Hạt giống Hoa Cúc Vàng | Flowerfarm.vn

Krizantema e verdhë është një lule jashtëzakonisht e njohur në Vietnam. Ato përdoren shpesh në jetën tonë të përditshme. Prandaj, farat e verdha të krizantemës janë inkubuar shumë për të përmbushur kërkesën e madhe nga blerësit. Pra, cilat janë karakteristikat dhe si të rriteni dhe të kujdeseni për krizantemat e verdha nga farat, a e dini?

Disa hyrje rreth varietetit të krizantemës së verdhë

Krizantema e verdhë është një varietet lulesh jashtëzakonisht i larmishëm. Në botë ka më shumë se 1500 lloje të ndryshme të farave të krizantemës. Për shkak se e verdha është një ngjyrë popullore, pothuajse të gjitha varietetet e krizantemës aktualisht e kanë këtë ngjyrë.

Disa hyrje rreth varietetit të krizantemës së verdhë
Disa hyrje rreth varietetit të krizantemës së verdhë

Krizantema e verdhë ka emrin e përbashkët shkencor me varietetet e tjera, Chrysanthemum. Origjina e krizantemave vjen kryesisht nga Kina dhe Japonia. Më vonë, përmes mbarështimit dhe eksportit, ato u shfaqën në të gjithë botën, kryesisht në Azi. Në Vietnam, farat e verdha të krizantemës janë përqindja më e madhe.

Krizantema është një bimë barishtore, farat mbijnë mirë. Si të rritur, lartësia e tyre varion nga 70 cm në 90 cm. Kërcelli i margaritës ka shumë nyje dhe është shumë i brishtë, thyhet lehtë. Në varësi të kushteve të rritjes, kërcelli mund të jetë i drejtë ose zvarritës. Krizantema është një bimë me një gjethe që rritet në mënyrë të alternuar dhe ka një formë lobe me pupla.

Në Vietnam, farat e verdha të krizantemës është varieteti më i rritur. Arsyeja është sepse ato janë të përshtatshme për klimën në vendin tonë, dhe përdoren shumë në festa dhe evente të rëndësishme. Për shkak të një popullariteti të tillë, kuptimi, si dhe mënyra e rritjes dhe kujdesit për krizantemat e verdha nga farat mësohen nga shumë njerëz.

Ju mund të jeni të interesuar për: Farat e krizantemës

Kuptimi tipik i varietetit të krizantemës së verdhë

Këto farat e verdha të krizantemës popullor jo vetëm sepse kjo është një ngjyrë e zakonshme. Në fakt, kjo lule ka shumë kuptime të bukura që shumë njerëz i vlerësojnë. Kjo është edhe arsyeja pse ato përdoren shumë në raste të rëndësishme. Sidomos, në festën e Tet, krizantema e verdhë është lulja më e përdorur.

Kuptimi tipik i varietetit të krizantemës së verdhë
Kuptimi tipik i varietetit të krizantemës së verdhë
 • Krizantemat e verdha janë mishërimi i fisnikërisë

Krizantema e verdhë njihet si një lule që përfaqëson perandorin, duke treguar fisnikëri dhe pasuri. Që nga kohërat e lashta, ata kanë qenë një simbol i njohur i qëndisur në kostumet e mbretërve. Sot, në ditën e Vitit të Ri, festat kryesore, krizantemat shpesh zgjidhen për t’u ekspozuar në altar. Cila shtëpi është më e kujdesshme do të blejë farat e verdha të krizantemës rreth mbjelljes.

Krizantemat e verdha përdoren shpesh në fillim të vitit, sepse kuptimi i tyre është si një dëshirë për fat të mirë. Shfaqja e krizantemave të verdha në shtëpi është një shprehje e dëshirës për të pasur një vit të ri të begatë, të pasur dhe me fat. Madje, sipas folklorit, krizantema është gjithashtu një nga katër varietetet e çmuara të pemëve, të cilat janë gdhendur shumë në piktura, të quajtura piktura të katër lagjeve.

