Hoa Lan Sơn Thủy Tiên – Nguồn Gốc, Phân Loại, Cách Trồng Và Chăm Sóc Hoa Lan Sơn Thủy Tiên | Flowerfarm.vn

Daffodils kanë emrin shkencor Dendrobium Chrysotoxum var. Suavissimum është një variant i orkidës së verdhë. Gryka e lules së lules së narcisit është e kuqërremtë në kafe ose vjollcë-kafe ose vjollcë e errët ose e kuqe-vjollcë ose e kuqërremtë e ndryshme nga lulet e zymbylit të verdhë të zbehtë. Bashkohuni me ne për të mësuar më shumë informacion rreth orkidës së daffodilit!

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 14
Daffodils pikturuar narcis

Origjina

Orkideja Dendrobium ka një emër tjetër latin, Dendrobium Chrysotoxum var. Suavissimum. Ky është një variant i prejardhjes së orkideve. M Në fakt, daffodilët Son në Vietnam sot janë shumë të rrallë, kështu që nëse keni fatin të keni një shportë, ajo është një thesar. Edhe pse jo shumë e shtrenjtë, është mjaft e vështirë ta zotërosh.

Pseudobulbi është i gjelbër kur është i ri, por ndërsa piqet dhe plaket, bëhet i verdhë dhe me shkëlqim. Madhësia e pseudobulbit varet nga rajoni në të cilin shpërndahet pema. Ka lloje të orkideve Son daffodils yndyrë të rreme, por të shkurtër, por ka varietete që janë të vogla si një shkop dhe të gjatë. Ose ka pseudobulba sa një kanaçe birre Heniken, por ka varietete që janë sa një gisht.

Si të dallojmë daffodils dhe orkide zymbyl

Të dallosh këto dy orkide nga njëra-tjetra është shumë e vështirë, nuk mund të mbështetemi në karakteristikat e jashtme identifikuese që mund të dallohen, por mund të presim vetëm kur lulja të lulëzojë për të ditur se cila është orkideja e pikturuar. Së pari, ku është orkideja mbretërore .

Dallimi midis këtyre dy luleve është fyti i lules. Me orkide narcis, fyti i luleve është i kuq-kafe, vjollcë-kafe, vjollcë e errët, vjollcë-e kuqe ose e kuqe. Dhe lulja e zymbylit ka një ngjyrë karakteristike të verdhë.

Nëse dëshironi të blini daffodils, por keni frikë nga ngatërrimi me orkide zymbyl, mund të mbështeteni në këto karakteristika të luleve për të dalluar mënyrën më të saktë.

Disa daffodils popullore

White Thuy Tien: (Dedrobium farmeri)

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 15
White Thuy Tien: (Dedrobium farmeri)

Pseudobulbi rombik ka 4 buzë të dallueshme, veçanërisht në gjysmën e sipërme, rreth 30 cm të larta me 3-4 gjethe të përqendruara në majë; gjethe ovale, 8-10 cm të gjata, 3,5-5 cm të gjera. Lulëzojnë afër majës, shpesh në pseudobulba gjetherënëse, me gjatësi 25-30 cm. Lulet janë 5 cm të mëdha, të bardha me buzë të verdha të rrumbullakëta me buzë të bardha në skajet. Sezoni i lulëzimit është rreth janarit (janar i kalendarit hënor), por gjithashtu mund të lulëzojë në mënyrë të çrregullt gjatë vitit.

Kjo specie mund të lulëzojë në zona të nxehta si HCMC. Qyteti Ho Chi Minh sepse në natyrë ato rriten në lartësi relativisht të ulëta. Të mbjella në shporta druri ose të lidhura me trungje, ato rriten më mirë sesa rriten në vazo dheu. Keni nevojë për hije dhe lagështi të lartë gjatë rritjes, keni nevojë për të thatë dhe të ftohtë për lulëzim të mirë.

Dendrobium chrysotoxum (Dendrobium chrysotoxum)

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 16
Dendrobium chrysotoxum (Dendrobium chrysotoxum)

Zakonisht në lartësi mbi 100 m. Ata kanë një pseudobulb në formë muskuli, të ngushtë në bazë; të mëdha dhe të majme në mes dhe më pas të ngushta, me shumë valë të ulëta gjatësore, të verdhë në moshë, deri në 30 cm të larta, yndyrë dhe yndyrë 3-5 cm në diametër; duke mbajtur 6-7 gjethe në majë, 8-15 cm të gjata, 2,5-3 cm të gjera. Lulëzimi është i fortë, i pjerrët dhe më pas i lakuar poshtë, deri në 20 cm i gjatë me shumë lule të rralla. Lulet janë 5 cm të mëdha, aromatike, të verdha të errëta, dylli, në qendër të buzëve të verdhë-portokalli, me qime dhe buzë.

