Giống Chanh Không Hạt- Hướng dẫn trồng chanh không hạt xuất khẩu | Flowerfarm.vn

Tabela e përmbajtjes
së pari
Prezantimi i varieteteve të limonit pa fara:
2 Udhëzime teknike për rritjen e kulturave pa farë për eksport:

  • Kërkon tokë limoni pa fara
  • Sezoni i rritjes së limonit pa fara
  • Dendësia e mbjelljes së limonëve pa fara
  • Plehërimi dhe kujdesi për pemët e limonit pa fara
  • Trajtimi i lulëzimit në limon pa fara
  • Rifekondoni pemët e limonit pa fara pas korrjes, duke krasitur degët
  • Parandalimi dhe trajtimi i limonit pa fara

3 Ku të blini fidane limoni pa fara

1 Prezantimi i varieteteve të limonit pa fara:

limon pa fara, Lim Ca Paper Lemon, American Lemon, American Seedless Lemon ka emrin anglez Persian Lime. Karakteristika e pemës së limonit pa fara është se është një pemë pa gjemba, e përshtatshme dhe që rritet mirë me klimën e Vietnamit.Lulet e limonit pa fara rriten në grupe, petalet janë të bardha, forma e frutave është pak e gjatë, e thartë dhe aromatik.
Varietetet e limonit pa fara pak gjemba në kërcell dhe fruti i ngjan një limoni tradicional. Kur degët janë në fazën e pjekurisë, gjembat degradohen, pema jep fruta të gabuara, një tufë jep 7-8 fruta. Nga viti i 3-të në të 4-të, rendimenti do të jetë më i lartë. Limonët pa fara do të korren për më shumë se 10 vjet përpara se të degjenerohen
Pema mund të rritet deri në 6 m lartësi, kërcelli është pa gjemba, gjethja është e rrumbullakët, fruti është i grumbulluar, pa fara (ose vetëm disa fara).
Limon pa fara është të japë fryte gjatë gjithë vitit. Pema gjithashtu ka rezistencë shumë të fortë ndaj sëmundjeve, veçanërisht jo e infektuar me sëmundjen e venave jeshile si pemët e tjera agrume
Limoni pa fara është i lehtë për t’u rritur, më pak i ndjeshëm ndaj dëmtuesve dhe sëmundjeve dhe jep fruta gjatë gjithë vitit, nga mbjellja deri në korrje në 18 muaj. Mesatarisht, një pemë do të japë rreth 40 kg, rendimenti mesatar është rreth 30 – 40 ton fruta/ha/vit, duke u shitur me çmime që variojnë nga 20 – 30,000 VND për kg, minus koston që fermerët kanë ende një fitim mbi 400 milion VND në vit.ha.
Limoni pa fara është një nga produktet bujqësore me vlerë të lartë eksporti dhe prodhim të qëndrueshëm. Këtu janë udhëzimet e mbjelljes limon pa fara e orientuar drejt eksportit.

nuk keni një limon?

2 Udhëzime teknike për rritjen e kulturave pa farë për eksport:

Kërkon tokë limoni pa fara

Limon pa fara ka përshtatshmëri të gjerë me mjedisin e jetesës, kështu që zgjedhja e tokës për të mbjellë pemë limoni nuk është një kërkesë shumë e vështirë. Limon pa fara I përshtatshëm për të gjitha llojet e dherave për sa kohë që toka nuk është e ngopur me ujë dhe mjafton të ujitet në sezonin e thatë. Por që pema e limonit të zhvillohet në mënyrë optimale, dheu i mirë është gjithashtu një çështje prioritare. Prandaj, toka më e përshtatshme është toka e lirshme, e pasur me humus. Është e nevojshme të merren masa për të parandaluar mbytjen e ujit dhe thatësirën për pemët që tani.