Fisnikëria e krizantemave reflektohet edhe në kulturën e vendeve të tjera. Në Kinë, për shembull, ato janë të gdhendura në monedha renminbi. Dhe sot e kësaj dite, kjo monedhë është ende në qarkullim të gjerë. Ndërkohë në Japoni, krizantemat e verdha hidhen në stemën kombëtare.

Krizantemat e verdha janë mishërimi i fisnikërisë
Krizantemat e verdha janë mishërimi i fisnikërisë
 • Simbolizon përkushtimin birnor të pasardhësve

Në secilin vend, kuptimi i krizantemës së verdhë interpretohet ndryshe. Në Vietnam, krizantema njihet më së miri si një simbol i devotshmërisë filial. Ky kuptim vjen nga një legjendë që pothuajse të gjithë e kanë dëgjuar kur ishin fëmijë.

Sipas legjendës, për të shpëtuar jetën e nënës së saj, një vajzë shkoi në një tempull për t’u lutur për bekimin e nënës së saj. I prekur nga sinqeriteti, Buda mishëroi dhe dhuroi një lule të ndritshme, të artë, që përfaqësonte jetën e nënës së vajzës së vogël. Por lulja ka vetëm 5 petale, që do të thotë se nëna e saj mund të jetojë vetëm 5 vjet. Për të ndihmuar nënën e saj të jetonte më gjatë, vajza e vogël grisi petalet në mënyrë që të mos i numëronte më.

 • Lulet nënkuptojnë fat

Nëse jeni besimtar në feng shui, do ta dini se krizantema e verdhë është një lule që sjell fat. Ata gjithashtu mund të ndihmojnë në largimin e shpirtrave të këqij, të sjellin fat të mirë dhe të mbrojnë familjen tuaj me më të mirën. Pra, në ditët e para të vitit, rritja e krizantemave në shtëpi do t’i ndihmojë pronarët e shtëpive të kenë një fillim shumë më të favorshëm dhe të sigurt të vitit.

 • Margaritë e verdha përfaqësojnë jetëgjatësinë

Një tjetër kuptim i bukur i margaritave të verdha është se ato përfaqësojnë jetëgjatësinë. Ky kuptim e ka origjinën nga një legjendë e lashtë kineze dhe është përhapur edhe sot e kësaj dite. Historia është se në ishullin e shkretë, vetëm kjo lule mund të rritet dhe të zhvillohet. Pra, jetëgjatësia bëhet edhe një vlerë e bukur që zotëron krizantema e verdhë.

Margaritë e verdha përfaqësojnë jetëgjatësinë
Margaritë e verdha përfaqësojnë jetëgjatësinë

Udhëzime se si të zgjidhni farat e mira të krizantemës së verdhë, të lehta për t’u mbirë

Me kërkesën e madhe për krizantemë të verdha, është shumë popullor rritja e tyre në shkallë të gjerë ose në familje. Krizantema është një lule jashtëzakonisht e lehtë për t’u jetuar dhe rritur. Edhe pse është një dorë horizontale, por me varietete të mira, ju mund të rritni një kopsht margaritash si të doni. Pra, për të pasur nga poshtë farat e verdha të krizantemës të mira dhe të lehta për t’u mbirë janë kriteret që duhet të kuptoni:

Origjina

Farat e verdha të krizantemës Është një varietet shumë i lehtë për t’u mbirë. Krahasuar me lule të tjera të vështira për t’u kujdesur, zgjedhja e farave të krizantemës nuk është shumë e vështirë. Sidomos kur ka kaq shumë burime cilësore të shpërndarjes që mund të gërmoni.

Me origjinë nga Kina dhe Japonia, këto janë shpesh dy vendet më prioritare. Sidoqoftë, situata e prodhimit të mallrave me cilësi të dobët në Kinë është mjaft e madhe. Prandaj, nëse doni të blini një racë të mirë këtu, duhet t’i kushtoni më shumë vëmendje adresës dhe markës.