Kjo specie ka lule rreth shkurtit (kalendar hënor), në Da Lat ato kanë më shumë lule dhe janë më afër njëra-tjetrës sesa në qytetin Ho Chi Minh. HCM.

Kjo është një specie e bukur lulëzuar që është edukuar me pemën Den. pulchellum për të marrë pemën e Den. Illustre dhe më pas përsëri në Den. pulchellum përsëri për të marrë pemën e Den. Gatton Sunray, i njohur në mbarë botën, ka fituar çmimin FCC (First …) nga AOS (America Orchids Society).

Dendrobium thyrsiflorum (Dendrobium thyrsiflorum)

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 17
Dendrobium thyrsiflorum (Dendrobium thyrsiflorum)

Kjo është një specie e vështirë për t’u lulëzuar në zona të nxehta, ata jetojnë në malësi ku gjethja është e trashë. Kërcelli me brazda, deri në 40 cm të larta, 4-6 gjethe afër majës, jeshile e errët, 10 cm e gjatë, 3-4 cm e gjerë. Shpërndani lulet lirshëm, afroni 30-50 lule. Gjethet e gjata dhe petalet të bardha ose të verdhë të zbehtë, buzët të rrumbullakosura, portokalli të errët me buzë të lëmuara.

Dendrobium densiflorum (Dendrobium densiflorum)

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 18
Dendrobium densiflorum (Dendrobium densiflorum)

Kjo specie është gjithashtu e vështirë për t’u lulëzuar në HCMC sepse janë në male me lartësi të madhe. Duket si Den. fermeri me një pseudobulb me 4 buzë por më të rrumbullakëta dhe jeshile më të errët. Lulëzimi i trashë, krejt i verdhë; Buzët janë më të errëta, në formë hinke dhe jo të rrumbullakosura, në qendër të verdhë-portokalli, me skaje të lëmuara në skajet.

Dendrobium amabile (Dendrobium amabile)

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 19
Dendrobium amabile (Dendrobium amabile)

Kjo specie është edhe në malet e larta, ka një trup të lirshëm, deri në 90 cm të gjatë me shumë brazda. Gjethet janë të holla, të forta, të trasha, 12 x 4-7 cm të gjera. Lulëzimi është deri në 30 cm i gjatë, i varur, i rregulluar me lule të rralla si Thuy Tien i bardhë, por lulet janë në ngjyrë të kuqe me buzë të verdha, në qendër portokalli.

Narcis i zakonshëm (Kieu)

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 20
Narcis i zakonshëm (Kieu)

Trupi i rrumbullakët, me venat e theksuara që formojnë brazda midis segmenteve, vjollcë-kafe, e zezë. Gjethet janë të mëdha, të trasha ose të holla, të kundërta, rreth 12 cm të gjata dhe 5-7 cm të gjera, të gjelbra gjatë gjithë vitit. Gjethet e trasha janë më të qëndrueshme (kohë më e gjatë lulëzimi) sesa gjethet e holla. Lulëzimi shfaqet pranë majës së pseudobulbs, rritet në grupe rreth 30 cm të gjata, lulet janë rozë të zbehtë vjollcë deri në 4-5 cm, gjuha e verdhë-portokalli, lulëzon më vonë se speciet e purpurta Hue (rreth qershor-korrik). aromatike.

Daffodils me ngjyrë vjollce (Kieu)

Kërcelli i rrumbullakët, me damarë të spikatur që formojnë brazda midis segmenteve, të verdhë dhe jeshile ose të verdhë-kafe), pllaka gjethesh të mëdha, të trasha, të kundërta. Lulet ngjyrë vjollce janë të errëta, lulëzojnë më herët (rreth prill-maj), pak aromatik.

Si të rriten orkide të daffodil Son

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 21
Si të rriten orkide të daffodil Son

Përgatitni materialet e mbjelljes:

– Si orkide Son daffodil

– Mbjellja e vazove

– Medium rritjeje

Hapat për rritjen e orkideve Son daffodil

Zgjidhni dhe përpunoni varietetet

Nëse zgjidhni pluhur, grumbujt janë ende të fortë, jeshilë, jo të grimcuar ose të lënduar, gjethet nuk janë me njolla, të grisura, sa më shumë pseudobulbs dhe gjethe, aq më mirë. Kur zgjidhni të blini, duhet të zgjidhni mallra të thata, nëse rrënjët e orkidës kanë qenë të lagura, ka të ngjarë të jenë zhytur në ujë për t’u peshuar. Sillni këtë varietet në mbjellje, shkalla e vdekshmërisë është shumë e lartë.

Mos harroni të vëzhgoni filizat e rrënjëve, rrënjët, rrënjët, gjethet, është mirë të blini shporta orkide që kanë pseudobulbs më të gjata dhe më të mëdha se gjenerata e mëparshme.

