Những Thông Tin Về Dây Cúc Tần ấn độ Không Thể Bỏ Qua | Flowerfarm.vn

Zinxhirë margaritash indiane është një bimë e varur që rritet fort me gjethe jeshile gjatë gjithë vitit; ato kanë gjethe shtesë që rriten në zinxhirë të bukur të gjatë që formojnë një vello natyrale si një mëndafshi i gjelbër i mëndafshtë; Dredha mburoja nga dielli i ashpër i verës dhe ka një efekt shumë të mirë të filtrit të ajrit, duke sjellë ajër të freskët.

Krizantemë indiane që rritet në ballkonin e tarracës
Krizantemë indiane që rritet në ballkonin e tarracës

Në ditën e nxehtë të verës; ju jeni të mërzitur për këtë! Ju duhet një zgjidhje për të ndihmuar shtëpinë tuaj të bëhet më e freskët dhe më e ajrosur. Për të ndihmuar që hapësira e shtëpisë tuaj të bëhet më e rehatshme, më pak e zjarrtë; ti duhet Rritja e krizantemave indiane.

Krizantemat indiane mbillen për të krijuar hije
Krizantemat indiane mbillen për të krijuar hije

Kjo konsiderohet një zgjidhje e shkëlqyer për të sjellë përfitime në mbjelljen si pemë mbuluese; parandaloni rrezet e diellit direkte në mur; ndihmon për të mbajtur hapësirën më të freskët dhe më të freskët, duke krijuar një ndjenjë komode për të gjithë në familje. Le të mësojmë më shumë rreth Llojet e krizantemës indiane kjo!

Krizantemë indiane të mbjella për të dekoruar kafenetë
Krizantemë indiane të mbjella për të dekoruar kafenetë

Informacioni për zinxhirin indian të margaritës nuk mund të injorohet

Tani, Krizantemë indiane Është një bimë shumë e njohur që rritet në shumë vende si: Shtëpia; hapësirë ​​për kafene; restorant; hotel; zonë turistike; apartament; parqet argëtuese;… Sepse janë bimë zbukuruese që mund të rriten dhe zhvillohen shpejt, duke sjellë hapësirë ​​të gjelbër në shtëpinë tuaj. Le të Hanoi Bonsai Mësoni më shumë rreth kësaj bime përmes artikullit më poshtë.

Informacioni për zinxhirin indian të margaritës nuk mund të injorohet
Informacioni për zinxhirin indian të margaritës nuk mund të injorohet

Rreth zinxhirit indian të margaritës

Zinxhirë margaritash indiane Njihen edhe me disa emra të tjerë si: Krizantemë indiane; Hardhi krizanteme indiane, litarë perde bambuje, pemë me kokë argjendi, litarë me shigjeta. Emri i tyre shkencor është Vernonia elliptica, që i përket familjes Cuc; rriten përgjatë litarit. Është një bimë shumëvjeçare me origjinë nga India. Ata kanë një emër të tillë për ta bërë të lehtë dallimin nga llojet e tjera të litarëve dhe për të krijuar një veçori unike të tokës së Indisë.

Vargu indian i krizantemës i mbjellë për të krijuar hije
Vargu indian i krizantemës i mbjellë për të krijuar hije

Krizantemë indiane ka aftësinë të rritet dhe të zhvillohet shumë shpejt dhe bukur. Ka një trung të hollë të gjelbër, por mund të jetë deri në 30 m i gjatë. Janë hardhi drunore dhe rriten në shkurre. Trupat e tyre kur janë të rinj janë të gjelbër të zbehtë; Kur bima të jetë e pjekur, ajo do të jetë kafe e errët. Në trup ka gjithmonë një qime të lehta gri-të bardhë. Kur rriten në mënyrë të barabartë, duken si qilima të gjelbër natyralë të varur në muret e shtëpisë.

Xhami me varg krizantemë indiane i mbjellë
Xhami me varg krizantemë indiane i mbjellë

Karakteristikat e zinxhirit të margaritës indiane

Degët dhe degët e krizantemës indiane lëshojeni lehtë në tokë; fleksibël. Duket si një ujëvarë blu e thellë që derdhet nga lart. Më jep një ndjenjë vërtet të lezetshme dhe interesante. Ata kanë gjethe mjaft të trasha dhe të gjelbra gjatë gjithë vitit. Gjethet janë në formë ovale, rreth 3-10 cm të gjata, me bisht të mprehtë dhe të mpirë. Bishtajat janë të shkurtra, me buzë të dhëmbëzuara.

Karakteristikat e zinxhirit të margaritës indiane
Karakteristikat e zinxhirit të margaritës indiane

Vecanerisht ne Krizantemë indiane Kjo është, ata nuk i humbasin gjethet e tyre fiziologjikisht në dimër. Bëjini gjethet gjithmonë të jetojnë dhe të rriten mirë sikur po e zbukurojnë foton me ngjyrë të gjelbër plot jetë. Krizantemë indiane lule shumë e gabuar. Kjo bimë ka lule që rriten në panik, rozë e zbehtë. Çdo tufë lulesh është nga 5 m deri në 15 cm e gjatë, në varësi të madhësisë së secilës lule, e madhe apo e vogël.