Përveç dy vendeve të mësipërme, Koreja, SHBA ose Holanda janë gjithashtu vende për fara të mira. Falë teknologjisë së lartë, farat e verdha të krizantemës mjaft të ndryshme këtu. Pika e përbashkët e këtyre farave është se ato prodhojnë lulëzime të rrumbullakëta, të mëdha dhe ngjyra jashtëzakonisht të bukura.

Udhëzime se si të zgjidhni farat e mira të krizantemës së verdhë, të lehta për t'u mbirë
Udhëzime se si të zgjidhni farat e mira të krizantemës së verdhë, të lehta për t’u mbirë

Skadimi

Në fakt, farat e verdha të krizantemës do të kontrollohen me kujdes përpara se të paketohen dhe shpërndahen. Prandaj, të gjithë kanë një periudhë të caktuar përdorimi. Nëse afati kohor kalon, shkalla e mbirjes, rritjes ose prodhimi i mirë i farës së luleve do të jetë më i ulët. Prandaj, ky është një shënim i rëndësishëm që klientët duhet të dinë kur kërkojnë të blejnë varietete lulesh.

Në paketim, afati i ruajtjes së farave tregohet qartë. Prandaj, lehtë mund të kontrolloni dhe hulumtoni me kujdes përpara se të blini. Nëse nuk jeni të sigurt, mund të pyesni shitësin përsëri. Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni humbjen e parave dhe përpjekjeve kur rritni krizantemë të verdha në shtëpi.

Shkalla e mbirjes

Dëshironi të gjeni një farat e verdha të krizantemës Epo, shkalla e mbirjes është ndoshta faktori më i rëndësishëm. Ata na tregojnë se sa ka gjasa që një farë të mbijë. Ky parametër është gjithashtu i printuar në paketimin shumë specifik të farës. Sipas ekspertëve, në mënyrë që farat të rriten mirë, shkalla e mbirjes duhet të jetë mbi 80%.

Duhet t'i kushtohet vëmendje shkallës së mbirjes së farave
Duhet t’i kushtohet vëmendje shkallës së mbirjes së farave

Shkalla e mbirjes ka një ndikim relativisht të madh në lulëzimin e krizantemës. Me farat që kanë një shkallë të ulët mbirjeje, ato ende mund të rriten. Megjithatë, kur vjen stina, bima nuk lulëzon. ose ka rezultuar i vogël dhe shumë i keq, duke ndikuar në ekonomi për biznesmenët. Prandaj, ky është një faktor jashtëzakonisht i rëndësishëm për të blerë fara të mira që duhet të dini.

Zgjidhni farat e ruajtura mirë

Mjedisi ose forcat e jashtme mund të ndikojnë shumë në cilësinë e farave. Kur kërkoni të blini, duhet t’u jepni përparësi atyre që janë të paketuara me kujdes dhe mjeshtëri. Dhe do të ishte më mirë të zgjidhni të blini qese farash me një shtresë shtesë vakum. Kjo do t’i parandalojë ata të mos mykohen ose “të vdekur” nga temperaturat ekstreme.

Ju mund të jeni të interesuar: ATASi lulet e kumakit

Si të rriteni dhe të kujdeseni për krizantemat e verdha thjesht dhe në mënyrë efektive

Krahasuar me pemët e vogla, mbjellja dhe kujdesi nga farat e verdha të krizantemës disi më e ndërlikuar. Megjithatë, nëse jeni të përpiktë dhe të kujdesshëm, shkalla e suksesit është shumë e madhe. Prandaj, mund të zbatoni udhëzimet specifike të mëposhtme:

Si të rriteni dhe të kujdeseni për krizantemat e verdha thjesht dhe në mënyrë efektive
Si të rriteni dhe të kujdeseni për krizantemat e verdha thjesht dhe në mënyrë efektive

Udhëzime se si të rriten krizantemat në mënyrë efektive

Për të rritur krizantemë të verdha nga farat, duhet të ndiqni këto hapa bazë:

 • Farat e blera duhet të filtrohen përsëri. Ju preferoni të zgjidhni farat që janë të mëdha, të rrumbullakëta dhe nuk kanë shenja dëmtuesish. Nëse blini fara nga njësi me reputacion, numri i farave që duhen hequr nuk është shumë, madje asnjë.
 • Pasi farat janë filtruar, ato zhyten në ujë të ngrohtë që të mbijnë. Koha e njomjes në ujë zgjat rreth 7 deri në 10 orë
 • Kur mbledhni farat për të mbjellë, duhet të spërkatni një shtresë të hollë toke sipër. Ose jo, mund ta zëvendësoni edhe me humus. Kjo ndihmon për të mbajtur lagështinë dhe i mban farat të mos preken nga insektet.
 • Pas mbjelljes, mbani ujitje të rregullt dhe kujdesin e pemës.