Sezoni i rritjes së limonit pa fara

Limon pa fara Mund të mbillet gjatë gjithë vitit, veçanërisht kultura dimër-pranverë mbillet në shkurt-mars, kultura vjeshtë-dimër mbillet nga gushti – tetor.
Para se të vazhdohet me teknikat e mbjelljes Limon pa fara Duhet të hapim një gropë 1-2 muaj përpara, në ultësirë ​​gropa është 30-40 cm e thellë, toka kodrinore është 60-80 cm e thellë.
Gërmimi i kanaleve: Për të rritur koeficientin e përdorimit të tokës, gjerësia mesatare e kanaleve është 1.8m – 2m. Megjithatë, madhësia e hendekut varet nga sa e thellë ose e cekët është shtresa e kultivimit.
Kur toka bujqësore konvertohet në një kopsht ose një kopsht të përzier, teknika zakonisht zbatohet në llojin e rrogos ose indeve. Në mënyrë që pema e Limonit të rritet mirë, në vitin e parë kur ngremë një kopsht, duhet të mbjellim bimë që mund të tolerojnë pH të ulët: kallam sheqeri, ananasi… më pas të rritet Limon.

Dendësia e mbjelljes së limonit pa fara:

Për shkak të ndërkulturës, dendësia e pemëve është shumë e ndryshueshme, në intervalin 40-100 pemë/person (1000m2), me një mesatare prej 70 pemë/publik.
Distanca e mbjelljes së Limonit është (4m x 4m) ose (5m x 5m). Kjo distancë ndryshon në varësi të faktit nëse ka bujqësi ndërkulturore apo intensive.
Më pas është e nevojshme të përgatitet sasia e mëposhtme e plehut: Pleh organik i kalbur: 20-30 kg; pleh fosfat 0,5 kg; kalium 0,1 kg; pluhur gëlqereje 1 – 1,5 kg.Përzihet sasia e plehut me tokën, ujitet, rreth 10-15 ditë më vonë mund të mbillet.
Toka për rritjen e indeve është zakonisht tokë e sipërme ose aluviale përgjatë lumit, e cila thahet. Indi duhet të jetë 30-40 cm i gjatë dhe rreth 80-100 cm në diametër. . Kur mbillni, vendosni një shtresë plehërimi të përzier me tokë në vrimë në mënyrë që kur vendosni vazo, sipërfaqja e vazos të jetë në nivel me sipërfaqen e indeve, përdorni një thikë për të prerë pjesën e poshtme të tenxhere dhe më pas bëni një prerje gjatësore të tenxhere. për të tërhequr qesen plastike dhe për ta mbushur me tokë. , Spërkatës. Në mënyrë që të kemi tokë të mjaftueshme për të rritur rrënjët, duhet të shtojmë më shumë tokë në inde çdo vit. Gjatë vendosjes së pemës, është e nevojshme të rrotullohet shartimi (nëse është pemë e shartuar) drejt erës për të shmangur thyerjen e degëve. Pas mbjelljes, këshillohet të ngjitni një kunj për t’i mbajtur fidanët fort për të shmangur që era dhe shiu të tundin rrënjët, gjë që do të ndikojë në rritjen e pemës. Kushtojini vëmendje që të mos mbusheni me dhe në pozicionin e shartimit.

