Ý nghĩa hoa dã quỳ | Flowerfarm.vn

luledielli të egër është një lule që po bëhet gjithnjë e më e njohur dhe njerëzit e duan dhe kërkojnë shumë kohët e fundit. Luledielli i egër është një lule që posedon një bukuri rustike, idilike të përzier me pak egërsi. Megjithatë, cili është kuptimi i lulediellit të egër? Prej nga e ka origjinën? Si është përdorimi? Kërkoni për vendndodhje të regjistrimit luledielli të bukura të egra Më e mira? Le të zbulojmë më shumë detaje me dyqanin e luleve vip në këtë artikull!

1. Një hyrje e shkurtër rreth lulediellit të egër

1.1 Origjina e lulediellit të egër

luledielli të egër Emri shkencor është Tithonia diversifolia. Emri në anglisht është luledielli i egër. Kjo është një lule e madhe me shumë petale të rrumbullakosura që duket si një luledielli. Prandaj njihet edhe me emra të tjerë si: luledielli, luledielli meksikan, krizantemë, anemone kopshti, anemone e egër ose krizantemë nitobe.Bukuria e lulediellit të egër

Lule familjare i përket familjes Asteraceae dhe është vendas në shumë rajone tropikale dhe subtropikale si Afrika, Azia Juglindore dhe Amerika Qendrore.
Në periudhën e mëparshme, francezët sollën luledielli të egër për t’u rritur në Lam Dong, nga të cilat u shfaqën lule në Vietnam. Kushtet mjedisore në Da Lat ishin shumë të përshtatshme për rritjen e lulediellit të egër dhe më pas lulet u mbollën gjerësisht në shumë krahina të tjera.

1.2 Karakteristikat e lulediellit të egër

Disa tipare të spikatura të hoadaquy:

 • Luledielli i egër është një shkurre shumëvjeçare ose njëvjeçare në varësi të kushteve mjedisore, me lartësinë e pemës rreth 2-3 m.

 • Trupi i anemonës së egër rritet drejt, kur është i ri është jeshil i errët, kur është i pjekur kthehet në dru dhe ka ngjyrë gri-kafe.

 • Gjethet janë jeshile të errët, shpesh të vetme, por ndonjëherë në grupe. Forma ka shumë ngjashmëri me gjethet e krizantemës.

 • Tehu i gjethes është mjaft i lëmuar, pjesa e poshtme e gjethes është me damar dhe gjethja është e mbuluar me një shtresë të vogël qimesh përreth.

 • lule anemone e natës duke u rritur veçmas ose në grupe.

 • Lëkurë e gjunjëzuar Zakonisht ka 13 petale, kur lulëzon në mënyrë radiale me një diametër rreth 8-10 cm. Petalet e gjata e të holla marrin një ngjyrë të verdhë të shkëlqyeshme.

 • Një karakteristikë e veçantë janë luledielli i egër me bukurinë e kombinuar si të krizantemave të verdha ashtu edhe të lulediellit.

Luledielli i egër është i lehtë për t’u rritur dhe zhvilluar në Vietnam

1.3 Në cilin muaj lulëzojnë luledielli i egër?

Lule anemone Zakonisht lulëzon në fund të tetorit – fillim të nëntorit.Kjo është koha e përgjithshme e lulëzimit të kësaj lule dhe lulet zakonisht janë në lulëzim të plotë dhe më e bukura është në nëntor.Koha e lulëzimit është rreth 2-3 javë. Prandaj, duhet të merrni kohë për të parë dhe ruajtur foto të bukura përpara se lulet të zbehen.Rruga e lulediellit të egër në Da Lat

2. Legjenda e lulediellit të egër

Kjo është një lule që buron nga një histori prekëse për dashurinë e një çifti. Ai vit ishte koha e thatësirës më të tmerrshme, të gjitha gjërat në botë ishin të vyshkur, të tharë, të pajetë. Në një fshat ishte një i ri me shëndetin më të madh, sepse i donte fshatarët dhe vendosi t’u gjente një burim uji. Para se të largohej i tha lamtumirë personit që donte, ajo vajzë e priste sezon pas stine.Legjenda e lulediellit të egër

Derisa një ditë vajza vendosi të gjente djalin, kaloi dhjetëra male, kaloi dhjetëra përrenj për të gjetur të dashurin e saj. Por si pasojë ajo ra e rraskapitur, ku i ra një lule e çuditshme, me ngjyrë të verdhë të ndezur, procesi i rritjes ishte shumë i shpejtë dhe i fortë si dashuria e vajzës. Njerëzit e quajnë atë luledielli të egër.

3. Çfarë do të thotë luledielli i egër?