Ku të shisni krizantemë indiane me shumicë
Ku të shisni krizantemë indiane me shumicë

Lulet ndahen në 5 degë, me gjatësi mesatare nga 5mm deri në 6mm. Sythat e luleve të krizantemave indiane janë në formë veze, pasi lulëzojnë, formojnë një formë unike zile, pak të lidhur në mes të lules.

Shitja e krizantemave indiane me shumicë
Shitja e krizantemave indiane me shumicë

Kuptimi i vargut indian të krizantemës

Krizantemë indiane është një pemë që përfaqëson jetëgjatësinë, forcën dhe qëndrueshmërinë. Sepse kjo bimë është gjithmonë e harlisur dhe rritet gjatë gjithë vitit. Përveç kësaj, ato nuk kanë karakteristikën e ndryshimit të gjetheve në dimër. Të gjitha gjërat krijojnë vlerën e veçantë të kësaj peme.

Krizantemë indiane të mbjella në kopsht
Krizantemë indiane të mbjella në kopsht

Gjethet janë gjithmonë jeshile dhe ngjiten së bashku, duke krijuar mure unike krizanteme indiane, kështu që simbolizon lidhjen, solidaritetin dhe përbën një fuqi që është e vështirë për këdo që ta shkatërrojë.

Krizantemë indiane të mbjella për të bërë hije perëndimin
Krizantemë indiane të mbjella për të bërë hije perëndimin

Krizantemë indiane gjithmonë riprodhoni, lulëzoni dhe sillni një bukuri të freskët. Bëjini të gjithë të ndihen rehat dhe pa shqetësime. Çfarë prisni nëse nuk e shikoni menjëherë këtë bimë?

Krizantemë indiane të mbjella në kopsht
Krizantemë indiane të mbjella në kopsht

Në feng shui, Krizantemë indiane jo vetëm sjell bukuri të freskët në hapësirën e banimit, por edhe Sjell shumë fat, tërheq prosperitet dhe sjell energji pozitive në jetë.

Krizantemë indiane që rriten në tenxhere të varura në ballkon
Krizantemë indiane që rriten në tenxhere të varura në ballkon

Përdorimi i krizantemës indiane

Krizantemë indiane mbillen shumë në portën e shtëpisë, kafene; Muri; zonë turistike; drejtohuni për të ndihmuar hapësirën e shtëpisë tuaj më të ajrosur dhe të freskët.

Krizantemë indiane të mbjella në ballkonin e shtëpisë
Krizantemë indiane të mbjella në ballkonin e shtëpisë

Nëse zgjidhni ta rritni këtë bimë në ambiente të mbyllura, atëherë duhet ta mbillni në një kat të lartë, në çati në mënyrë që degët dhe degët e tyre të varen për të krijuar një hapësirë ​​më afër natyrës. Në të njëjtën kohë, ato ndihmojnë që hapësira private të mos shqetësohet apo shqetësohet nga askush.

Krizantemë indiane të mbjella në kopsht
Krizantemë indiane të mbjella në kopsht

Krizantemë indiane Gjithashtu ka aftësinë të filtrojë shumë mirë ajrin, të thithë toksinat në ajër dhe të balancojë lagështinë e hapësirës së jetesës. Përveç kësaj, ato janë gjithashtu një mburojë nga natyra që shmang në mënyrë efektive nxehtësinë e verës dhe mbulon efektivisht erën në dimër.

Krizantemë indiane të mbjella para portës
Krizantemë indiane të mbjella para portës

Si të rriten krizantemat indiane

Përgatitja e tokës për mbjellje: Është një bimë e përshtatshme për shumë lloje të ndryshme toke, shumë e lehtë për t’u rritur dhe e lehtë për t’u jetuar. Lloji i tokës që duhet të zgjidhni është tokë e lirshme e pasur me lëndë ushqyese, e drenazhuar mirë. Nëse rritni bimë në vazo, duhet të përzieni kompostin me tokën për të rritur bimët.

Rritja e krizantemave indiane
Rritja e krizantemave indiane

Fidani: Përhapet kryesisht me kërcell. Zgjidhni degët e tortës me madhësi mesatare, më pas prisni degët në gjatësi 30 cm. Më pas futini në një tretësirë ​​rrënjëzuese (N3M) për rreth 15 minuta përpara se t’i mbillni në tokë.

Si të rriten krizantemat indiane
Si të rriten krizantemat indiane

Si të mbillni: Nëse i rritni në vazo, duhet të vendosni një shtresë zhavorri në fund të tenxhere për të ndihmuar bimën të kullojë më mirë. Më pas vendoseni dheun në rreth 1/3 e tenxhere. Vazhdoni të rreshtoni një shtresë pleh mikrobial të përzier me tokë dhe më pas futni disa degë krizanteme indiane. Në fund, shtroni një shtresë të hollë kashte për të mbajtur tokën me lagështi.