Plehërimi dhe kujdesi për pemët e limonit pa fara

Sepse çdo pemë vjetore Limon pa fara jep fruta 4 deri në 5 herë, kështu që nuk është e nevojshme të trajtohet jashtë sezoni, por gjëja më e rëndësishme është të jepni pleh të mjaftueshëm që pema të lulëzojë, të japë fruta dhe të zhvillohet. Më e rëndësishmja është sasia e fosforit dhe kaliumit për bimët. Këta janë 2 faktorë që lidhen me rritjen dhe zhvillimin. Përveç kësaj, është e nevojshme të aplikoni kalcium çdo muaj në mënyrë që procesi i transportit dhe përthithjes brenda bimës të bëhet rregullisht dhe të jetë gjithashtu një faktor për të kufizuar sëmundjet në kopsht.
Pjesa më e madhe e rrënjëve të limonit thahen, temperatura e lartë e tokës në verë ndikon në rrënjët e agrumeve, është e nevojshme që rrënjët të mbahen të lagura me kashtë të thatë dhe rreth 20 cm nga rrënja. Kjo metodë gjithashtu shmang rritjen e barërave të këqija dhe kur kashta të dekompozohet, ajo do t’i sigurojë tokës një sasi të konsiderueshme humusi. Të lashtat mund të ndërpriten (misër, fasule, patate…) kur bimët janë ende mëndafsh.
Limoni është shumë i ndjeshëm ndaj ujit, nëse niveli i ujit në hendek është shumë i lartë, mund të shkaktojë mbytje dhe kalbje të rrënjëve. Prandaj, është e nevojshme që niveli i ujit në kopsht të mbahet 40-60 cm larg sipërfaqes. Në sezonin e thatë uji duhet të lihet në mjedisin natyror për të larë alumin.Në stinën e shirave niveli i ujit në kopsht është më i ulëti dhe 70-90 cm nga sipërfaqja.
Është për të nxjerrë në sipërfaqe shtresën e re të baltës nën hendek me trashësi rreth 2 cm.
Përparësitë: Ofron më shumë lëndë ushqyese për bimët; ngrini gradualisht shtresën e kultivimit; Kullimi mund të kombinohet me nxjerrjen e ujit për trajtimin e luleve.
Kundër: Kufomat që nuk janë dekompozuar plotësisht do të vendosen në dysheme; me anë të gërmimit, vendosni aksidentalisht shtresën e mundshme të shapit në shtrat për të shkaktuar helmim; Për të kapërcyer këto disavantazhe, ne mund ta gërmojmë llumin çdo dy vjet ose ta vendosim në shtrat dhe ta përqendrojmë në një vend që të thahet plotësisht përpara se të fekondojmë bimët.
Kur vjen stina e vjeljes, por çmimi është i ulët, mund të ankorohet fruti në pemë duke përdorur plehra gjethore në përbërje me hormone të grupit Auxin, giberelinë… të spërkatura në pemë. Kjo masë mund të ankorohet e lënë për 15-30 ditë. Megjithatë, ankorimi i tepërt i majtë ka një efekt negativ në rritjen dhe jetëgjatësinë e pemës.

Trajtimi i lulëzimit në limon pa fara

Pemët e limonit shpesh i dallojnë sythat e luleve në kushte të thata, kështu që kur pemës i mungon uji për një periudhë kohore (veçanërisht në sezonin e thatë) dhe më pas ujitet, pema tenton të lulëzojë. Prandaj, është e mundur të krijohet një thatësirë ​​që pema e Limonit të lulëzojë njëkohësisht me anë të një të afërmi të njohur si “shtrydhja e ujit”.
Shtrydhja e ujit në lule ka këto përparësi: Bimët lulëzojnë në të njëjtën kohë; Të ardhura totale ekonomike të larta një herë, të përshtatshme për përkujdesje, plehërim dhe korrje.
Por ka disavantazhe janë: Rrënjët priren të rrënjosen në kohën e mos lotimit, bimët plaken shpejt.

Plehëroni pemët e limonit pa fara

Pemët e limonit duhet të pajisen me lëndë ushqyese të mjaftueshme si bimët e tjera. Megjithatë, në varësi të tokës, varietetit dhe fazës së rritjes, llogaritni sasinë e plehut të ofruar çdo vit për bimët e përshtatshme.
Kur bimët janë ende në vitin 1, Plehrat Mikroorganik Funksional HUMIX mund të aplikohen dy herë në vit, çdo herë nga 2 kg -3 kg/bimë.
Për pemët e limonit në fazën e biznesit është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje plehërimit në periudhat e mëposhtme: Në pemën e limonit në periudhën e biznesit (është prodhuar fruta të qëndrueshme) përdorni Pleh Bio-Organik HUMIX i specializuar për agrumet. me kuant nga 1,5 kg – 2 kg për çdo pemë një herë, aplikojeni 3-4 herë në kohët e mëposhtme:

Para lulëzimit: Ndihmon bimët të dallojnë shpejt filizat e luleve.

Pas frutimit dhe periudhës së rritjes së frutave

Rifekondoni pemët e limonit pa fara pas korrjes, krasitni degët… .