3.1 Simbolizon vitalitet dhe krenari intensive

Lule anemone e egër Shumë e lehtë për t’u rritur, rritet shumë shpejt në vende me kushte jashtëzakonisht të vështira. Kjo është edhe arsyeja lulet e egra shihet si simbol i lidershipit.
Përveç kësaj daffodils Gjithashtu duke shprehur krenarinë, e vështirë për t’u nënshtruar, lulet janë një simbol i vitalitetit, gjithmonë të etur për t’u ngritur në fatkeqësi. Sillni vetes bukuri të egër, por bëjini njerëzit të dashurohen.Luledielli i egër përfaqëson vitalitet dhe krenari të fortë

3.2 Besnikëria dhe gatishmëria për të sakrifikuar për atë që doni

Anemona e egër lidhet me një legjendë prekëse për dashurinë e një çifti. Për dashurinë ajo është e gatshme të sakrifikojë veten. Dhe gjithashtu nga atje lule false Konsiderohet si simbol i besnikërisë dhe sakrificës në dashuri.Luledielli i egër përfaqëson dashurinë intensive

3.3 Dashuria dhe respekti

Jo vetëm një simbol i dashurisë dhe besnikërisë lule anemone e grimcuar Gjithashtu tregon dashuri dhe respekt për njerëzit me zemër të pasur. Ata që u jepen luledielli të egër konsiderohen të qëndrueshëm, duke kapërcyer vështirësitë që dhuruesit i admirojnë.

3.4 Luledielli i egër sinjalizojnë dimrin

Anemoni i egër shpesh lulëzon dhe lulëzon në dimër, kështu që kur ngjyra lule anemone e grimcuar Ngjyra e verdhë e ndezur që bie në sy në të gjithë shpatin e kodrës dhe stepës mund të shihet si një sinjal se dimri është afruar shumë.Luledielli i egër sinjalizon ardhjen e dimrit

4. Përdorimet e lulediellit të egër në jetë

4.1 Dekorimi, dizajni i peizazhit

Pemë lule familjare Mbillet shumë në lulishte, trotuare, lulishte, parqe… me efektin e zbukurimit dhe zbukurimit të peizazhit, njëkohësisht e bën edhe më të freskët dhe më të freskët atmosferën. Përveç kësaj, për shumë njerëz, mbjellja e luleve përdoret për t’i sjellë fat dhe pasuri familjes.
Përveç kësaj, në Vietnam, ka zona eko-turizmi, të cilat projektojnë hapësirën e tyre për mbjellje lule anemone e grimcuar duke tërhequr shumë vizitorë për check-in me lule, duke sjellë efikasitet të lartë biznesi.Luledielli të egër dekorojnë peizazhin duke krijuar një theks të bukur

4.2 Luledielli i egër ka përdorime medicinale

lule anemone e grimcuar kanë efekte medicinale që mund të trajtojnë shumë sëmundje të ndryshme.

 • Në Meksikë, kërcelli dhe gjethet e bimës së lulediellit të egër përdoren për të shpërndarë mavijosjet, për të trajtuar reumatizmën, për të lehtësuar dhimbjen dhe për të lehtësuar ënjtjet, ndrydhjet dhe frakturat.

 • Në Japoni, lule anemone e grimcuar ka efekt anti-helmues, por është e nevojshme të ndiqni udhëzimet e mjekut, nëse përdoret drejtpërdrejt, lulja mund të jetë alergjike.

 • Në Kinë, luledielli i egër i tharë është një përbërës në recetat për laksativët e mëlçisë, diuretikët dhe verdhëzën. Përveç kësaj, lulet përdoren edhe për trajtimin e sëmundjeve mykotike, djersitjes gjatë natës.

 • Në Vietnam, luledielli i egër përdoret gjithashtu për të përgatitur shumë ilaçe për të ndihmuar në uljen e ënjtjes, trajtimin e skuqjeve dhe dermatitit atopik, etj. Pjesë të tjera të bimës së luleve thahen gjithashtu për të bërë ujë të pijshëm. Qetësues, i lehtë për t’u fjetur, laksativ, i mirë për mëlçisë dhe kufizojnë djersitjen.

4.3 Efekti i bio-pesticideve

Sipas kërkimeve shkencore, gjethet e lulediellit të egër përmbajnë Sesquiterpene, Diterpenoids, … që përdoren për të prodhuar pesticide miqësore me mjedisin.
Merrni gjethet e grimcuara të lulediellit të egër, shtrydhni ujin dhe spërkatni dëmtuesit. Mund të shihet se kjo qasje kontribuon në mbrojtjen e mjedisit dhe shëndetit të njeriut duke përfituar nga burimet e egra të anemonave të disponueshme në natyrë.

5. Si të mbillni dhe kujdeseni për lulen më të bukur të anemonës

5.1 Mënyra e mbjelljes së lules së anemonës së grimcuar

Për sa i përket kohës së mbjelljes, fundi i verës ose fillimi i dimrit është koha e duhur për të mbjellë luledielli të egër. lule anemone e grimcuar mund të shumohet lehtësisht me copa dhe fara.Si të rritet lule anemone

5.2 Si të kujdesemi për bimën e lulediellit

Pema ka vitalitet të mirë, rritet shpejt dhe është rezistente ndaj motit të ashpër. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohen disa nga karakteristikat e pemës si më poshtë:

 • Toka: Bima nuk është shumë marramendëse për tokën, më e përshtatshme është toka me porozitet, e pasur me humus, e gazuar dhe e pasur me lëndë ushqyese. PH i përshtatshëm në tokë për rritjen e krizantemave është nga 6-6,5.