Krizantemë indiane të mbjella në hije
Krizantemë indiane të mbjella në hije

Vendndodhja e mbjelljes: Zakonisht vendosni Tenxhere me krizantemë indiane në ballkon, tarracë ose bimë sipër. Për të ndihmuar pemën mund të varet për të krijuar një hapësirë ​​më të bukur në shtëpinë tuaj. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të vendosni vendndodhjen që është e përshtatshme për ju, sepse kjo është një pemë që mund t’i rezistojë rrezet e diellit direkte ose klimës së nxehtë, kështu që pavarësisht se ku ndodhet, do të rritet mirë.

Krizantemë indiane të mbjella në tarracë
Krizantemë indiane të mbjella në tarracë

Si të kujdeseni për krizantemat indiane

Dritë: Është një bimë rezistente ndaj nxehtësisë. Kështu që mund t’i mbillni në rrezet e diellit direkte ose në vende me hije Krizantemë indiane gjithashtu rriten dhe zhvillohen normalisht.

Nevojat për dritë të krizantemave
Nevojat për dritë të krizantemave

Temperatura: ato mund t’i rezistojnë temperaturave mjaft të larta ose të ulëta (8°C – 10°C), mund të jetojnë ende normalisht pa prekur gjethet dhe gjethet.

Temperatura e duhur për krizantemë indiane
Temperatura e duhur për krizantemë indiane

Lagështia: Ato janë bimë që duan lagështi, rriten më mirë në 70% deri në 90% lagështi. Ose kur lagështia është nën 40%, pema ende mund ta tolerojë atë.

Lagështia është e përshtatshme për krizantemë indiane
Lagështia është e përshtatshme për krizantemë indiane

Toka: Kjo bimë nuk është marramendëse për tokën, ato mund të rriten në të gjitha llojet e tokës. Edhe nëse toka është e thatë, shkëmbore, e varfër në lëndë ushqyese, ato përsëri mund të përshtaten.

Tokë për rritjen e krizantemave në Indi
Tokë për rritjen e krizantemave në Indi

Uji për ujitje: Pas mbjelljes, ato duhet të ujiten menjëherë për të shmangur tharjen në mot të nxehtë. Për bimët e pjekura, ju duhet të ujitni rregullisht një herë në ditë në verë, dhe të kufizoni lotimin në dimër.

Kërkesat për ujë për ujitje të krizantemave indiane
Kërkesat për ujë për ujitje të krizantemave indiane

Plehrat: Me rritjen e shpejtë të krizantemës, regjimi i plehrave është shumë i rëndësishëm në një muaj, ju duhet ta plehëroni bimën 1 deri në 2 herë me pleh organik. Rreth 2 muaj, ju përzieni 2 gram pleh NPK (10-5-5) për të shtuar më shumë pleh në bimë. Për t’i stimuluar ato të degëzohen dhe për t’i ndihmuar gjethet të qëndrojnë jeshile, shmangni zverdhjen.

Kërkesa e Indisë për pleh krizantemë
Kërkesa e Indisë për pleh krizantemë

Përveç kësaj, ju mund të fekondoni plehun e kalbur nga 1 deri në 2 herë në vit për rritje dhe zhvillim më të mirë, gjethe të mëdha, të njëtrajtshme, degë më të gjata dhe më shumë të varura.

Ku të blini krizantemë indiane në Hanoi?

Hanoi Bonsai Është një nder të jesh një kompani e specializuar në ofrimin e të gjitha llojeve të hardhive dhe hardhive, duke përfshirë Litar indian krizantemë Në Hanoi. Me më shumë se 20 vjet përvojë në industri, ne synojmë gjithmonë t’u sjellim klientëve vlerën më të mirë.

Zinxhiri i furnizimit me margaritë indiane
Zinxhiri i furnizimit me margaritë indiane

Një ekip i stafit me përvojë, entuziastë, të përkushtuar dhe profesional të këshillimit dhe kujdesit siguron gjithmonë kënaqësinë e klientit. Klientët mund të zgjedhin nga shumë forma të ndryshme blerjesh përmes telefonit, të porosisin online ose të blejnë direkt në kopsht.

Shitje të lira krizanteme indiane në Hanoi
Shitje të lira krizanteme indiane në Hanoi

Përveç kësaj, ne ofrojmë gjithashtu shërbime ndërtimi për mbjelljen e pemëve frutore në kopsht për të ndihmuar klientët të marrin bimët më të kënaqshme.

Përmbledhje:

Më sipër është një artikull në lidhje me informacionin në lidhje me bimën e krizantemës indiane Hanoi Bonsai dërguar për ju lexues. Shpresojmë t’u përgjigjemi disa pyetjeve tuaja në lidhje me këtë bimë.

Ku të shesësh krizantemë indiane
Ku të shesësh krizantemë indiane

Në të njëjtën kohë, Hanoi Bonsai Ka gjithashtu shumë vazo me krizantemë indiane që ju presin t’i vizitoni dhe të zgjidhni vazot më të përshtatshme për t’u mbjellë dhe për t’u kujdesur. Fat i mirë në zgjedhjen dhe pamjen tuaj Enë indiane me krizantemë behu e bukur!

Hanoi Bonsai

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now