Numri i herëve të plehërimit mund të variojë nga 4-6 herë/vit, duke u fokusuar kryesisht në fazën e lulëzimit dhe stimulimit të frutave të pemës.
Përdorimi i plehrave organike duhet t’i kushtojë vëmendje që plehu duhet të kompostohet siç duhet për të minimizuar patogjenët në pleh organik. Prandaj, rekomandohet përdorimi i plehrave mikro-organike dhe biologjike për të fekonduar limonët, si plehrat e sipërme me Pleh Bio-Organik HUMIX të specializuar për agrumet e përmendura më sipër, para mbjelljes ose plehërimit. të plehrave të tjerë (procesi i trajtimit të materialeve organike me mikroorganizma është i sigurt për bimët dhe siguron efikasitet të lëndëve ushqyese).

Përveç kësaj, në fazat e rritjes dhe zhvillimit të bimës, shtoni Pleh me gjethe të cilësisë së lartë HUMIX. Nëse Spërkatni, përzieni me një raport 1/200 (dmth 1 litër pleh HUMIX i përzier me 200 litra ujë të pastër) dhe spërkateni në të gjithë pemën. Ose përdoret për ujitje me rrënjë, përzihet me një raport 1/100 (1 litër pleh HUMIX i përzier me 100 litra ujë.

Hapat për të krijuar një tendë për limonët pa fara:

Nga pozicioni i shartimit (në nënshartesa) lart rreth 50-60 cm, më pas shtypni sythin për të hequr sythin, qëllimi është që filizat të flenë, pastaj zgjidhni vetëm 3-5 degë që të zhvillohen në drejtime uniforme. Nga kjo degë do të formohen degët e nivelit 2, niveli 3… pema do të ketë një tendë të rrumbullakët, të njëtrajtshme dhe të ekuilibruar, kur në periudhën e biznesit do të japë produktivitet të lartë, të përshtatshëm në kujdes, parandalimin e dëmtuesve si dhe kontrollin e dëmtuesve.korrje.

Krasitja: Çdo vit pas vjeljes është e nevojshme të hiqen degët frutore (zakonisht shumë të shkurtra rreth 10-15 cm), degët e sëmura, degët e dobëta, degët e shtrira brenda mbulesës që nuk mund të japin fryt.frut, degët kryqëzohen secila. tjera.

Parandalimi dhe trajtimi i limonit pa fara

Në teknikën e mbjelljes së pemëveLimon pa fara Nëse do të jetë efektive, parandalimi është gjithashtu shumë i rëndësishëm. Mënyra më e mirë për të parandaluar sëmundjen është krasitja e degëve. Kjo është faza që ndikon në produktivitetin dhe sëmundjet në kopsht, prandaj kontrolloni rregullisht për të hequr degët e vjetra, të dobëta dhe introverte. Këto janë degë të pazhvilluara, kështu që do të jetë faza më e dobët për depërtimin e sëmundjeve në kërcell, më së shumti tipike për gërvishtjet e kërcellit.
– Fidanët Limon pa fara klonimi me metodë aseksuale në formë shartimi ose prerje
– Fidanët e limonit pa fara të kualifikuara për t’u mbjellë:
+ Me pemë standarde të shartuara nga 30-40 cm të larta, bimë të shartuara, degët e shartuara tashmë kanë kotiledone dhe sytha që mbijnë qartë. Lartësia minimale e shartimit 15 cm. Kushtojini vëmendje kur mbillni, është mirë të lini 2-4 sy të mbin.
+ Me ekstraktin standard të pemës nga 40-60 cm lartësi, degët janë të sheshta, të shëndetshme dhe pa dëmtues dhe sëmundje.
– Përveç varietetit të limonit pa fara, qendra e fidanëve të Akademisë Bujqësore ofron edhe një sërë fidanësh të tjerë limoni si: limon pjeshke, limon çereku i katërt i Bach, limoni me gisht, limon mermeri, limon truri majmun,…

3 Ku të blini fidane limoni pa fara

Kontaktoni për të blerë fidanë dhe këshilla teknike. ju lutem kontaktoni
Qendra e Farave të Bimëve – Kompania e Kufizuar e Kërkimit dhe Zhvillimit Bujqësor të Vietnamit
Adresa: Parku Bioteknologjik – Akademia Bujqësore e Vietnamit – Buffalo Quy Gia Lam Hanoi
Numri i telefonit: 0247 301 6226 -0987884946 -0979589557 – 0981980186

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now