Si të kujdeseni për krizantemat e verdha pas mbjelljes

Pas mbjelljes, në mënyrë që farat e verdha të krizantemës të mbijnë, duhet të kujdeseni mirë për to. Disa gjëra që duhen bërë gjatë kësaj kohe janë:

Si të kujdeseni për krizantemat e verdha pas mbjelljes
Si të kujdeseni për krizantemat e verdha pas mbjelljes
 • Ujitni farat 2 deri në 3 herë në javë për të ruajtur lagështinë. Nëse moti ka shumë shi, duhet të kufizoni sepse krizantemat e verdha zhyten lehtësisht.
 • Para mbjelljes, farat duhet të fekondohen. Më pas, nga ana tjetër, fekondoni bimët në fazat e mëposhtme: kur bimët zënë rrënjë → Pas 10 ditësh nga aplikimi i uresë dhe hollimi i klorurit të kaliumit → Pas 25 ditësh aplikimi NPK → Pas 40 ditësh përdorimi i plehrave fosfate të kombinuara me pleh organik.
 • Shtypni majën dhe krasitni pemën pas rreth 20 ditësh kur mbillni, vazhdoni ta bëni atë në 15 ditët e ardhshme
 • Përdorimi i pesticideve për të kontrolluar dëmtuesit, për të parandaluar sëmundjen e vonë, …

Cili është çmimi i farave të krizantemës së verdhë?

Çmimi farat e verdha të krizantemës Sot ka një shumëllojshmëri të gjerë në treg. Mund ta gjeni dhe t’i referoheni çmimit të duhur. Çmimet e farës do të luhaten nga rreth 10 mijë/paketë me 200 fara.

Ju mund të jeni të interesuar: ATAAshtu si lule mëtruqe

Kopshti i Diellit – Një vend me reputacion për të shitur farat e verdha të krizantemës, çmim i mirë

Sun Garden ka besim se është adresa që ofron farat e gerberës me cilësi më të mirë sot. Farat e Sun Garden kanë një shkallë të lartë mbirjeje, bimë të forta dhe shumë lule. Përveç farave të gerberës, Sun Garden ofron edhe një shumëllojshmëri të farat e luleve të tilla si farat e luleve të mëtrukut, farat imituese të luleve të yjeve, farat e aguliçes së mbrëmjes, farat e krizantemës së bilbilit….

Angazhimi ynë:

 • Shitja e farave të luleve të zgjedhura me cilësinë më të mirë për të siguruar mbirje dhe rritje të fortë.
 • Ngjyra të ndryshme që klientët të zgjedhin sipas preferencave të tyre.
 • Mbështetni klientët në mbjelljen dhe kujdesin për pemët duke kontaktuar linjën telefonike për këshilla të hollësishme.

Mbjellja dhe kujdesi farat e verdha të krizantemës Nuk është e vështirë nëse e shikoni nga afër. Për të marrë një burim të mirë farash dhe për të fituar më shumë përvojë, mund t’i referoheni: https://vuonmattroi.com/

Adresë: L2511 HH2A zona urbane Duong Noi – Yen Nghia – Ha Dong – Hanoi

Tel: 034 874 9704

Unë jam ekspert në prodhimet bujqësore si bimët dekorative, lulet e freskëta, ushqimet e pastra dhe farat e bimëve. Me eksperience 10 vjecare ne kujdesin e bimeve me telefononi menjehere ne numrin e telefonit 034.874.9704 për konsultim 24/7.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now