Koha e duhur për të shartuar Son daffodil:

Koha më e përshtatshme për shartim është kur filizat në bazë nuk janë ende bark ose sapo kanë mbirë dhe nuk kanë rrënjë të reja. Sidoqoftë, është gjithmonë e mundur të transplantoni, është e rëndësishme të dini teknikën e duhur të kujdesit. Duke supozuar se qepa e vogël ka rrënjë të gjata, kur e blini, duhet të pranoni që kjo varietet nuk do të japë më shumë rrënjë ose do të jetë e vështirë të rriten rrënjë të reja.

Trajtimi i substrateve

Druri i shkrirë dhe druri: Zgjidhni një nënshtresë që është prej druri ose sa më i fortë të jetë druri, aq më mirë. Nëse është dru, duhet të hiqni lëvoren sepse lëvozhga do të kalbet vetëm 1-2 vjet, atëherë ky do të jetë vendi i rritjes së insekteve, kërmijve, kërpudhave dhe baktereve dhe kur lëvorja të mos shkëputet. , do te thote qe do te rritet edhe bima e orkides.gjithmone e qeruar.

Pots terrakote: Ose mund të zgjidhni edhe një medium që është një enë terrakote me shumë vrima, mund të rritni daffodils Son në këtë tenxhere ose ta lini të mbështillet rreth tenxhere. Brenda, vendosni lëvoren e pishës ose thërrmoni.

Grumbullimet, dërrasat janë gjithashtu një zgjedhje e mirë, shartimi i orkideve në këto dy media është relativisht i lehtë për t’u bërë, i lehtë për t’u kujdesur dhe gjithashtu i lehtë për t’u paketuar në kuti për eksport.

Nëse ju pëlqen mënyra, mund ta vendosni në tulla, gur, tjegull, beton, terrakotë, tub uji… gjithashtu.

Megjithatë, me përvojën personale të grumbulluar nga rritja e suksesshme e qindra koshave me orkide, ju rekomandoj t’i mbillni ato në enë terrakote, plastike ose enë druri. Vendoseni brenda është fieri i grirë ose hala pishe e copëtuar, ndoshta lëvorja e pishës 2×2 cm. Për shkak se Son daffodil pëlqen lagështinë, pseudollamba shtrihet drejt dhe gryka e orkidës lakohet në të gjitha drejtimet. Pra, kur lulëzon, do të shfaqet në shumë vende, mund të vendoset në tavolinë, në trap, në altar, në mes të oborrit…

Trajtimi i farës

Ju vazhdoni të prisni rrënjët e vjetra të grimcuara, më pas i lani me ujë të ftohtë. Më pas, zhyteni në tretësirën Physan për rreth 5-20 minuta (nëse zhyteni për një kohë të gjatë, bima do të dëmtohet). Ju mund të zëvendësoni Physan me zgjidhje Benkona ose Nano Silver.

Pas njomjes, lëreni në një vend të thatë dhe më pas vazhdoni të zhyteni në ujë Hung Nguyen 6 në 1 (ose stimulues bimor, stimulues i filizave, rezistent ndaj goditjeve, B1 + Atonik, hormon super Thriver ….) brenda 30-60 minutave. Nëse ka pak bimë, mund të spërkatni në vend që të njomni.

Trajtimi i patogjenëve

Para mbjelljes, duhet të trajtoni orkide për të hequr rrënjët e dëmtuara. Pas larjes së rrënjëve, njomni të gjithë bimën në tretësirën e fizanit për rreth 15 deri në 20 minuta. Më pas lërini të thahen të gjitha rrënjët dhe më pas vazhdoni të zhyteni në tretësirën B1 dhe Atonik për të stimuluar mbirjen, rezistencën ndaj goditjeve, .. brenda 15 minutash. Pra ju keni mbaruar me trajtimin e farës dhe mund të mbilleni në vazo.

Kujdes

Pas shartimit vendoseni bimën në një vend të freskët me dritë rreth 50%. Lotim dy herë në ditë në mëngjes dhe pasdite. Prisni derisa bima të bëhet anise dhe të mësohet me klimën, më pas varni orkidën nën një shtresë rrjete Dai ose Thai. Duhet ta lini orkidën të hajë rrezet e diellit sapo bima të mos jetë rrënjosur dhe mbirë ende.

Foto të bukura të daffodils

Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 22
Foto të bukura të daffodils
Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 23
Foto të bukura të daffodils
Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 24
Foto të bukura të daffodils
Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 25
Foto të bukura të daffodils
Daffodils - Origjina, klasifikimi, si të rriten dhe të kujdesen për daffodils 26
Foto të bukura të daffodils

Më sipër është informacioni në lidhje me daffodilët nga baokhuyennong.com i sintetizuar dhe ndarë me ju. Shpresojmë, artikulli i mësipërm do t’ju ofrojë informacione të dobishme në lidhje me daffodilët, si dhe do t’ju japë njohuri të dobishme për t’u kujdesur mirë për daffodilët tuaj!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now