenin një provë klinike të fazës III duke krahasuar efektet e Pueraria Mirifica me estrogjenet e konjuguar (CEE) në kombinim me ose pa acetat medroksiprogesterol (MPA) në trajtimin e simptomave të menopauzës tek gratë para menopauzës dhe rezultatet: Pueraria Mirifica ka Efektet estrogjenike të ngjashme me CEE dhe mund të zvogëlojnë simptomat e menopauzës tek gratë para menopauzës.

Shiko me shume:

Testimi i aktivitetit estrogjenik të Pueraria mirifica Airy Shaw & Suvatabandhu në epitelin e mitrës tek minjtë

Përbërja kimike e vajit esencial të specieve Pueraria mirifica (White Kwao krua)

Pueraria Mirifica ndihmon në përmirësimin e funksionit seksual.

Pueraria Mirifica ndihmon në përmirësimin e ndjeshëm të fiziologjisë nëpërmjet mekanizmit të mëposhtëm: reduktimin e thatësisë dhe rritjen e shëndetit vaginal. Kjo u konfirmua në një studim klinik në Universitetin Mahidol, Bangkok, Tajlandë në 2007.

 • Rezultatet treguan se pas 3 muajsh: simptomat e thatësisë vaginale në grupin që përdorte Pueraria Mirifica u ulën ndjeshëm. Sidomos pas 6 muajsh, treguesit e shëndetit vaginal si lagështia, niveli i pH, elasticiteti, vëllimi i sekretimit (lëngu vaginal) u rritën ndjeshëm. Sidomos kur përdorni ekstraktin e Pueraria Mirifica në një dozë prej 5 mg/kg/ditë, rezultatet: Rritni qelizat epiteliale vaginale, rritni volumin e thatë vaginale. Në një provë klinike nga Manonai et al (2007), 51 gra në postmenopauzë që merrnin 20, 30, 50 mg/ditë xhensen femër për 24 javë reduktuan simptomat e thatësisë vaginale dhe rivendosën epitelin atrofik vaginal. , reduktuan pH vaginale në acid. Një vit më vonë, Manonai vazhdoi të kryente një provë klinike 24-javore të rastësishme, të dyfishtë të verbër, të kontrolluar nga placebo në gratë pas menopauzës që tregoi se Pueraria Mirifica kishte një efekt ruajtës të kockave të ngjashme me atë të estrogjeneve me bazë estrogjeni. në vlerësimin e kockave shënuesit e qarkullimit dhe një rënie në nivelet e fosfatazës alkaline (ALP).

Antioksidant dhe kufizues i procesit të plakjes:

Puerarin dhe daizein kanë efekte të ngjashme antioksiduese me α-tokoferol. Përqendrimi i Puerarinës ishte i lidhur qartë me efektin antioksidant të xhensenit.

 • Studimi in vitro nga T Chattuwwatthana et al në 2015 demonstruan se ekstrakti Pueraria Mirifica mund të ngadalësojë shkallën e plakjes së lëkurës dhe mund të përfshihet në përbërjen e produkteve kundër rrudhave. Në një studim in vivo nga Waranya Chatuphonprasert në 2012 në minjtë e ovariektomizuar, rezultatet treguan se ekstrakti i xhensenit rriti ndjeshëm përqendrimin e antioksidantit glutathione (GSH) dhe raportin e GSH/GSSH si në mëlçi ashtu edhe në mitër, kur estradioli nuk e kishte këtë efekt.

Xhenseni femëror ndihmon në forcimin e gjoksit, kufizimin e gjinjve të varur:

 • Në një provë klinike të kryer në Universitetin Chulalongkorn në Tajlandë dhe në Mbretërinë e Bashkuar, u përcaktua se përqindja e grave që përdorin pluhur ekstrakt Pueraria Mirifica (800 mg/ditë për 2 muaj) në mënyrë efektive zmadhimi i gjirit është 82% dhe forcimi i gjirit është 88%.
 • Pueraria Mirifica mund të zgjerojë kanalet e qumështit në gji dhe të zgjerojë indin yndyror, të rrisë ligamentet rreth gjirit në formë. Kanalet degëzohen nga thithka në brendësi të gjirit, duke përfunduar në grupe lobulash, të cilat nga ana e tyre çojnë në gjoks më të fortë. Pueraria Mirifica mund të ruajë kolagjenin, të zhvillojë qeliza të reja të lëkurës, të bëjë gjoksin të butë, të lëmuar dhe me pamje natyrale.

Produkte që përmbajnë përbërës të xhensenit femëror në treg sot

Produkt i Tue Linh Xhensen dhe Feminine Factor

Tue Linh Feminine Xhensen është një produkt iTeknologjia e nxjerrjes e transferuar ekskluzivisht e Akademisë së Shkencës dhe Teknologjisë së Vietnamit.

Ndihmon në plotësimin e hormoneve natyrore në mënyrë të sigurt dhe të fortë 10,000 herë fara e sojës.

I përshtatshëm për femrat në permenopauzë, menopauzë, mungesë dhe rënie të hormoneve femërore, me manifestime: ndezje të nxehta, pagjumësi, plakje të lëkurës.

5. Xhensen femër

Tue Linh Feminine Xhensen – Suplement hormonal natyral, i sigurt dhe efektiv

Më sipër janë disa informacione rreth imazhit, dozës dhe përdorimit të Pueraria Mirifica. Nëse keni nevojë për këshilla dhe mësoni më shumë për Pueraria Mirifica dhe bimë të tjera mjekësore, mund të kontaktoni në numrin e linjës telefonike. 1800.1190 (konsultim falas) ose bëni pyetjen tuaj në seksionin e komenteve në fund të artikullit, Kërkoni barëra medicinale do t’ju përgjigjet pyetjeve tuaja për t’ju ndihmuar të merrni informacion më të besueshëm.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now