 • Drita: Bima e pëlqen dritën, rrezet e diellit, sa më shumë diell të ketë pema aq më shumë lule dhe aq më të bukura janë lulet.

 • Lotim: Bimët kanë nevojë për ujë të mjaftueshëm gjatë ciklit të tyre jetësor për t’u rritur, veçanërisht kur janë të rinj. Kushtojini vëmendje ujitjes në sasi të moderuar dhe cikli 2-3 herë në javë.Lulet e anemonisë rriten nga farat

 • Temperatura: Bima pëlqen temperatura mesatare, por mund të përshtatet me një diapazon mjaft të gjerë temperaturash, nga 14-32 gradë Celsius.Nëse moti është i nxehtë, vendoseni tenxheren në një vend me hije dhe të freskët.

 • Plehërimi: Çdo vit, bimët duhet të plehërohen periodikisht 2-3 herë për t’i shtuar lëndët ushqyese bimëve, veçanërisht në periudhën kur bimët përgatiten për lule. Shpërndani plehun NPK me ujë dhe më pas ujisni bazën e bimës. Mos aplikoni shumë pleh, kjo do ta ndihmojë bimën të rritet në gjethe, të mos lulëzojë shumë.

 • Dëmtuesit: Bimët rrallë vuajnë nga dëmtuesit dhe sëmundjet, kështu që ato mund të sigurohen plotësisht që pema të rritet vetë. Kushtojini vëmendje heqjes dhe krasitjes së gjetheve, degëve dhe luleve të zverdhura të zverdhura për të ndihmuar pemën të marrë frymë.Bukuria e lulediellit të egër kur lulëzon plotësisht

6. Ku është vendi më i mirë për të kontrolluar luledielli të egër?

daffodils lështë një lule që pëlqehet nga shumë të rinj si dhe turistë brenda dhe jashtë vendit. Për të plotësuar nevojën e turistëve për të parë kodrat e mëdha Da Quy, lulëzon pasioni për gjuetinë e Da Quy. Këtu janë vendet e regjistrimit lule krizanteme Më e bukura në Da Lat që ju përmbledh Hoa Vip Shop për t’iu referuar:

 • Ujëvara e elefantëve – rruga Ta Nung – Van Thanh – Cam Ly

 • Pass Prenn dhe autostradë Lien Khuong

 • Cau Dat -Dran – Don Duong – Phi Nom

 • Rruga daffodils Rruga Dinh 3 – Liqeni Tuyen Lam – tuneli balte

 • Disa pika shumë lule krizanteme si Universiteti Da Lat, rruga për në Seminarin Minh Hoa. Ose seksioni i rrugës Pham Hong Thai ngjitur me stacionin hekurudhor Da Lat.

 • Autostrada 20, duke kaluar përmes Phu Hiep dhe Di Linh kalon

 • Tu Tra – Bong Lao dhe zona rreth fermës së qumështit Dalat

Luledielli i egër ka një ngjyrë të verdhë të ndezur, fushat e të verdhës brilante sjellin freski dhe atraktivitet, duke bërë që shumë vizitorë të vijnë këtu për të bërë check-in dhe për të bërë foto të bukura pranë kësaj lule.

7. Koleksion i imazheve më të bukura të lulediellit të egër

Fotot foto të bukura të lulediellit të egër Ngjyra e verdhë e freskët në rrezet e diellit të ftohtë i bën njerëzit të ndihen rehat dhe ngrohtë pas ditëve të lodhura të punës. Këtu janë fotot foto luledielli i egër E përpiluar nga Vip Flower Shop, le të admirojmë bukurinë dhe të ndjejmë së bashku kuptimin e kësaj lule!

Këtu janë disa informacione për të ndarë në lidhje me luledielli të egër Dyqani i luleve Vip dëshironi t’u dërgoni lexuesve për referencë. Shpresojmë që artikulli t’ju ketë sjellë njohuritë më të dobishme, t’i përgjigjet pyetjeve që kërkoni në mënyrë që ta kuptoni më mirë këtë lule të egër me bukuri të afërt dhe fshatare.
>>>Shiko më shumë Kuptimi i lules së bilbilit | Origjina, Karakteristikat dhe Rritja e Thjeshtë
>>> Lexo më shumë Kuptimi i lulëzimit të pjeshkës | Origjina, Karakteristikat dhe Rritja e Thjeshtë
>>>Referojuni shumë modeleve hapja e shportës së luleve e bukur dhe e lirë këtu
>>> Porositni lule për dërgesë të shpejtë falas në Dyqan lulesh të freskëta Phuoc Long Binh Phuoc

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Call Now